Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Sa ovakvim sistemom što su napravili gde moraš da ostavljaš kopiju pasoša da bi platio kaznu za parkiranje ili brzu vožnu, radije bih čekao u redu. Da ne bih tražio svoje ime na temi "curenje podataka" par meseci kasnije.
Kakvo crno davanje licnih podataka tamo nekome u Makedoniji?! Pa ovde kada bi mi to trazili usli bi u raspravu, a ne... Kako ljudi to 'ladno rade, svaka im cast. 🙁

A kako se placa kazna ako se ne ostavljaju podaci o vozacu (vozacka, pasos, lk, sta vec)?

Pa ne znam, nemam neka iskustva sa placanjem kazni, ali mislim da je to ono... Vozacku i saobracajnu... prekoracili ste brzinu... zapise tvoje ime i prezime, registraciju, i da ti nalog za placanje. Sta ce mu broj LK ili pasosa, maticni broj...

Pa policija te identifikuje na osnovu ličnih dokumenata u kojima piše ime i prezima kao i neki lični broj (kod nas jmbg, napolju br pasoša na osnovu kog te identifikuju) da ne bi pomešali petra petrovića koji je prekoračio brzinu sa petrom petrovićem koji u tom trenutku pije pivo i gleda utakmicu u svojoj dnevnoj sobi.

Ja sam se registrovao na aplikaciju Safe country. U par minuta. Ne trazi jmbg. Trazi broj pasosa ili licne karte i sliku iste. Dao sam prednju sliku lk jer napred nema jmbg. Trazi i info o tablicama i modelu vozila. Usao u sistem i proverio da li imam kaznu za placanje. E sad prepostavljam da i placanje ide u par koraka. Nisam mogao da proverim jer nemam sta da platim. U svakom slucaju, da sam imao, platio bih kako me be bi zezali na granici. Naravno, to ne resava problem cekanja jer bih cekao zbog drugih. Ako se ne sredi situacija, idem nazad preko Bugarske.

Prilozi

• Screenshot_20260824_081453_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity_edit_523743616518904.webp
    Screenshot_20260824_081453_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity_edit_523743616518904.webp
    35.3 KB · Pregleda: 83
  • Screenshot_20260824_081704_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp
    Screenshot_20260824_081704_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp
    37 KB · Pregleda: 94
Ne cekaju svi, ja sam prosao lagano nisam imao kaznu. Mozda je to bilo samo prvih dana, sada ne a vratio sam se u subotu kada je guzva.

Sinoc se vratio iz Grčke kroz MKD, bilo 20ak ljudi u redu da čekaju da plate kaznu, ja sam baš pazio na ograničenja i prošao lagano. Suština je da provere svaki auto na izlazu da li ga je negde uhvatila kamera, ako nije, slobodan je, ako jeste, parkiraš sa strane i platiš kaznu.

Ocito su se opametili🙂 S obzirom da ovih dana nisu izvlacili automobile iz kolone. Pisano na svim grcka related facebook stranicama i forumima.

Najpametniji ce instalirati aplikaciju i ako imaju kaznu istu uplatiti unapred. Da se ne zezaju na samoj granici.

Inace, ako nekog interesuju cene u Grckoj. Trenutno sam u Lala' becah caffe na Litochoro plazi. Prosto ne verujem kakve su cene. Cena lezaljki konzumacija pica ili klope. Ice Tea 3, Frape 3.80, smoothie 4, virgin coctail 5...

Prilozi

• IMG_20260824_101838.webp
    IMG_20260824_101838.webp
    107.4 KB · Pregleda: 79
  • IMG_20260824_102720.webp
    IMG_20260824_102720.webp
    409.9 KB · Pregleda: 76
  • IMG_20260824_102807.webp
    IMG_20260824_102807.webp
    347.6 KB · Pregleda: 56
  • IMG_20260824_101852.webp
    IMG_20260824_101852.webp
    114.6 KB · Pregleda: 56
  • IMG_20260824_102210.webp
    IMG_20260824_102210.webp
    81.2 KB · Pregleda: 70
Ja sam se u subotu vratio iz Kala Nere. Dobro smo prosli na granicama, ukupno nesto preko sat vremena, na Evzoniju je bila guzva, na Presevu 15-20min.
Sto se cena tice, ja sam zadovoljan, lezaljke minimum 10 ili 15e, zavisi od kafica (tj konzumacija u tom iznosu)., do 20 za duple (za 4 osobe). Salate, pice, paste su 10-12e, pice 3-4e, meni je to sasvim ok.

edit: zaboravio sam najvaznije, giros je 5e 😀

Slovenija, Portorož - Meduza plaža, ako se to uopšte može nazvati plažom, 30€ po osobi. Doduše ima i “jeftiniji” deo 27€ za 2 ležaljke i mali suncobran.

Mi smo u hotelu Marko, deli nas ulica od mora i Meduze, tako da “leškarimo” u hotelskom dvorištu. Plan je obići slovenačku obalu i jedan dan otići do Trsta.

