Ne i nikad neće biti. Vidi od čega li ti upadaju reklame. Sad ću pogledati logoveSad videh reklamu Maxi kad sam uključio aplikaciju preko celog ekrana. Dodat advertising?
Comming tonight 😊Linux verzija???
Predložio bih za početak .AppImage kao univerzalni format. .deb direktno mogu da instaliraju samo Debian derivati. Ja sam na Arch Linux-u napravio sebi pkgbuild i uspeo da instaliram aplikaciju, pokrenem je i učitam listu.Linux verzija:
https://iptvbox-player.com/
Probajte pa javljate šta treba da se popravi. Radi i slanje poruka iz samog programa sa log fajlovima pa će biti lakše
Bio je i tar.gz ali dole na dnu sajta - loše sam odradio ux. Sada dugme za linux vodi dole da se bira deb ili tar. Probaj sada promenio sam fajlove verzija 1.0.1 - trebalo bi sada log da radi i skaliranje a verovatno je sređen I VLC za druge distro osim Debian-a. Potrebna je bila cela instalacija VLC sa dodatcima. Za mpv si u pravu ali nisam imao više vremena mora taj sloj od nule da se piše, verovatno će moći da se ubrza uz pomoć AI. To ćemo za desetak danaPredložio bih za početak .AppImage kao univerzalni format. .deb direktno mogu da instaliraju samo Debian derivati. Ja sam na Arch Linux-u napravio sebi pkgbuild i uspeo da instaliram aplikaciju, pokrenem je i učitam listu.
Ono što radi jeste GUI navigacija generalno, unos i učitavanje lista, odabir kategorija kanala i VOD, prikaz kanala, dodavanje kanala u favorite, takve stvari. UI scaling radi delimično. Kada kliknem na dugme za određenu veličinu, odmah se promeni na neki set vrednosti, ali čim kliknem bilo gde drugde u sidebar-u, te veličine se promene, po pravilu na manje i onda ostanu tako. Imam hidpi ekran, ne koristim wayland skaliranje, ali sam ručno povećao veličinu fontova, moguće je da je tu negde kolizija.
Vidim da je VLC podrazumevani plejer što nije najsrećnije rešenje ali i to sam instalirao - za Linuks bi bolja opcija bila mpv. Nažalost plejbek uopšte ne radi, vidi se samo prozor plejera koji aplikacija pokušava da spawnuje ali on ostaje prazan. Ne radi ni učitavanje EPG lista, bar meni pa ne mogu da testiram premotavanje i slično.
Pogledao sam log, ali mi deluje da ni logging meni ne radi jer u onom što sam ja prekopirao kod sebe ili što vidim na show log, nema maltene ničega, pa nisam hteo da vas zatrpavam lošim podacima, mada naravno mogu poslati preko aplikacije ako vam to znači. Deo, ili sve ovo, može biti posledica toga što Arch nije podržan tako da uzmite s rezervom.
Kome treba evo ga pkgbuild u spojleru. Nije virus 🤣
pkgname=iptvbox
pkgver=1.0.0
pkgrel=1
pkgdesc="IptvBox — IPTV player (Compose Desktop, bundled JRE 21)"
arch=('x86_64')
url="https://iptvbox-player.com/"
license=('custom')
depends=(
'vlc'
'libglvnd'
'fontconfig'
'libx11' 'libxext' 'libxi' 'libxrender' 'libxtst'
'alsa-lib'
'xdg-utils'
)
source=("IptvBox-Linux.deb")
sha256sums=('64d0a5e5d8ca783447c442d01b4a19a2c243f08cc87f24f515b603ae7fc6604f')
package() {
cd "$srcdir"
bsdtar -xf IptvBox-Linux.deb
mkdir -p _data
bsdtar -xf data.tar.xz -C _data
install -d "$pkgdir/opt/iptvbox"
cp -a _data/opt/iptvbox/. "$pkgdir/opt/iptvbox/"
install -Dm644 _data/opt/iptvbox/lib/iptvbox-iptvbox.desktop \
"$pkgdir/usr/share/applications/iptvbox.desktop"
sed -i 's|^Icon=.*|Icon=iptvbox|' "$pkgdir/usr/share/applications/iptvbox.desktop"
install -Dm644 _data/opt/iptvbox/lib/iptvbox.png \
"$pkgdir/usr/share/icons/hicolor/512x512/apps/iptvbox.png"
install -Dm644 _data/opt/iptvbox/share/doc/copyright \
"$pkgdir/usr/share/licenses/$pkgname/copyright"
}
Za VLC si bio u pravu, bilo je potrebno da instaliram svih 60+ plaginova da bi proradilo... Zna li se koji su plaginovi neophodni, da stanjim to malo ako je moguće? Za mpv, bolje ikad nego nikad, baš kao i Linuks verzija. 🙂Bio je i tar.gz ali dole na dnu sajta - loše sam odradio ux. Sada dugme za linux vodi dole da se bira deb ili tar. Probaj sada promenio sam fajlove verzija 1.0.1 - trebalo bi sada log da radi i skaliranje a verovatno je sređen I VLC za druge distro osim Debian-a. Potrebna je bila cela instalacija VLC sa dodatcima. Za mpv si u pravu ali nisam imao više vremena mora taj sloj od nule da se piše, verovatno će moći da se ubrza uz pomoć AI. To ćemo za desetak dana
probaj sadaZa VLC si bio u pravu, bilo je potrebno da instaliram svih 60+ plaginova da bi proradilo... Zna li se koji su plaginovi neophodni, da stanjim to malo ako je moguće? Za mpv, bolje ikad nego nikad, baš kao i Linuks verzija. 🙂
Što se skaliranja tiče i dalje njemu tu nešto smeta, a ni logovi nisu čini mi se naročito verbose, ali su se sada bar pojavile neke odrednice kao Environment na primer. Pored toga sada video prozor nije u porevnanju, možda zato što koristim tiling wm? Evo ovde jedan snimak ekrana, slika vredi više nego hiljadu reči.
Da li je neko probao novu Linux verziju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari