Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

ne postoji zvanično taj model, koliko vidim. ima ga u ponudi domaćeg lanca prodavnica. postoji 55E8Q

Da li je vredna doplata za 55c7k?
ja bih rekao da jeste

Dajte neku preporuku za korektan ТV od 55 inča, koji bi imao solidan prikaz A1 kablovske (podrazumeva se mogućnost instalacije njihove app), solidan ugao gledanja i brz meni. Nedavno sam za drugu manju sobu kupio TCL 32S5K i razočarao se, jer je meni TV-a strašno, strašno spor.

Screenshot_20260802_215642_Ananas.webp

Ja ovo planiram da uzmem, jos uz vaucer 5000...ali je 50 inca. Mislim da je ok i pojma nemam da l ima nesto bolje za 250-300 evra.

Pozdrav svima, treba mi preporuka za TV sa nekoliko ključnih stavki:

1: 55 incha isključivo Android/Google TV.
2: Ulaz od 3,5mm za zvučnike.
3: (najbitnije) MOGUĆNOST GLEDANJA FILMOVA I SERIJA PREKO USB-a!!!

Trenutno imam Teslu 50E635SUS i malo je reći da sam poludeo od njega. Generalno je ok budžet varijanta za svakodnevnicu (YouTube, EON itd.), ali muke oko povezivanja zvučnika bez ulaza od 3,5mm i nemogućnost puštanja filmova sa USB-a su mi nerealne, a to nažalost nisam znao niti dobro proveravao pri kupovini. Želim da skinute filmove i serije sa kompa puštam na TV-u i nema šta nisam probao od načina, najduže se Plex zadržao, ali i on ume da izda i da krene da mi secka na pola epizode ili filma i ubije mi želju za životom. Gomilu različitih USB fleški sam probao, koju god da ubacim, kako god da formatiram, kolika god da je veličina fajla - TV jednostavno ne čita na način da može da prikaže fajlove koji su na USB-u, mislio sam da se to podrazumeva i da radi najnormalnije...

Da li imate neki proveren predlog sa ovim funkcijama sa akcentom na puštanje fajlova preko fleša? Budžet ne bi išao preko 45-50k, nisam u potrazi sad za ne znam kakvim kvalitetom slike itd., naravno - što kvalitetnije to bolje, ali znam da ovde važi koliko para tolko muzike. Ipak su mi ovaj put najbitnije ove 3 funkcije koje sam naveo, pretpostavljam da mogu u tom cenovnom rangu ili jeftinije da se nađu. Hvala!

Pisao sam o iskustvu sa Vox televizorom.
Pošto ga vraćam, šta drugo uzeti?
Nažalost, imam mesta samo za 32”.
Najjeftiniji sa 5 god garancije koji nadjes.

Pozdrav svima, treba mi preporuka za TV sa nekoliko ključnih stavki:

1: 55 incha isključivo Android/Google TV.
2: Ulaz od 3,5mm za zvučnike.
3: (najbitnije) MOGUĆNOST GLEDANJA FILMOVA I SERIJA PREKO USB-a!!!

Trenutno imam Teslu 50E635SUS i malo je reći da sam poludeo od njega. Generalno je ok budžet varijanta za svakodnevnicu (YouTube, EON itd.), ali muke oko povezivanja zvučnika bez ulaza od 3,5mm i nemogućnost puštanja filmova sa USB-a su mi nerealne, a to nažalost nisam znao niti dobro proveravao pri kupovini. Želim da skinute filmove i serije sa kompa puštam na TV-u i nema šta nisam probao od načina, najduže se Plex zadržao, ali i on ume da izda i da krene da mi secka na pola epizode ili filma i ubije mi želju za životom. Gomilu različitih USB fleški sam probao, koju god da ubacim, kako god da formatiram, kolika god da je veličina fajla - TV jednostavno ne čita na način da može da prikaže fajlove koji su na USB-u, mislio sam da se to podrazumeva i da radi najnormalnije...

