Šta je novo?

Klima za 40ak kvadrata

SaleExyu

Poštovan
Učlanjen(a)
20.09.2022
Poena
90
Pozdrav svima. Planiram da se grejem na klimu . U spavacoj sobi planiram da postavim mida extrime save 12 da greje nekih 20ak kvadrata i u dečijoj hissense easy smart nekih 15ak kvadrata nadam se da nisam pogrešio sa ovim klimama bile su na akciji obe stim sto midea nije još stigla pa imam fore da je zamenim ako mi vi kažete da je loš i da lose radi poso 😃mada sam dosta čuo pohvale za nju posebno za ekonomičnost . E sada mi je potrebna za tu veću prostoriju neka do 80.000 dinara koja je dobra i da ne crpa često u defrost zimi. Takodje me zanima da li uzeti neku 18cu ili 12cu neku boljeg kvaliteta.

Pozdrav svima. Planiram da se grejem na klimu . U spavacoj sobi planiram da postavim mida extrime save 12 da greje nekih 20ak kvadrata i u dečijoj hissense easy smart nekih 15ak kvadrata nadam se da nisam pogrešio sa ovim klimama bile su na akciji obe stim sto midea nije još stigla pa imam fore da je zamenim ako mi vi kažete da je loš i da lose radi poso 😃
Pre bi zamenio Hisense nego Midea 😉
Poz i tebi, dobar ti je plan ( grejanje na klimu )
Uzmi 12 boljeg kvaliteta.
ili 14btu Fuji 🙂
123.webp

Poslednja izmena:
A midea ok za 30 40 kvadrata i da li je ekonomična? Sad se sikiram za ovu hissense 😃 dal ce vrsiti poso svakako imam i grejanje na rva za bas bas jak minus ako zakove.. hissense sam mozda mogo za hissense comfort da menjam uz molbu da ih smatram ali videh da je to tu negde a za taj novac od 37000 je ok nadam se za 12 kv

Poslednja izmena:
Vrsice ti posao koju god da si uzeo, neces primetiti sto se ekonomicnosti tice, svaka je ista, jos uvek smo labavo sa strujom- cenama, da je izlisno razmatrati koja klima trosi manje od neke druge.

Vrsice ti posao koju god da si uzeo, neces primetiti sto se ekonomicnosti tice, svaka je ista, jos uvek smo labavo sa strujom- cenama, da je izlisno razmatrati koja klima trosi manje od neke druge.
Pa i ja cenim da za tu kvadraturu malu svaka ce da radi top! Ni jednu neću da guram u 40 50 kvadrata nego 3 klime svaka po 20 30 plafon i manje ce da pokriva zato uzimam vise klima

Kakva je izolacija zidova, poda i plafona, jel' to kuća ili stan, koliko spoljašnjuh zidova u toj većoj prostoriji, i sa koliko strana okolo se greje?

Kakva je izolacija zidova, poda i plafona, jel' to kuća ili stan, koliko spoljašnjuh zidova u toj većoj prostoriji, i sa koliko strana okolo se greje?
Kuca ,izolacija 12cm ,na krov 20cm vuna ,pvc prozori, dnevna soba izjedna 35 do 40 kvadrata , mali hodnik soba desno 12 do 15 kvadratura soba levo 12 do 15 kvadrata...planiram vrata da budu otvorena uvek za sve 3 prostorije

Moj savet je da batališ 18-ce zbog jačine duvanja i ideš na 14kmcc. Sa takvom izolacijom ona će taj prostor da greje bez ikakve muke, a kultura rada (preciznost u održavanju temperature, buka, potrošnja) je nivo iznad ovih jeftinijih 18-ca. Gledaj da pozicija klime bude povoljna, tako da u grejanju duva na dole i da taj topli vazduh nema prepreke ispred klime u pravcu duvanja kako bi se prostorija ravnomerno zagrevala. Ova 14-ca ide nisko u grejanju, i ne duva jako kao 18-ca, pa se neće toliko često paliti i gasiti kao 18-ce, pogotovo u prelaznom periodu. Ako ti je redak defrost primarni cilj, bidi ima li još na stanju onog Frankenštajna 14LMCE+14LALL. Spoljašnja je (ako se dobro sećam) 40 ili 41kg, starija serija ali komercijalni uređaj, dakle tenk, dok je unutrašnja standardna iz LMCE serije.

Takođe glas za 14KMCC ako gledamo spram ovog ostalog pobrojanog, nije nivo nego 2 nivoa iznad jeftinih.
Ja bih preporučio još radije 12 Airy od Gree, jer bi morala ići osjetno rjeđe i kraće u DF of Fujitsua a da je u toj ekipi oko 80 hiljada dinara, ako je glavno što se gleda DF, + moderna, seksi, lijepo modulira.

Citam, interval +5 do +10 je efikasnije 14KMCC , ugladjeniji rad, na 0 stepeni obe rade podjednako( Solstice i Fuji ) na -5 do -10 bolje Solstice pri setovanoj temp 24 za moj prostor. Naravno, to su tehnikalije za 108m3-110m3 prostora. Razlika u ceni je 4 hiljade vise za Solstice da kupim naravno u mnogo puta pominjanoj radnji online

Prosečna zimska temperatura za Beograd je +5°C (ako se dobro sećam), pa ti sad vidi koje cifre da gledaš 😉
PS: kad se osvrnem na prethodnih 10 zima, zime su sve duže a ujedno i blaže. Retki su ledeni dani u nizu. Leta su duga i topla. Ako se ovako nastavi, ne treba gledati dal' uređaj greje na -20°C ili -25°C, jednostavno nikad tu temperaturu videti neće. Sa izuzetkom Sjenice, itd.

Ja sam na izmedju -7 i +2 , od pocetka decembra sam poceo da koristim veliku TA inace do tada sam grejao sa VOX matorom 12kom sve to🙂
Do pocetka aprila sam je palio nakon toga gasim skroz tu veliku. Znaci efektivno nekih 5 meseci ali racuni ubistveni ove zadnje zime. Mogao sam da uzmem TOP Micubisi za racune ukupne!🙂

Nazad
Vrh Dno