Inače, turu smo napravili, Beč na par dana, Bratislava za vikend, i trenutno Slovenija more. Vožnja je bila kroz Mođarsku, Austriju, Slovačku i Sloveniju, a vraćamo se preko Hrvatske. 🏎️

Kroz Sloveniju ima radova na par mesta, velika gužva se pravi. U Mariboru smo pravili pauzu za ručak, pa potom svratili u Trojane na čuvene krofne. 😁

Poslednja izmena:
Slovenija, Portorož - Meduza plaža, ako se to uopšte može nazvati plažom, 30€ po osobi. Doduše ima i “jeftiniji” deo 27€ za 2 ležaljke i mali suncobran.

Mi smo u hotelu Marko, deli nas ulica od mora i Meduze, tako da “leškarimo” u hotelskom dvorištu. Plan je obići slovenačku obalu i jedan dan otići do Trsta.

Inače, turu smo napravili, Beč na par dana, Bratislava za vikend, i trenutno Slovenija more. Vožnja je bila kroz Mođarsku, Austriju, Slovačku i Sloveniju, a vraćamo se preko Hrvatske. 🏎️

Kroz Sloveniju ima radova na par mesta, velika gužva se pravi. U Mariboru smo pravili pauzu za ručak, pa potom svratili u Trojane na čuvene krofn

Jel na ovaj deo misliš (od Ljubljane ka Trstu)? Jel moguće da ima radova ovoliko na deonici oko 20tak km? Ide se sporo ili se i stoji?

Prilozi

• Screenshot 2026-08-24 142849.webp
    Screenshot 2026-08-24 142849.webp
    133.5 KB · Pregleda: 51
Evzoni iz Grčke ulaz u Makedoniju, juče katastrofa, oko 3h čekali kod Grka, Makedonci puštaju sve odmah. Izbegavajte vikend.

Ja sam se registrovao na aplikaciju Safe country. U par minuta. Ne trazi jmbg. Trazi broj pasosa ili licne karte i sliku iste. Dao sam prednju sliku lk jer napred nema jmbg. Trazi i info o tablicama i modelu vozila. Usao u sistem i proverio da li imam kaznu za placanje. E sad prepostavljam da i placanje ide u par koraka. Nisam mogao da proverim jer nemam sta da platim. U svakom slucaju, da sam imao, platio bih kako me be bi zezali na granici. Naravno, to ne resava problem cekanja jer bih cekao zbog drugih. Ako se ne sredi situacija, idem nazad preko Bugarske.

Ma i ovo im ne radi kako treba, popio sam kaznu u dolasku (prošli ponedeljak), evo i dalje ne mogu da je platim, niti pročitam zapisnik. Od juče krenulo da odbrojava 8 dana za popust od 50%, ali džabe.

Ma i ovo im ne radi kako treba, popio sam kaznu u dolasku (prošli ponedeljak), evo i dalje ne mogu da je platim, niti pročitam zapisnik. Od juče krenulo da odbrojava 8 dana za popust od 50%, ali džabe.
Kad se vracas? Pre isteka tih 8 dana?

Vraćam se sad u četvrtak - pokušavam da platim kaznu od stizanja u Grčku, ali ne žele da mi otmu pare😅

Vrati se kroz bugarsku.

Pa valjda i na toj granici proveravaju, nema veze gde izlazis, moraces da platis leteo i avionom. 😀

Ma first stop Vranje, ne želim da izbegnem kaznu - želim da platim i ne sedim na granici bespotrebno.

Jel na ovaj deo misliš (od Ljubljane ka Trstu)? Jel moguće da ima radova ovoliko na deonici oko 20tak km? Ide se sporo ili se i stoji?
Da, na taj pravac, ja sam samo na kraju “odvojio” ka Kopru, do Portoroža.

U pravcu ka obali se juče kolona još i nekako kretala, u suprotnom pravcu je bio potpuni zastoj. Kolone su kilometarske, ne baš svuda, na par mesta je zastoj, i ja sam bio neprijatno iznenađen (nisam proveravao pre polaska).

Sad gledam na njihovom sajtu, imam i ja od 9og avgusta.
80 ograničenje, 92 slikano, 1200 denara kazna, ima 50% popusta, ispadne oko 600 denara tj. 1200din

1787772060586.webp

Poslednja izmena:
Je l si uspeo da platiš ili da li imaš opciju uopšte? Ja ne mogu i dalje da vidim zapisnik, niti da platim, a danas se vraćam.
Da, ali sam inicijalno morao vpn na Makedoniju, posle toga je radilo i bez vpn-a

Ja prošao danas niko ništa nije pitao, pošto se napravila gužva makedonci puštali bez pregleda pasoša a na Preševu čekali 20min.

Upravo prosao kroz granicu sa CG, na Dobrakovu smo cekali 20 min za izlazak iz CG (radile 3 kucice) a potom jos 20 min za ulazak u Srbiju (posle 10 min cekanja se otvorila druga kucica, do tada samo jedna je radila).

Ja prošao danas niko ništa nije pitao, pošto se napravila gužva makedonci puštali bez pregleda pasoša a na Preševu čekali 20min.
Ja sam se vratio pre neki dan iz Grčke. Dakle iz pravca Makedonije ka Srbiji na prvoj granici koja je prazna pošto je integrisan prelaz, dakle makedonska strana, tu proveravaju da li imate kaznu i ako imate tu se plaća. Čovek me usmerio kroz koju kućicu da prodjem, gleda u monitor uporedno i maše da prolazim(nema kazne). Pored je bio manji red ljudi koji su plaćali kazne.

Nazad
Vrh Dno