Da li imate neki proveren predlog sa ovim funkcijama sa akcentom na puštanje fajlova preko fleša? Budžet ne bi išao preko 45-50k, nisam u potrazi sad za ne znam kakvim kvalitetom slike itd., naravno - što kvalitetnije to bolje, ali znam da ovde važi koliko para tolko muzike. Ipak su mi ovaj put najbitnije ove 3 funkcije koje sam naveo, pretpostavljam da mogu u tom cenovnom rangu ili jeftinije da se nađu. Hvala!
Tcl c6ks ili tcl c6k

Šta savetujete između ova dva, bez osvrtanja na cenu, nije mi problem da doplatim za bolji :

TCL 65C8L ili TCL 659K

C9K, bez razmisljanja.

Dilema izmedju ova dva modela,koji odabrati?

SAMSUNG 65" Crystal UHD U8072F​

LG 65NANO80A3B UHD 4K Smart Nanocell​

Uglavnom se gleda preko app neka striming platforma,eon,netflix...

Nema šta da se usaglašavamo, kao vlasnik 65C9K kažem ti da je 65C8L bolji jer je noviji godinu dana i dolazi sa novim čipsetom koji je noviji/brži/bolji i podržava Dolby Vision 2...

Ti kupi 65C8L pa ako ti ne bude dobar menjamo se za moj 65C9K. 😀

Osim zvuka ove stvari koje su bolje kod C9K na papiru u praksi u 99% slučajeva nećeš ni primetiti...

1787409171675.webp1787409111718.webp

Na LCD-u, sve ostalo su sporedne stvari, a 90% marketinske gluposti.
Najveca mana je local dimming. Ima razloga zasto im X11 tv ima 11.5k zona na 65 inca i preko 20k na 98" i zasto je to glavna stvar koju isticu, a DV2 negde dole u coskicu na kraju strane uz napomenu da ce biti omogucen u buducnosti.
Sve ostalo mi pada na daleko drugo mesto, a to da li ima DV, DV2 ili HDR10+...pa to mi je na nivou kvaliteta zvuka na tv-u.
Da li je bolje da nesto podrzava, da...a da li je bitno? Apsolutno ne.
Kada sam poredio DV i HDR10 film na istom televizoru koji sam licno podesio, morao sam da pauziram i gledam u sliku da bih video razliku.
To 99.99% ljudi nece ni primetiti, a kamoli DV2(koji tek izlazi sledece godine) vs DV...dodatno, dok se to omasovi i bude krenulo da se piratizuje...kupicete novi tv.

Očigledno ne koristiš TCL TV i nisu upoznat sa njihovim softverom. 😀

Novi čipset ne donosi samo Dolby Vision 2 nego je bolji na svakom polju od starog Pentonic 700 iz 2022 god. koji se nalazi u C9K modelu.

Ovo ostalo je smešno i komentarisati, ima sve u TCL temi već objašnjeno u detalje...

Poslednja izmena:
Šta savetujete između ova dva, bez osvrtanja na cenu, nije mi problem da doplatim za bolji :

TCL 65C8L ili TCL 659K
C8L u svakom slučaju. Više dimming zona, sqd, svi 2.1 hdmi portovi, bolji procesor, dolby vision 2, malo bolja slika ko sedi sa strane.

Očigledno ne koristiš TCL TV i nisu upoznat sa njihovim softverom. 😀

Novi čipset ne donosi samo Dolby Vision 2 nego je bolji na svakom polju od starog Pentonic 700 iz 2022 god. koji se nalazi u C9K modelu.

Ovo ostalo je smešno i komentarisati, ima sve u TCL temi već objašnjeno u detalje...
Sta je konkretno bolje tu toliko da se zanemaruje 50% vise dimming zona?
Sta konkretno dobijas da toliko drasticno menja sliku, opet, vise od tih 50% dimming zona?
Daj nesto specificno napisi, ovako zvucis kao i TCL stranica, 100 nekih mambo, dzambo marketing gluposti.

Imam sigurno barem 4 TCL televizora, ne znam tacno, ali kada sam ih setovao(svaki TV koji kupim setujem nekoliko sati, svaku opciju, sve modove slike), nisam primetio nikakav problem u radu, sta vise, ovi vise klase rade bolje od mog Samsung oled-a, mada ovaj Sljamsungov softver nije neki reper.

