Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Uzas.. a mogo je da preuzme u cetvrtak veze nemam zasto nije.

Jutros oko 8:45h sam ostao iznenadjen kad me je kurir najgore rangirane kurirske sluzbe City Express pozvao da pita jesam li kuci, da mi donese Temu paket.
Paket je, po pracenju sa Temu-a, preuzet sinoc od Transfere, s obzirom na iskustva drugih ljudi sa City Express-om nisam ocekivao da ce paket stici odma sutradan ali eto stigao je.

Izgleda je definitvno problem do zaposlenih u mestima jer apsolutno je nemoguce da u jednom mestu sve funkciose kako treba, a u drugim mestima problem.

Da li ce mi Pošta primiti paket dimenzije duzina 80 cm, sirina 60 cm, dubina 30 cm za slanje kao CC paket?

@Generator

Не би требало да буде проблема, осим ако се не нађе неко ''паметан''.
Ја сам слао пакет (ЦЦ) 150x140x7 цм.

Највећа дозвољена дужина је 150 цм за пакете, док за Пост Експрес више нема ограничења,
осим што се пакети чија је једна страна дужа од 60цм рачунају као ''ванстандардни'' и доплаћује
се +300 динара на поштарину.

Ovaj City Express nikada ne propušta priliku da nešto *****e.

Preusmerio sam paket na paketomat koji mi je u blizini, a oni ostave paket u paketomatu na drugom kraju grada u tržnom centru gde je stalno gužva.

Kad li će više da propadnu da ih ne gledam!

A pošiljka iz Sofije putuje 14 dana ko da je iz kine.. Još stigla u petak u BG i tamo stoji u glavnoj pošti, nit na carinu nit na isporuku.

Izgleda da svaki region ima svoju muku.

Meni su City Express bili baš dobri poslenjih nekoliko puta. Jednom je isporuka bila aparat od skoro 40kg i pomogao mi čovek da unesem dokle treba. Drugi put stiglo platno za projektor, pa je paket bio dosta dugačak, opet nezgodno za njih, ali ***. to im je posao. Jednom sam zaboravio da ne mogu kod njih da platim karticom, pa sam išao do bankomata, a kurir obavio isporuke pa ponovo dolazio kod mene i još me čekao ispred vrata neko vreme dok sam se vratio sa parama.

S druge strane za AKS nemam dovoljno psovki. Počeo sam prilikom kupovine da pitam ko isporučuje, i ako kažu AKS odmah odustajem od kupovine. Nemam više živaca da se borim sa njima.

Da li se nekome desilo da Bex posalje obavestenje na viber, da ce mu paket biti urucen u toku dana, a da status na njihovom sajtu stoji da je paket u magacinu i da se u magacinu na toj i toj adresi moze preuzeti, znaci nema statusa da je paket kod kurira.
Da li je taj paket u opste stize taj dan?

Ako mi pokvare danas dan jer moram sedeti kuci i cekati kurira, a imam obaveza preko glave pa stigne sutradan kao tebi ima da im se na............ nane nanine necu birati reci kad im budem pisao mail ili komunicirao telefonom sa njima.

To čekanje ceo dan ume da bude baš problem. Na sreću zaživeli su paketomati pa može i tamo da se pokupi kad ti odgovara.
Sada obično platim unapred, tako da ne moram da plaćam prilikom preuzimanja i paket može samo da ostavi i kada nisam kući. Manje pakete ubaci samo u otvor u zidu, a veće obično otvorim garažu daljinski i zatvorim kad ostavi na podu garaže.

Obično su isti ljudi pa više ni ne objašnjavam. Razgovor telefonom ide otprilike ovako:
"Imamo paket za vas. Da li ste kući ili da otvorite garažu? Malo je veći paket, ne verujem da će proći kroz otvor u zidu".

Osim AKS. Oni ne zovu, ne isporučuju, samo na Viber pošalju poruku da pokupim u njihovom paket shopu od 10-18h iako radi 9:30-16:30 (sa random pauzama u tom periodu).

AKS uredjaji za skeniranje paketa su dobili opciju paketomat. Za sada je postavljen jedan test uređaj, ali u toku septembra bi trebalo da počnu da se pojavljuju.

Nisam neko vreme kupovao sa Alija...
Naručio nešto i stigne mi ovo na viber.
Da li ovo znači da ću da platim dostavu na paketomat pa onda uzmem paket ili su ovo umotali da bude i dostava i carina ako su carinili ali nije iznos preko 50e 😬
Uopšte ne znam kako rade ovi novi pajetomati ali lako sam preusmerio na isti sa ovog linka.

