Šta je novo?

Grand Theft Auto VI

Ma gde brate zavrsen proizvod pogledaj samo pokrete lika vidi se iz aviona da je ovo matoro skroz i ko zna ko stoji iza snimaka ovoh mozda je ai klasika. Opet kazem dok ne bude zvanicno objavljeno kako izgleda ne verujem u nista.
Ja bih voleo da to bude bolje, ali veruj mi ovo ti je prilicno blizu finalne verzije, iskreno ne verujem da ce biti bolje animacije od ovih. Mozad dorade onu animaciju kada skace sa balkona, jer je bas rigidna i doceka se na noge kao da nema fizike uopste.

Iskreno, ja sam to bas tipovao na ovako neku situaciju za finalnu verziju, da ce biti kao RDR2 fazon. Ono na trejlerima sto smo sve videli su katscene, to su vecinom kadrovi iz nekih glavnih misija gde je sve napucano, dok recimo ovako tokom gameplaya ce sigurno biti dosta tih "gejmi" momenata, sa sve kosarkaskom loptom koja se onako lepi za ruke kada je hvata nakon sutiranja. Ali to su sitnice, cak i da ostane tako bice ok, meni se vise svidjaju te interakcje koje su sada dosta iteraktivnije.

Da, eto sad vidim i poruku iznad gde se kaze da je to od pre godinu dana, bukvalno sam to isto hteo da kazem. Ljudi vi morate da skapirate da je igra vec gotova jos pre par meseci, da je ovo period popravke kriticnih bagova i optimizacije... Nema vise menjanja i budzenja animacija.

Što se tiče ispranosti boja, to je zato što je HDR aktivan dok su snimali, a onda je verovatno prilikom uploada došlo do gubljenja HDR metadate.

Ne mora da znaci, mozda je tonemaping jednostavno u tom delu dana takav.
Setimo se samo da su svi gta imali neke svoje tonemapinge. IV sa niko belicem je bila braon kao sovjetski filmovi, Vice city je bio ruzicast i bloomovan, III je bio siv...
Uz sve to ja nisam primetio neke isprane boje, koliko sam primetio lose shadere (moraju da budu takvi jer ih ima mnogo a deljene memorije na PS5 malo).

Pricali smo vam da ne ocekujete cudo, jer PS5 to ne moze da istera.
No pojedinci se i dalje trovali kopijumom, nadali se da ce R* da izmisli neku optimizaciju ili ne znam ni ja sta.
Prosla su ta vremena kada su tehnicki artisti bili magovi prakticnosti i poznavaoci hardvera, instrukcija i mogucnosti opreme u sitna crevca..
Da ne spominjem rokove i sefove koji znaju jos manje nego oni a insistiraju samo na tim stvarima koje znaju od potcinjenih.

Poslednja izmena:
27-i ce uskoro tako da cemo tad zvanicno imati kompletnu sliku tj video nadam se konacno gameplay-a pa da se onda diskutuje

Ne znam, nekako kretanje karaktera uopšte nije dobro odrađeno. Baš loša animacija.

Ono sto je sigruno jese da je ovo poslednji GTA koji ce se praviti na nacin na koji su se do sada pravile igre. Definitivno ce u naredne 3-4 godine 3A produkcija doziveti neku vrstu kraha ili mozda neke revolucije. Jer ako pogledamo koliko je samo vremena potrebno da se ovakav nastavam izbaci, da je utroseno milijardu dolara, da je angazovano na hiljade i hiljade ljudi... I mi opet imamo tako neke detalje i stvari koje nisu "next gen", po meni ovo nema ni priblizno onaj vau efekat kada sam prvi put video trejler za Crysis - jednostavno jos se tako nesto nije desilo.

Pazite, ima tu detalja za pohvalu, recimo grimase na licu prilikom pesnicenja, pomeranje kose i slicno, tu su sigurno otisle godine i godine animiranja, rada na shaderima za kosu i slicno. Ali to nije toliko primetno u celoj akciji, mi to toliko ne primecujemo, jednostavno nema taj uticaj na scenu toliki koliko recimo detalji poput majice koja se uvija i guzva prilikom pokreta - to je nesto sto bih pre posvetio vise paznje da se vidi to guzvanje, da je to mozda dovedeno na neki next gen nivo, recimo guzvanje pantalona i farmerki dok karaakter trci, ovde to ne vidim bas osim pomalo da se majica pomera.

To su sve detalji, naravno sve je to za gameplay nebitno, ali kada samo pomislimo na sve te stvari koje su bile potrebne da se igra zavrsi onda ti bude nekako "pa OK" ili "jel to najbolje sto ste mogli da uradite". 🙂

Bice sigurno next gen scena u to nema sumnje.. Nista dok nVidia ne uleti sa njihovim Aiem pa sve to da plastifikuje i "ulepsa", pa onda next step "streaming service" za PC u naredne 2 godine.. Uh, al ce da prsti.

sa razvojem AI-a nece ti ni trebati gaming studio da izbacuje nesto da cekas.
AI ce ti napraviti igru kakvu ti hoces, mark my words, i to pre nego sto mnogi misle. nadam se da na to aludiras kada mislis na krah aaa studija i njima slicnih?
problem je jedino sto ce sve to biti tamo na nekom cloudu upravo kod nvidie kao sto si spomenuo, pa za mesecnu nadoknadu ti izvoli i iznajmljuj uslugu.