Sto se izbora tice, cak je i TCL jedva uspeo da smogne snage da izbaronise za novi C8L i to samo ako je jeftiniji...a nisu ni oni mogli da zanemare koliko vise dimming zona ima 9k:
1787417577669.webp

Sto bi rekli, "Papir trpi sve" 🙂

Da ne pricam samo ja ovako glup, ima i pametnijih koji su testirali taj novi, bolji processing:

Prilozi

• Screenshot 2026-08-22 190603.webp
    Screenshot 2026-08-22 190603.webp
    74.6 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot 2026-08-22 191029.webp
    Screenshot 2026-08-22 191029.webp
    115 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
Pa ti si pao na te marketing gluposti i citiraš mi neke podatke, pritom ni nemaš TV o kome pričaš...
Drugo C8L je skuplji, a ne jeftiniji od C9K, a za sve ostalo pretraži TCL telegram kanal, pogotovo oko tih diming zona i starog čipseta...

Ponuda i dalje stoji: ko hoće 65c9k za 65c8l - može zamena, ne mora čak ni doplata. 🙂

C9L su zamenili pa je njegovo mesto zauzeo RM9L RGB MiniLED:

1.jpg

Poslednja izmena:
Nemas ni ti tv o kom pricas, a ja ti pokazujem rezultate nezavisnih testova tih televizora, pa i primerak slike ta 2 televizora, nije moguce da to nisi skontao.

Opet nista napisao nisi, samo ponavljas nesto u sta se ocigledno ne razumes, a sa televizorima imas jako malo prakticnog iskustva, citas spec i citiras sajtove sa nalistanim specifikacijama proizvodjaca.
Svi smo bili tu, uhvati nas fanbojizam, navucemo se na te ultra, giga, mega marketing fore...

Sada smo sa TCL teme presli na TCL telegram, vrh 😀
Nemoj slucajno sa nama da podelis te top, top secret informacije 🙂
Kupio jedan tv, postao fanboj do te mere da prati TCL svuda, guta marketing brosure i ako ih ne razume, propoveda dalje 😀

Nista, idi reci liku koji je postavio temu da kaze ovima u prodavnici da mu daju C8L za vise para:
1787420867481.webp

Sto se mene tice, ja ove ultra, giga, mega, univerzum stvari kada procitam, dodje mi kao diuretik, odmah trcim na klonju:
1787421187281.webp

Poslednja izmena:
Lupetaš, za razliku od tebe imam TV o kome pričam (65C9K) i ne pričam da je moj TV najbolji nego baš suprotno - da je naredba generacija (C8L) sa novim čipsetom bolja kupovina.
Samo ti to izgleda ne možeš da ukapiraš. 😀

A to što ne znaš da se tcl softver već godinama skida sa telegrama i drugih foruma je tek posebna priča.

Ovo ostalo je smešno i komentarisati...

Poslednja izmena:
Tako je, ali nemas C8L, vec pricas na osnovu marketing brosura, a ja ti dajem ciste podatke sa testiranja ta 2 televizora, ne cak ni licne utiske koji su subjektivni.
Dodatno, po ovome sto si ovde pokazao, to sto imas taj tv, jako malo znaci, kao kada bih mog caleta pitao o telefonu samo zato sto poseduje isti...
Nigde ne napisah da si C9K fan, vec TCL fan.

Dakle, sa TCL teme, na TCL Telegram, pa onda sada na to da se softver skida sa telegrama i drugih foruma...sta je sledece, da idem na TCL frame manufacturing, jer ne znam da se tamo prave kucista za te televizore...sa gluposti skaces na jos vecu glupost koja veze sa temom nema, a nista konkretno i korisno posle prvog posta nisi napisao, samo ponavljas jednu te istu stvar koju ne umes ni da objasnis.

Jos uvek cekamo od tebe i jedno jedino konkretno objasnjenje.

