Šta je novo?

Midea Extreme klima uređaji (iskustva)

Do -10C ovako odokativno i bez ikakvih podataka o prostoru, tj. izolaciji...ako je ima -> morao bi da može, i više od 24C čak.

Znaci mora "odreagovati" na tih dodatnih 16m2 sigurno.
Mora, ali ako se tih dodatnih 16m2 već greju na 23 - gotovo izvesno da neće (ili će nešto minimalno)

Cigla i po zid pa stiropor 10cm fasada, 2.7 plafon, gore vuna 5cm na tavanu, pvc, dva spoljna zida, na tom jednom spoljnom bi bila unutrasnja jedinica a udaljena je ~6m dijagonalno od prolaza u hodnik.

"Teraće" ti to Airy i na 26-27C bez značajnijih problema (uz adekvatnu potrošnju, podrazumeva se, ali opet "razumnu" u odnosu na zadatu T, pogotovo kad pređe u održavanje) 🙂
Extreme takođe, samo je pitanje koji će prvi da "otegne papke" na -15C u kontinuitetu 2 i više dana i nižim spoljnim (izvesno Extreme)

Hvala puno, hocu definitivno da ubacim klimu sledeci mesec za grejanje. E sad, 18ka Extreme je negde 78 hiljada, Airy je isto tu negde a zanimljiva mi je i Gaia 12ka, 14LMCE , pomenuta 14KMCC

Mislim da ce biti promasaj 18ka jer ce ici visoko u potrosnju na odrzavanju temp sigurno za taj prostor

Nema na čemu! 🙂
Generalno sa Airy-em i Extreme-om (adekvatne snage) nećeš pogrešiti. Sa Fuji-em nemam iskustva iz prve ruke, pa da ne pričam napamet.

Mislim da ce biti promasaj 18ka jer ce ici visoko u potrosnju na odrzavanju temp sigurno za taj prostor
Ne bi trebalo, ako je ponašanje 12-ica nešto po čemu se može suditi. Naprotiv čak...

Pa kako ce biti promasaj jaca klima u poredjenju sa dvanaestkom u toj istoj prostoriji i kako moze da trosi vise struje?
Valjda je logicno da ce trositi manje struje jer se nece naprezati da radi na maksimumu, vec ce lakse i sa manje struje zagrejati ili ohladiti prostoriju nego ta dvanaestka.

Ok, znaci 18ka Midea moze bez frke ili 14KMCC Fujitsu ali vidim da je samo jedan clan ugradio sada na leto pa nemamo info za grejanje. Za Mideu imam kod mene u Zablju ugradnju i sve a za Fujitsu vidim samo Bg, u varijanti kupovina sa ugradnjom. Da li ima negde u NS mozda?

Zvao sam Fujitsu, 2god je garancija, 14KMCC je taman za mojih 40m2 kaze ali moram da zovem ovlasceni servis u NS. Izadje 94 hiljade sa ugradnjom. A Midea Extreme imam kod mene u Zablju, firma , 5 godina garancije i izadje 95 hiljada 18ka.

Zvao sam Fujitsu, 2god je garancija, 14KMCC je taman za mojih 40m2 kaze ali moram da zovem ovlasceni servis u NS. Izadje 94 hiljade sa ugradnjom. A Midea Extreme imam kod mene u Zablju, firma , 5 godina garancije i izadje 95 hiljada 18ka.
Brate i ja lutao lutao čitao svako kaže drugačije! Kupi sta ti intuicija kaže ! Ja sam se odlučio za extrime zbog odnos cene kvaliteta i potrosnje!

Nazad
Vrh Dno