Šta je novo?

Veš mašine

Zdravo, imam Gorenje W7523 masinu i desava se da se bubanj napuni vodom iako nije radila nekih 20 sati prije toga. Juce je oprala ves oko 10 ujutro, izvadila sam ga i prebacila u masinu za susenje, a jutros kad sam oko 6 usla u kupatilo, bubanj je bio ispunjen vodom i voda se prelila po podu. Sta moze biti razlog, ima li svrhe popravljati ili odmah da gledam novu (ova je stara 8 godina)?

El. ventil procurio.

Zdravo, imam Gorenje W7523 masinu i desava se da se bubanj napuni vodom iako nije radila nekih 20 sati prije toga. Juce je oprala ves oko 10 ujutro, izvadila sam ga i prebacila u masinu za susenje, a jutros kad sam oko 6 usla u kupatilo, bubanj je bio ispunjen vodom i voda se prelila po podu. Sta moze biti razlog, ima li svrhe popravljati ili odmah da gledam novu (ova je stara 8 godina)?
Elektroventil otisao, sam ventil je jeftin, popravka laka, brza i isplativa.

Elektroventil otisao, sam ventil je jeftin, popravka laka, brza i isplativa.
Izmedju dva pranja, zavijajte slavinu od masine da ne puni se vodom, do zamene ventila.

Da li se mašine koje su ujedno i za pranje i sušenje isplati kupovati...tačnije, da li se češće kvare od običnih mašina?

Opšti odgovor ne postoji. Zavisi od modela do modela.

Ukoliko ima prostora, svakako je bolje kupiti odvojene mašine.
Ako nema prostora, onda nema ni mnogo izbora.

Idemo ispočetka, Gorenje WPNEI84A1SWIFI reklamirana tri puta u prvih 5 meseci, tražio zamenu vratili mi pare.
Naravno moram što pre naći zamenu. Ima li neko pametan savet šta uzeti do 40ak hiljada koliko je košatala i ova?
Nisam zahtevan korisnik, mašina se uključuje jednom - dvaput nedeljno, 1200 obrtaja je sasvim dovoljno, 8kg...

Pisao sam davno da sam je reklamirao ubrzo posle kupovine, čulo se glasno lupanje prilikom centrifuge. Bio majstor i konstatovao da je crevo za vodu bilo problem i da je kod centrifuge udaralo bočno o lim. Zategao crevo vezicama i sve je bilo ok mesec dana kada je lupanje opet počelo. Naravno da sam svaki put dokumentovao video klupom šta se dešava. Drugi put došao otvorio skroz mašinu zatezao vezicama sve što je mogao i video kao potencijalni problem. Opet radila nekih dva meseca ok i krenula ponovo da lupa kao blesava. Tad mi je već bilo dosta, nije prošlo 6 meseci od kupovine I tražio sam zamenu. Gorenje odobrilo, radnja nema zamenu i vratiće mi pare. Dakle mašina funkcionalno nije bila problematična u smislu pranja, ali lupanje pri centrifugi je stvarno bilo preglasno. Nešto očigledno kod sklapanja nije bilo dobro upakovano.

Idemo ispočetka, Gorenje WPNEI84A1SWIFI reklamirana tri puta u prvih 5 meseci, tražio zamenu vratili mi pare.
Naravno moram što pre naći zamenu. Ima li neko pametan savet šta uzeti do 40ak hiljada koliko je košatala i ova?
Nisam zahtevan korisnik, mašina se uključuje jednom - dvaput nedeljno, 1200 obrtaja je sasvim dovoljno, 8kg...

Ova nije loša ni skupa.

Prilozi

• Screenshot_20260824_003449_Gallery.webp
    Screenshot_20260824_003449_Gallery.webp
    83.9 KB · Pregleda: 29
Jel koristi neko Xiaomi veš (kombinovane) mašine? Sve u stanu mi je Xiaomi maltene pa rekoh možda da probam i sa ovim

Nazad
Vrh Dno