Pocepa te sujeta počeo si čak i u množini da pričaš, ko ste to vi? 🙂
Pogrešio si, nemaš nijedan od ta 2 TV-a i pričaš meni što nemam c8l. 🙂
C9K sam kupio kada c8l nije bio ni dostupan, sada da kupujem uzeo bih c8l bez razmišljanja.

Tcl softver se skida na taj način (telegram grupa i forumi) od kad su izbacili prvi androidTV. To je bukvalno opšte poznato i nisu nikakve tajne grupe i ostale gluposti što pišeš...

Neće ta gore baljezganja ništa promeniti, jednostavno 65c8l je noviji, bolji i skuplji TV od 65c9k. Ko misli da nije tako može zamena, čak ću da i dovezen TV sa sve kutijom ako treba. 🙂

Svi koji citaju temu.
Reci nesto i to ne objasniti je kao da nisi ni rekao.
Tako je, to sto ti imas jedan tv, ne cini te nikakvim bitnim faktorom za uporedbu ova 2 televizora.
Sada sto ja imam S90F, mogu da ga uporedim sa S95H, sa Bravia 2, sa G6 i ako ih video nisam...jer eto, imam jedan od tih...ja ne znam da li ti uopste ista razmislis i procitas pre nego sto posaljes? Ajmo ovako, svaki TCL je krs i daje negledivu sliku u odnosu na LG B8 oled iz 2018. godine...to mora da je istina, jer imam LG B8, jel tako? Treba da odem i da vidim jos neki tv koji imam, pa da se nalupetam gluposti i ti to moras da prihvatis kao merodavno, jer sve poredim sa necim sto imam...to je tako zato sto ja kazem da je tako.
Logika 0, kao da pricam sa 12ogodisnjakom.

Ko je i u kom trenutku uopste pricao o skidanju softvera za tv, jesi li ti ok ovako sa sobom, imas neke drugare sa kojima uporedo pricas, a neces nas ovde da ukljucis u razgovor?

To sta ti mislis bez ikakvih realnih parametara i sta bi ti voleo da uradis, nije puno bitno za poredjenje samih televizora.
Bilo bi glupo da ja svaki moj potez smatram najboljim, umesto prosto nesto sto meni odgovara.

1787424014540.webp

1787424038754.webp

Povlacim se iz ovog razgovora, osecam u malom prstu na nozi da mi iq opada svakim slovom koje otkucam.
I ovako ce se verovatno svo ovo bespoentno baljezganje obrisati.

Ko su ti svi ljudi na koje se pozivaš, pošto se jedino Antara javio i rekao da je C8L bolja kupovina?

Lupetaš gluposti, nadam se da ti ovo 87 u nazivu nije godište, jer si onda stvarno na nivou tih generacija koje spominješ u tvom komentaru.

Nije ti potrebna veštačka inteligencija za proveru cene, imaš kupujem prodajem. 😀

65C9K 1130€
65C8L 1330€

Poslednja izmena:
Čak mislim da je i c7l bolja kupovina ok 9k.

Zanimljivo je sto je 65C8L jeftiniji u radnjama nego na KP

1000015718.webp

Dok je za 65C9K suprotno, jeftiniji je dosta na KP

Čak mislim da je i c7l bolja kupovina ok 9k.

C7L bi bio bestbuy, zato su morali da u njega ubace stari čipset (pentonic 700) kako bi ljudi morali da daju više para za C8L, jer od tog modela kreće nov čipset i sva softverska/hardverska unapređenja.

C9L naravno ukinuli jer realno nema smisla pored ovih svih modela i ubacili skupi RGB miniLED model...

Zeznuo sam se sa kupovinom C9K modela, ali u tom momentu to mi je bilo najbolje i nisam više hteo da čekam da dođu modeli iz 2026 god. 🙂

Zanimljivo je sto je 65C8L jeftiniji u radnjama nego na KP

Pogledajte prilog 550688

Dok je za 65C9K suprotno, jeftiniji je dosta na KP
Prosto, u normalnim zemljama normalno padaju cene kako vreme prolazi, samo kod nas mozes naci neki tv od pre 3 godine koji i dalje ima istu cenu...u sustini, normalno je da kako vreme prolazi, cena pada. Hvala Bogu, desava se i kod nas, samo ne uvek.
Zato se ne poredi aktuelna cena aktuelnog i proslogodisnjeg modela i zato su proslogodisnji najcesce kupovani televizori, jer su obicno razlike u generacijama mizerne, a cene vec pale i uredjaji daleko isplativiji.

Recimo, na Rtings kazu da je C8L bolji od C8K, ali preporucuju C8K(best mid range tv 2026), jer je pala cena i kosta fazon 300 dolara manje, a ovaj prosto ne vredi te razlike, isto zato nisu stavili ni 9k i ako im je bolji od oba.

Zato i kazem, jedno je koliko proizvodjaci predstavljaju razlike, a na kraju je totalno drugo koliko se zaista dobija iz godine u godinu i sta ces ti na kraju od toga imati u praksi.
Zato uvek treba pogledati sto vise testova koji postoje, pa zakljuciti sta je tebi bitno.

Na papiru 100% bt2020, a na testovima nijedan nije ni blizu toga. Nije ovo samo TCL fazon, svi to rade.
Svi reklamiraju ogromno osvetljenje, a onda dodjes kuci i skontas da je to u stvari jako kratko osvetljenje, svega do sekund, a vec na 2 ili 3 sekunde, recimo X11L na 2% povrsine pada sa 11.5k nita na 800, kao prosecan tv i 9K ili 8L ce da ti budu svetliji, sto je suludo. I oni tehnicki nisu slagali, ali nisu objasnili sta to zapravo znaci.
Pa Nvidia je reklamirala da se sa RTX 5070 dobijaju performanse RTX 4090 za 3x manje para...i po fps-u ti mozes to da postignes, ali to nema veze jedno sa drugim.
C8L ima novi chipset koji bi trebao da ima bolji processing, a bas je on problematican na C8L, jer to ne radi cip sam od sebe, vec mora imati i softver koji ce da se prilagodi hardveru.
Isto kao i 8k televizori, pitaj ljude koji su ih kupili za sta ih koriste. Sigurno je bolje, ali sta ti na kraju imas od toga? Vise bi imao da si za te pare kupio 4k premium oled.

Budzet televizori se okockavaju na osnovu proizvodjackih specifikacija i marketinga jer nemas izbora, a vec ovi mid, high-mid nema razloga, obicno postoje ljudi koji su ih ozbiljno testirali. Ima sve na dosta strana, Rtings-u najvise generalno verujem, kao i Vincentu HDTV(nazalost, on nije testirao mnogo TCL, samo X11).

Realno, u toj ceni je najbolji proslogodisnji Hisense U8Q, ali ima Vida softver, pa je na kraju bitno da svako za sebe izabere sta mu je bitno kod televizora.
Recimo, nekome ce 4x2.1 hdmi biti neophodno, ja nisam u mom zivotu koristio vise od jednog HDMI-a na tvu, a koristim tv 10 sati svaki dan...
Mogu i da obrazlozim zasto je DV2 glupost i mislim da ce proci 5 godina dok to bude moglo da radi kako treba i da neko pocne imati i koristi od istog, ali sam vec preterao sa pricom.

Ja se evo danima dvoumim između TCL 65C7L SQD-Mini i Hisense 65U8Q, imam ih po istoj cijeni, odluka pade na Hisense. Koliko vidim nešto treće za te pare ni nema?

Moja sestra insistirala na Philips The One, ja reko uzmi OLED ili TCL. Kada sam ga video uzivo, iznenadjuce dobra slika, ja gledam u OLED svaki dan i meni je odlicna slika na Philipsu.
OS je vrlo brz i logican, jeste da ima slabo aplikacija za njega ali tu je MOVE i A1 app. Meni puno bolje delovao od WebOS na LG koji ne mogu da smislim, koji je trom i prepun nekog smeca. A isto slaba ponuda app na WebOS, ni ni on AndroidTV...

Tako da, od sada uzimam internet recenzije i forume sa debelom rezervom. Pogotovo drvljenje o bloomingu, zonama, svaki LCD je tu slab imao 50 ili 50050 zona.

Nazad
Vrh Dno