Šta je novo?

Hardver Gotova konfiguracija i monitor

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

hercegovac

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2007
Poena
320
Ako neko zna dajte mi neki savet sta uzmem klincu od 11 godina, nema nikakav komp, budžet nam je oko 800 eur sa monitorom. Komp bi sluzio net, youtube, i neki lagani gejming. Hvala

1. PSU: 550-600W, 80+ Bronze
2. MB: B450
3. CPU: Ryzen 5 5600
4. GPU: RX 6600
5. RAM: 2x8GB DDR4
6. SSD: 1TB M.2
7. Monitor: 24" ASUS TUF Gaming - ovaj ima moj junior već oko 5 godina i više, odličan monitor

Za ostalo sam ti dao neke okvirne smernice kako bih ja otprilike sklapao konfu za te pare, a da radi kako treba.
Za brendove i modele ne znam baš šta tačno da ti preporučim, možda neko drugi napiše, a pogledaj i ti, pa vidi da li može da se sklopi ovo što sam predložio do 800 EUR.

Ako neko zna dajte mi neki savet sta uzmem klincu od 11 godina, nema nikakav komp, budžet nam je oko 800 eur sa monitorom. Komp bi sluzio net, youtube, i neki lagani gejming. Hvala
Морао би или да повећаш буџет или да купиш нешто половно. Цене DDR4 меморије су скочиле а монитори нису јефтини. Наравно без графичке за почетак

Iskreno sada je malo zeznuta situacija, ali probaj sa ovom konfom https://gigatron.rs/proizvod/gtr-prime-pro-hawk-8606033833503 pazi delovi u smislu napajanja, kućišta tu se štedelo, ali to je to za taj novac ako želiš novo, ako juriš polovno može se bolje proći, ali pitanje je koliko ti želiš time da se baviš i na ovoj konfi svi mi ovde ćemo naći 100 mana i šta bi mi bolje, ali kako si ograničen u ovim uslovima malim budžetom to je to.

Meni lično najveća mana ovog računara i svih sličnih je 1 stik rama, umesto 2, ali vremenom možeš bocnuti još jedan stik, Adata je sasvim ok, samo da se pogode latencije i tajminzi sa stikom koji računar već ima.

A što se monitora tiče vidi ovaj https://gigatron.rs/proizvod/asus-23-8-tuf-vg249q5r-ips-4711387959275 IPS, 200Hz, ništa spec ali ne sumnjam da će klinac biti prezadovoljan i da se iskoristi cena dok je na promociji za 11k.

Konfu koju sam ti poslao tu je 5050 grafika, da kada je izašla bila je najveća glupost, ali kako je sada otišlo sve gde ne treba postala je dobra opcija jer podržava najnovije tehnologije upscale-a i frame generation tako da će za klinca svaka igra biti igriva (oni ne razmišljaju puno o rezoluciji i detaljima ako nisu i sami entuzijasti, a po tvojim rečima deluje mi da nije).

Tako da pogledaj, uporedi vidi i druge sajtove, možda za sličnu konfu imaju bolje cene, ali to je to ili da se upustiš u polovno/novo avanturu ako želiš da izvučeš malo više za taj novac, mada kako verujem da klinac pre svega gađa Fortnite, Minecraft, CS2 i tako te igre ovo će biti konfa sasvim dovoljna za te potrebe

Da li je ovo dovoljno za cs2,fortnite minecraft, monitor je fullhd.sta mislite?
Три године гаранције + двапут носи у сервис за додатне две. Имај у виду да Zeus напајања и нису нешто.
Asus prime и Biostar, ја бих то заобишао. Погледај неки са Gigabyte матичном плочом

Iskreno sada je malo zeznuta situacija, ali probaj sa ovom konfom https://gigatron.rs/proizvod/gtr-prime-pro-hawk-8606033833503 pazi delovi u smislu napajanja, kućišta tu se štedelo, ali to je to za taj novac ako želiš novo, ako juriš polovno može se bolje proći, ali pitanje je koliko ti želiš time da se baviš i na ovoj konfi svi mi ovde ćemo naći 100 mana i šta bi mi bolje, ali kako si ograničen u ovim uslovima malim budžetom to je to.

Meni lično najveća mana ovog računara i svih sličnih je 1 stik rama, umesto 2, ali vremenom možeš bocnuti još jedan stik, Adata je sasvim ok, samo da se pogode latencije i tajminzi sa stikom koji računar već ima.

A što se monitora tiče vidi ovaj https://gigatron.rs/proizvod/asus-23-8-tuf-vg249q5r-ips-4711387959275 IPS, 200Hz, ništa spec ali ne sumnjam da će klinac biti prezadovoljan i da se iskoristi cena dok je na promociji za 11k.

Konfu koju sam ti poslao tu je 5050 grafika, da kada je izašla bila je najveća glupost, ali kako je sada otišlo sve gde ne treba postala je dobra opcija jer podržava najnovije tehnologije upscale-a i frame generation tako da će za klinca svaka igra biti igriva (oni ne razmišljaju puno o rezoluciji i detaljima ako nisu i sami entuzijasti, a po tvojim rečima deluje mi da nije).

Tako da pogledaj, uporedi vidi i druge sajtove, možda za sličnu konfu imaju bolje cene, ali to je to ili da se upustiš u polovno/novo avanturu ako želiš da izvučeš malo više za taj novac, mada kako verujem da klinac pre svega gađa Fortnite, Minecraft, CS2 i tako te igre ovo će biti konfa sasvim dovoljna za te potrebe
Ово је занимљива конфигурација само бих мењао напајање за боље

Da li je ovo dovoljno za cs2,fortnite minecraft, monitor je fullhd.sta mislite?
Mislim da ti je bolja kombinacija ova gore predložena moja sa intel platformom.Iako te razumem i gledaš da ti bude "dovoljno" za manje love.
Solidno brža konfiguracija,taj r5 5500 je uštojen cpu,čak i malo slabiji od 3600 ili tu negde.Sa i5 12400 imaces veliki boost u csgo.
Ako nadješ ryzen 5600 konfu za sličnu lovu svakako mnogo bolja opcija.
Rx 7600 je primetno brža i novija od rx 6600,ne epohalno ali brža.
Disk je takodje bolji u intel konfi.Kucište je takodje bolje u intel konfi,mesh napred u odnosu na zatvoreni prednji panel kod ryzen platforme.Takodje to kucište dolazi bez ventilatora,pa zavisi od prodavnice šta ce staviti u njega.Kod intela kucište dolazi sa 4 fana.Inel je 4.0pcie,amd 3.0...mada to ne bi trebalo da utiče na performanse.
Sve u svemu doplata od 15% vredi ili ti tih 100 evra.
Svakako najbolja budzet kombinacija je ryzen 5600 i rx 9060xt,ali cene su takve da je pitanje više šta je budzet
Lično ne bih dao 74k din sa ryzen 5500 platformom

Nazad
Vrh Dno