1000002266.webp

Da, takve pakete obicno ostavljaju u paketomatima koji su kod NIS pumpi pa se placanje vrsi na kasi pumpe i kad platis onda odes preuzeti paket na paketomatu.

To čekanje ceo dan ume da bude baš problem. Na sreću zaživeli su paketomati pa može i tamo da se pokupi kad ti odgovara.
Kod mene je problem sto BEX nema paketomate u mom mestu, ima samo paket shop i magacim, jedan i drugi su mi na dva razlicita kraja grada, jedno udaljeno 5km, drugo oko 7-8km.
Najgore od svega sto te u poruci ne pitaju nista kao recimo Post Express, da li zelim da se prebaci paket na paketomat, u ovom slucaju mogu pitati da li zelis da se paket prebaci u paket shop ali moras zvati i traziti da prebace, takodje ni ne posalju broj telefona od kurira pa da se mozes cuti sa njim da vidis gde se nalazi, ako ides u tom pravcu da se nadjete negde. Bukvalno nista ne nude, samo sedi i cekaj ili zovi call centar.

Kucam prvi put moj broj i izbaci grešku...
Kucam drugi put i prihvati, ne znam šta je ovo ako je poštarina samo onda je lopovluk.

1000002292.webp

Post Express kriminalan. Vec treci put zaredom posiljka mi zavrsava u selo Zlatokop blizu Vranja. A moja ulica Zlatokopačka u Vranju.
Nepismeni. 🤣

BeX treba da mi donese paket danas i ima da se plati poštarina pa sam dobio poruku da može karticama. Jel to obično plaćanje karticama, da nije kao ono u pošti pa da skida dodatno naknadu?

Kada sam plaćao bilo je kao što bi plaćao karticom u prodavnici. Vozač pruži terminal, ja prinesem karticu (ukucam pin ako je veći iznos), pip... skinute pare, a paket u mojim rukama. Ni dinara više nego što je pisalo.

Kucam prvi put moj broj i izbaci grešku...
Kucam drugi put i prihvati, ne znam šta je ovo ako je poštarina samo onda je lopovluk.

Pogledajte prilog 550451
PDV, pošto je prodavac stavio vrednost od 30ak dolara, ako je u pitanju aliexpress...ne naplaćuju nikakvu poštarinu ti iz šimanovaca (feiliks logistics), samo PDV po elektronskoj deklaraciji koja im je dostavljena iz kine...

Danas provalim da city express moju poštu 11120 vodi kao Vračar umesto Palilula? I da mi zato verovatno temu pošiljke šalju na vrh bulevara umesto negde bliže...pošto mi adresa na temu svakako nije tako upisana pretpostavljam da je njihov sistem na volšeban način izvukao Vračar iz rukava...

Nisam neko vreme naručivao sa Shopstera, uzeo neki dan, vidim da D Expeess sad naplaćuje dostavu na paketomatu. U korpi mi dostava 3x veća Je l' to računaju posebno po svakom artiklu, odnosno od jednog prodavca?

Ovaj city, koji su to diletanti, to nema nigde. Poruka za isporuku na paketomat 19:30, i jos kao kul, prvi put uboli pravi paketomat. Odem ja tamo pre 20:00 i imam sta da vidim, posiljka je navodno u pretincu koji ni ne moze da se zatvori i naravno nema je. Klepio kurir 1/1, nadam se da ce uzivati u bambus gacama.

Polako, napišeš im reklamaciju, kažeš da nisi preuzeo paket, jer je pretinac bio otvoren i prazan. Ako ne želiš da se žališ, onda se smatra da si se odrekao svog paketa i zaista nema razloga da nekoga nazivaš lopovom 1/1.

Naravno da sam se zalio nepismenim formularom na sajtu, koji kad popunis kaze "Dobicete sms kad kurir preuzme paket". Kol centar radi do 4 ali dobice jedan Karen poziv ujutru. Da, nije lopov, pozajmljivac je.

Samo da obavestim da sada u Temu postoji opcija da nakon primanja pošiljke ocenite dostavu i čekirate da vam Transfera više ne dostavlja pošiljke. Doduše, temu se ograđuje kako to možda neće biti uvek moguće, ali bar nešto za početak. Meni je danas stiglo bar 5 različitih statusa city express, od toga da je paket u paket šopu, pa da je u paketomatu, pa da je delivery failed, pa da će doći kurir, pa je na kraju ipak završio u paketomatu...telefoni podrške su prosto nedostupni čitav dan...

Nazad
Vrh Dno