Neće ni gameplay 27. grafički mnogo da se razlikuje. Osim što će više da bude u večernjim/noćnim satima zbog wow efekta.

A ovo na leakovima izgleda odlično za open world igru. Obratite pažnju na blendovanje tekstura između asfalta, zemlje, trave, a tek ovaj spoj betonskog stuba pored lopte... Nigde oštre ivice.

Sve sitnice a primetiš tek kad ih nema pa izgleda kao nabacani asseti, kolko god da su dobri.

sa razvojem AI-a nece ti ni trebati gaming studio da izbacuje nesto da cekas.
AI ce ti napraviti igru kakvu ti hoces, mark my words, i to pre nego sto mnogi misle. nadam se da na to aludiras kada mislis na krah aaa studija i njima slicnih?
problem je jedino sto ce sve to biti tamo na nekom cloudu upravo kod nvidie kao sto si spomenuo, pa za mesecnu nadoknadu ti izvoli i iznajmljuj uslugu.
Da, da.. Onda ce da dignu cene svih tih usluga, pretplate ce da sa 25e skoce na 125e, oni ce sve da to pokriju da se sve na njihovim serverima desava... Ne znam, moguce da ce AI uticati na taj krah, pomislio sam na to - ali ne bas u tom smislu, jer nisam siguran koliko ce ljudi da cene nesto sto je Ai generisanou potpunosti, vec sada je vecina postala zasicena i pun im je vise Ai gluposti. Kad vidim matore samo kako reaguju na nesto sto AI, cesto ono sa gadjenjem prebace...

A ovo na leakovima izgleda odlično za open world igru. Obratite pažnju na blendovanje tekstura između asfalta, zemlje, trave, a tek ovaj spoj betonskog stuba pored lopte... Nigde oštre ivice.

Sve sitnice a primetiš tek kad ih nema pa izgleda kao nabacani asseti, kolko god da su dobri.
Ma da izgleda to sve dobro, samo sto je hajp neverovatan i svi ocekuju nesto nevidjeno. 🙂

Interesantna mi je pozicija kamere prilikom voznje, ne znam da l' ste primetili kako se zumira maltene na over the sholder kaperu dok vozi, zanimljiv detalj...

1787094292838.webp
I ovaj mi deluje zanimljivo, tri ikonice koje se pojave prilikom potere - ne mogu da provalim sta je ta u sredini, ali definitivno ova prva je da te prepoznaju po odeci, treca je da te prepoznaju po automobilu i moguce da je u sredini da ti znaju lokaciju. Onda na osnovu toga biras kako da skines wanted level, posto mi to lici kao na wanted level iz RDR2, s tim sto da bi da anulirao moras da uradis sve te tri radnje - presuces se, promenis likaciju, prefarbas/promenis auto. Moguce da je skroz nesto drugi u pitanju 🙂

Uf, kad gledam nekoliko puta ovaj video desava se upravo isto onaj efekat kao sa RDR2, gde iz prve ne vidis sve detaje, ali kada malo bolje pogledas krecu da iskacu na sve strane. AKo mozete da pogledate ovaj video dok vozi auto, scena kada ga zvekne ovaj kombi - pogledajte samo animacije karaktera kako se okrece i gleda ka ovom liku iz kombija, kako se nagije, kako fizika radi svoj posao kako treaba.. Jescemo mi sva ****** izgleda koja smo *****li na racun grafike 🙂

Video gore koji je okačen koristi BT2020 kolor profil. Svako ko nema adekvatan monitor ili video plejer koji nije podešen da pusti automatski HDR video na PC-u imaće sliku sa ispranim bojama. Ja sam podesio MPC-BE plejer da mi automatski prebaci monitor u HDR po potrebi, što se prilikom puštanja ovog klipa i desilo. Sve je ok što se tiče boja...

video2.mp4 - MPC-BE x64 1.9.1 19-Aug-26 3_55_20 AM.webp video2.mp4 - MPC-BE x64 1.9.1 19-Aug-26 3_55_30 AM.webp
MPC-BE x64 1.9.1 19-Aug-26 4_08_10 AM (1).webp MPC-BE x64 1.9.1 19-Aug-26 4_07_44 AM.webp

Nego šta nego je marketing pasivno agresivni.

Sad sam na TV pustio sa BT2020 mada ga TV i automatski prebaci. Mnogo bolje nego na telefonu. Biće ovo prste da oguliš.

