Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Project Hail Marry - gospode bože koji hajp oko običnog "popcorn flick" filma. Moguće da je knjiga bolja, ali podilazeći humor i mumlanje Goslinga su previše. Baš šteta, imao je potencijala, ali moranje da bude blokbaster ga je saseklo.

Il sorpasso - Neverovatan italijanski film. Scenario manje više, ali atmosfera filma me je pogodila i vratila u godine u kojima nisam živeo 🙂 Realnije od života!

Odiseja 2001 - vizuelno remek delo ali je Kjubrik previše isekao i ostavio praznine (sa namerom). Neverovatno proročki sa AI kompjuterom koji ima kotradiktorne zadatke
Odiseja 2010 - meni je više legla jer odgovara na pitanja iz prvog dela i po strukturi više liči na film

Solaris Tarkovskog - nije mi legao uopšte. Imerziju mi ruši ruska nadsinhronizacija (litvanski glumac nije govorio tečno ruski), teatralnost u pokretima (kao da gledam pozorište a ne film) i zbunjujuća montaža (prvih 40 minuta u daći mogu slobodno da se izbace iz filma). Neko će reći čista umetnost, ali previše dvosmislenosti i istrzanosti i neodgovorenih pitanja. Glavni glumac sve vreme ima isti izraz. Takođe deluje da je moguće da je knjiga bolja.

I za kraj: Paklena pomorandža - koliko god obožavam Kjubrika (Dr Strangelove jmi e u top 5 filmova) ovo nisam mogao da svarim duže od 15 min. Stilizacija nasilja mi nije prijala (gledao sam gore gadosti i brutalnije nasilje (ali koje te uvuče) međutim ovde nisam video svrhu teatralne stilizacije. Znam radnju i filozofska pitanja koja se otvaraju ali nisam mogao da svarim početak i uživim se.

Odiseja 2001 - vizuelno remek delo ali je Kjubrik previše isekao i ostavio praznine (sa namerom). Neverovatno proročki sa AI kompjuterom koji ima kotradiktorne zadatke
Odiseja 2010 - meni je više legla jer odgovara na pitanja iz prvog dela i po strukturi više liči na film
Meni je fascinantno što se do sada niko nije drznuo da ekranizuje treću i četvrtu knjigu Klarkove kvadrilogije - 2061: Treća Odiseja i 3001: Konačna Odiseja.
Prošlo je preko 40 godina od 2010, a niko do sada ni da pokuša (bar ja ne znam da je pokušao).

Godinama me na polici čekau te Klarkove knjige... Bukvalno.
Sad obnavljam LOTR i posle toga razmišljam da li da krenem sa Dinom ili Tomas Kovenant Nevernik...

The Last House (2026)

Teška glupost.
3/10

Motor City

Ok film, neobican koncept i vrh muzika koja se uklapa odlicno. Moozda malo razvucen na momente.Ben Foster odlicno odglumio.

Od mene 7/10

"Hail, Ceasar!" (2016)
Braća Cohen... Super ekipa, gluma vrh, zezancija film ali nije za jaču ocenu. Preporuka za razbibrigu svakako.
6/10

Motor City

Ok film, neobican koncept i vrh muzika koja se uklapa odlicno. Moozda malo razvucen na momente.Ben Foster odlicno odglumio.

Od mene 7/10
Aha, Foster je potpuni genije za uloge negativaca, moj prvi susret s njim je bio u 3:10 to Yuma (2007).

Posle X-Men: Last Stand (gde je imao epizodnu ulogu maltene) je redjao bas dobre uloge, ali nikada kao lead...
Vrh njegovog selibrtiijizma je doziveo mozda sa vezom sa Robin Wright?
jer kada neko hoce na brzinu da postane jos poznatiji, onda se dejtuje, ili se uzme sa poznatijim selibritijem (ovde to nije slucaj, samo su se "zabavljali")?

Meni je njgov najbolji lead bio u nedavnom filmu sa saobracajnim znakom, cije se radnje niti naslova ne secam, ali znam da je odradio psihopatu do *a*a.

Dobar je glumac, nemojte me lose shvatiti..

Film kao film ne ostavlja trag, ravnodušan prema placu što se kaže ali je odlična gluma i njegova i ona mala Tomikin ili kako se već zove. Opasna glumica.

Tomasin sad videh...klinac igra ovih dana Tinykin pa sam prezupčio

Ne secam se kakav je bio u Pandorum, ali verujem da je bio dobar. Inace SF film koji mi je bas legao, pogotovo početak, a nekako mi deluje da je bas potcenjen.

Pandorum je malo Dead Space, malo Alien saga, naravno neizbežni Event Horizon, pa još i The Descent... what's not to like

Gledam sad Munity kad ono reklama za nasu speditersku kompaniju 😉

Prilozi

• IMG_20260830_004516.webp
    IMG_20260830_004516.webp
    116.6 KB · Pregleda: 13
Nazad
Vrh Dno