faXcooL
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.10.2004
- Poena
- 865
Treba nam sada svež inflow USDT-a. Jak rast USDT-a bi ukazivao na to da sveža likvidnost ulazi na market.
Izgleda da se ovo upravo dešava.
Treba nam sada svež inflow USDT-a. Jak rast USDT-a bi ukazivao na to da sveža likvidnost ulazi na market.
Тu su bitna tri faktora, tržišna kapitalizacija, AI izloženost i izvor finansiranja. Tvoje izlaganje je kombinacija AI izloženosti i izvora finansiranja.oko 40% vrednosti kompletne US berze novac uložen u AI, pri čemu je ogroman % tog novca iz pozajmica,
Problem je valjda onima koji nemaju a ne koji imaju 🤣jer ne može doveka da se živi na crtu, biće ozbiljan belaj za one koji imaju papiriće u rukama ili još gore, na računima.
Previše široka tvrdnja, jer i tek kako ima realnih para. Dug sam po sebi ne stvara nerealnu vrednost, bitno je da li imovina i investicije koje su njime finansirane generišu dovoljan cash flow da taj dug servisiraju.Da, promašio jesam sa ciframa, ali je suština ista.
Sve je naduvano iz pozajmica, ne iz realnih para.
I kada pukne, a pući će, jer ne može doveka da se živi na crtu, biće ozbiljan belaj za one koji imaju papiriće u rukama ili još gore, na računima.
Mi koji imamo neki aset, koji god da je, nećemo pući, pitanje je samo ko će kako da prođe.
I ja delim tvoje mišljenje, ali mislim da niko nema pojma da li smo dotakli dno ili ne.ovo je samo otresanje shortova, nije zavrsio bear, misljenja sam da nismo vidili dno ovog bear ciklusa, zato sam pojacao short na 75k, ocekujem da krene pad ispod 70k i da se trazi dno, ako krene preko 80k jos cu pojacat short.
Ako nisi siguran i dvoumiš se,onda sad udes sa nekih 30-40%@goldi @vlayza vidim da ste vi baš optimistični da dno još uvek nije došlo.
Ja sam bio istog stava, ali ovaj poslednji weekly candle mi bas ne uliva poverenje.
Verovatno će biti neki pullback, al ne bih se iznenadio da više ne vidimo ispod 75k.
Ja sam lično u problemu pošto mi nije izvršeno dosta ordera oko 55k, pa sad nisam pametan da oi da čekam ili da hvatam zadnji voz.
Udjem jednom godisnje ovde i odma se vidi dugogodisnje iskustvo. 😁ovo je samo otresanje shortova, nije zavrsio bear, misljenja sam da nismo vidili dno ovog bear ciklusa, zato sam pojacao short na 75k, ocekujem da krene pad ispod 70k i da se trazi dno, ako krene preko 80k jos cu pojacat short.
Zaista po prosečnim mesečnim vrednostima avgust je sa +22% najzeleniji, pa onda oktobar sa+14%, a najcrveniji je septembar sa - 3,%. Inače poslednje tri godine, septembar je bio zelen , a avgust je prošle godine bio zelen , posle 4 godine crvenila.Udjem jednom godisnje ovde i odma se vidi dugogodisnje iskustvo. 😁
Ja vidim ovo kao klasican avgustovski zelenis, mozes kalendar podesiti po njemu. Dno tamo za novu godinu.
Za sada se odvija pretpostavljeni scenario.Evo kratkog update kako mislim da bi trebalo dalje da ide. Na chartu sam obelezio (1,2,3 i 4-plavo) kvartalne pivote. Vidimo da su prva 3 pivota predstavlali otpor mesecnom candlu. Sada po prvi put vidimo da mesecni candle (pretpostavka je da ce se zatvoriti iznad) probija ne samo Pivot vec i r1. Ono sto je jos vaznije, Mesecni candle je probio i S1 godisnjeg TF. Nakon ovog rallyja pretpostavljam da bi trebalo da dodje do korekcije.Bilo bi idealno da to bude negde oko 70k To je negde oko 50% ovog ekstenzivnog candla.(vazno da ne probije S1Y) Po meni, sledeca stanica je izmedju 92 i 102k(96k je srednja linija Smesnog charta ☺️) gde je i fibb 0.5-0.618, kao i godisnji pivot. Ako to ne probijemo(a ima dosta otpora), onda sledi retest ma50 ili ma200 weekly. Happy trading💪💪 P.S. Postoje oprecna misljenja jesmo li ili nismo u Bullu. Neki cekaju 50ma nedeljni, neki price structure proboj. Meni je za sada Pivot dovoljan, dok se stvari ne promenePozdrav drugari.Kratak update.Zavrsili smo 2.kvartal odnosno prvi sestomesecni candle.Evo big picture smesnog charta. Zaokruzio sam predhodne rekao bih slicne situacije.Ono sto vidimo da je kraj bear-a, su upravo zakljucenje 2. sestomesecne svece.Dakle ovo nije moje subjektivno misljenje.Po prethodnim ciklusima mi bismo upravo trebali da budemo na samom dnu.Ono sto je razlicito je dubina korekcije. U prosla 2 ciklusa dno je bilo na 0.786 fibb (obelezio sam plavo). Sada se nalazimo ponovo na vaznoj fibb zoni 0.618. Moguce je da zbog institucija, kao sto smo imali manji rast,sad imamo i manji pad(ovo je cisto pretpostavka).Ako bi se bear produzio i isao ponovo na 0.786, onda bi dno bilo na 40k. Happy trading👍. Pogledajte prilog 544982

Zašto bi CIA stvorila decentralizovani, p2p novac koji svako može koristiti bez dozvole, i koji država ne može štampati, kontrolisati niti potajno oduzimati ljudima vrijednost kroz inflaciju? To nema mnogo smislama jel to CIA projekat malo napumpan?🤫 Pamet u glavu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari