Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme owim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aktivirao konačno internet, radi top, ruter Huawei B530 (CAT7), doduše blizu mi je bazna stanica vikendici. Vikend popodne brzina 110/50. Namestio sam i 2 set top boxa, jedan je Mi box s gen3, drugi je vontar W2. Stavio sam na jednom svoj Iris nalog, ali ne mogu da aktiviram Move na ovoj mtel kartici, čekam da aktiviram to pa da podesim vontar. Nemam trenutno telefon u koji mogu da ubacim SIM, a sa rutera kada pokušam da na 14555 pošaljem poruku MOVE AKTIVACIJA, ne prolazi poruka. Ne može ovako da se aktivira iz rominga? Rešenje je valjda da kontaktiram korisnički servis? Na koji mail šaljem? Kontaktirao sam ih iz moj mtel aplikacije, ali ne znam kada će ni da li će odgovoriti.

Stvarno je top priča ovo ako potraje, razmišljam da za još jednu lokaciju uzmem isti setup, evo koliko me koštalo ukupno. Kartica 15e, za 6 meseci internet 19e, ruter 4000din, vontar box 2000, mi box s je bio oko 8000 (ali sam imao 5000 kupon za ananas). Ukupan trošak 18000, od toga 4000 za karticu i aktivaciju interneta, ostalo je oprema.

Jako brzo odgovore (zavisi od gužve, ali bude nekad i za 5 min) preko mtel aplikacije, Nekada nazovu, nekada pošalju email.

Stvarno je top priča ovo ako potraje, razmišljam da za još jednu lokaciju uzmem isti setup, evo koliko me koštalo ukupno. Kartica 15e, za 6 meseci internet 19e, ruter 4000din, vontar box 2000, mi box s je bio oko 8000 (ali sam imao 5000 kupon za ananas). Ukupan trošak 18000, od toga 4000 za karticu i aktivaciju interneta, ostalo je oprema.
Pa pazi, traje već deceniju i jače, ali ako počnu da se gomilaju korisnici koji planiraju to umesto kućnog interneta i sa nenormalnim potrošnjama, nadam se da neće svi da nahebavaju zbog takvih pojedinaca......

A taj SkyShowTime, neka besplatna varijanta, ili.....?

P.S. za aktivaciju MOVE još mi ništa nisu rešili....

Iskreno pretpostavljam da ide direktno optička mreza između njih. Pre kontam da ce RAN infrastruktura mtsa biti limit nego konekcija odnosno iskorišćenost linka između njih ili kapacitet mtela. Tako da se ne brinem za njih.

Skyshowtime je preko yettela.
Opet je danas stigao mejl.
180 dana u inostranstvu,tj vidi me kao da sam u Crnoj Gori.

Kome god sam spomenuo ovu varijantu mtl,me je gledao bledo.
Isto i kad spomenem one popuste,kad iniciraš prelazak u drugu mrežu,pa te zove služba za brigu o korisnicima.
Ljudi me bledo gledaju.
Ajd mladji i neko skapira.
Ovi stariji od mene 50+ nemaju pojma ništa.

Na Android tv sam instalirao move, da li treba da se zove korisnicki centar ako hocu da promenim tv uredjaj?

Jel moze neko da me prosvetli,u opcijama paketi i usluge imaju da se biraju neki paketi sa cenom od 0.00 Eur (ts media,arena sport,4K itd...)
Jel to neka promocija or what?

Errr mislim na Move aplikaciju😂

Nadjoh u mobilnoj app,na android tv app se ne vidi😂

Upravio kupio ESIM i koliko vidim već sam se zeunuo kartica uopšte ne radi kao da je zaključana, pun signal...na Google piše da kartica mora da se poveže na CG predajnik? Uzeo sam Jadran paket pa kad istekne mislio sam da aktiviram tiket za Srbiju...

Evo ga radi Google ipak laže, samo je trebao restart telefona nikad do sada nisam trebao restart za esim

Nisam znao da je samo 9 GB za Srbiju u paketu Jadran već sam sve potrošio... Da li sada kada aktiviram tiket za Srbiju trebam po 1€ mesečno ili idalje važi ona ponuda godinu dana besplatne validacije? Neko je spominjao ovde. Pitao sam support da li ako ne plaćam 1€ mesečno da li će ugasiti karticu tj da neću moći da koristim internet iz tiketa za Srbiju ili će biti samo one onemogućeni pozivi ili kako, pošto je kod nas tako nešto posle 3 meseca a broj se briše tek posle godinu dana...bar kod nas...

Inače ima i A1 kućni net i neo super, ali sam mislio da uradim internet bonding ili da koristim kao backup na telefonu gde nema A1 pokrivenost

Ne može da ti radi tiket ako ti je istekla sim kartica. Mora ti biti validna sim kartica da bi ti radio internet. Ako ti je validnost kraća od tiketa, uplaćuješ 3 evra svaki mesec pre isteka validnosti i onda nakupljeni kredit od tih mesečnih uplata po 3 evra posle iskoristiš da uplatiš novi tiket.

• Like
Reagovanja: G17
A ako ne validiram a imam tiket? Da li se onemogućuje internet? A gasi se skroz posle godinu dana?
Trebalo bi da se gasi posle tri meseca. A internet se onemogucava samo nakon mesec dana. U naredna dva ako doplatis 3 ili vise eura automatski za minut i brze ti se odblokira internet. Koristi aplikaciju ussd se naplacivao.

• Like
Reagovanja: G17
Može li potvrda da li je tačno ovo što sam zaključio.
Meni treba jedan Move nalog za TV. (Vec imam u mom mts paketu,ali sam taj slot iskoristio/daju jednu tv i jednu mobilnu licencu) Dakle da li mogu da uzmem e sim 20 gde ima Move ili onaj 15 gde dobijes Move nakon prve dopune(ne znam koliko je minimalno) i koristim bez problema. S tim sto ne bih koristio nikakve minute i internet sa te kartice posto mi to nije potrebno,ono aktiviram opciju i tu karticu zaboravim.

Može li potvrda da li je tačno ovo što sam zaključio.
Meni treba jedan Move nalog za TV. (Vec imam u mom mts paketu,ali sam taj slot iskoristio/daju jednu tv i jednu mobilnu licencu) Dakle da li mogu da uzmem e sim 20 gde ima Move ili onaj 15 gde dobijes Move nakon prve dopune(ne znam koliko je minimalno) i koristim bez problema. S tim sto ne bih koristio nikakve minute i internet sa te kartice posto mi to nije potrebno,ono aktiviram opciju i tu karticu zaboravim.
zar to nije samo bar dana besplatno ili kako, moze link?

Na predhodnoj strani ima zvanicno, aktivni su dok je aktivna kartica,a kartica je aktivna godinu dana

A internet vazi 15/30/45 dana
Pa verovatno vazi move koliko i internet ja sam se zeznuo uzeo sam Jadran 15e dobio 500GB za CG i samo 9GB za Srbiju

Pise da je tiket za srbiju do sutra 31.08 19EUR sta je posle toga?

1788113515961.webp

Nazad
Vrh Dno