Ili lokacija ili je ikonica glave/lica, u fazonu prijavljen je lični opis. Ima logike s obzirom da smo videli one scene kada se stavlja bandana preko usta, maska i slično da se sakrije faca.
Vrlo moguce, pomislio sam na to - dobro si povezao sa onim bandanama u trejleru, bile su cak i one maske dok pljackaju banku...

Nego šta nego je marketing pasivno agresivni.
Pasivno agresivni marketing, ovo si odlicno formulisao 🙂

Iskreno, ja sam to bas tipovao na ovako neku situaciju za finalnu verziju, da ce biti kao RDR2 fazon.

Ovo napisano kao da je to nešto loše. RDR2 najispeglaniji interaktivni open-world koja je naša civilizacija za celokupno svoje postojanje napravila. Ne postoji nešto iznad.

Tako da ni ne može biti neki problem ako je na nivou savršenstva kao što to RDR2 jeste.

Za mene više nego dovoljno.

@emaremare
Ne znam bas dal im je ovo bila namera sa obzirom da su u tom slucaju zeznuli netflix, koji naplacuje upravo za to sto gta6 treba da otkrije, a ovo sve satro "procurelo".
Da sam netflix bas bi ih onako lepo opaucio sad po dzepu na konto odstete na potencijalnoj zaradi.

Koliko je samo prikazanih tipova prevoznih sredstava. A tek za 10 dana će ih možda biti i više. I slažem se da je od grafike bitnija interaktivnost jer to je nešto što iznenadi, što zainteresuje. Razgranata interatkivnost gde imaš uticaja na situaciju

Izgleda sjajno. A nije neki kvalitet videa, jos je i star..
Jedva cekam taj 27. da vidimo kako stvarno izgleda.

@emaremare
Ne znam bas dal im je ovo bila namera sa obzirom da su u tom slucaju zeznuli netflix, koji naplacuje upravo za to sto gta6 treba da otkrije, a ovo sve satro "procurelo".
Da sam netflix bas bi ih onako lepo opaucio sad po dzepu na konto odstete na potencijalnoj zaradi.
Ma ovime su samo podsetili da se uskoro ocekuke trailer nista oni nisu Netflix ostetili. Kao ljudi nece da gledaju jer su videli minut ipo gameplay. Sad mi se jos vise gleda taj trailer. I onako namazano ode na kraju ka helikopteru a taman se ponadaš uuu to sad će da poleti i kraj 🙃

cisto da znas da stize jos par leakova, tako da da - stojim pri tome da je netflix ostecen u ovom slucaju jer ce iscureti poprilicno pre njihove ekskluzive pretplatnicke.
a dobar deo igraca je vec razocaran (mogli su da se razocaraju gledajuci na netfliksu, ali ne pre nego sto prvo uplate).

danas verovatno je najavljen neki leak sa onom zenskom i interakcijom sa nekim aligatorima, gde ce se videti taj neki AI2 (verovatno AI za zivotinje) i jos neki ne mogu da se setim, nisam sacuvao post jer meni treba jedno 26 sati da se rasanim i da mozak ubrza na 6%...

teaser trailer za leak

Evo lepo napisali ljudi da je sve sto je leekovano staro preko 3 godine, tako da nema panike i za 3 godine mozes da promenis 100% igrice

Ne mozes da promenis kada te od promena sprecava hardver aman!
I ovo na leakovima nisu placeholderi pa da sve bude podlozno promenama.
Ovo je gameplay koji po svemu sudeci radi tecno, i nema potrebe za promenama, osim ako nisu politicke, ili regionalne prirode i slicnih razloga.
A ako je to gta uz koga smo svi odrasli, nece praviti takve promene nikad.
Ako ih i napravi, onda slobodno moze da bude kakav hoce.
Licno mu necu posvetiti ni 5 minuta.

Nakon što sam malo pažljivije pogledao ovaj video neki moj utisak je da će igra taman ovako izgledati na konzolama. Geometrija objekata i karaktera je već na zavidnom nivou a rastinje su redukovali kako bi to radilo propisno na konzolama, što se odmah primećuje iz snimka. Ne bih gajio nikakve nade da će to na kraju biti nešto mnogo bolje od ovoga što ste videli. Na PC-u će gotovo izvesno rastinje na svim zelenim površinama biti makar za nijansu gušće i svakako bi trebalo da bude više trave u prvom planu oko karaktera, što ovde nije slučaj. Inače snimak je dosta kompresovan i ne vide se najbolje teksture, ali naslućuju se detalji koje smo videli u onim trejelrima, dlake na rukama, prljavšrina kao i kapljice vode na vetrobranu. Tu su i RT refleksije na staklima od auta koje koliko vidim prilično detaljno hvataju okoliš. Dakle, to je to ljudi... Biću zaista prijatno iznenađen ako to bude izgledalo na PS5 značajno bolje od ovoga u trenutku obajve. 🤔

Nazad
Vrh Dno