Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

• Začetnik teme Začetnik teme bro82
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Како да смањим брзину окретања камера са десном печуркицом на сонијевом гамепаду?

Šalu na stranu, ima sigurno sensitivity podešavanja za X i Y osu za kontrole

Windrose je u Early Access i pitanje kakvu će imati kompletnu priču.
I kako vidim ne rade ništa brže nego što je skroz drugi mali tim radio na Valheim. Trebalo im skoro 5 ipo godina da izbace Valheim verziju 1.0. I to sećam se da je bili tipa i po godinu dana bez nekog update-a.

Ja čekam neki popust pa ću onda da pazarim, imam šta da igram drugo. Do tada se nadam da će i da skinu ono smeće od zaštite koje realno sad im ništa ne vredi kad je igra u slobodnim vodama.

jedina stvar koja me iritira u ovoj igri je to sto te prakticno ohrabruje da ides i istrazujes okolo sa svim tim ikonicama po mapi, i ti negde nasumicno ocistis ceo kamp/pecinu/stagod i onda kasnije dobijes quest koji te vodi bas na tu lokaciju i onda moras sve jovo nanovo, bilo bi logicnije da se autocomplet-uje u tom momentu ako si vec bio na navedenoj lokaciji

nevezano za to - igrao sam Origins, Odyssey, Valhalla pre ovoga i nista od tih starijih igara. Sve tri su bile iste, svuda sam citao kako su starije igre bile znatno bolje i drugacije (najcesce se upravo BF navodio kao jedna od tih daleko boljih) i kako svi cvile i kukaju na upitnike po mapama, pretovarenost repetitivnim questovima itd. pa me iskreno zanima ako neko od tih ljudi dolazi na ovu temu neka mi kaze sta je ovde toliko bolje i drugacije u odnosu na bilo koju od tih prokazanih "ubishit" igara novijeg doba jer meni licno je ovo sve isto

Još u AC igrama pre je "ubishit" krenuo sa forama da veštački produži gameplay. A to posebno krenulo da se vidi u Black Flag sa fazon "e pokupi ovaj memory shard na palmi na ostrvcetu gde apsolutno nema ništa drugo".
I onda ti ideš tamo, siđeš sa broda, pokupiš to pad dok se vratiš ode 3-4 minuta i tako puta 100 i eto laganih +5 sati na trajanje igre.

Od novijih sam igrao Valhalla i tek tamo je to primetno, dok pešice istražuješ mapu po onom snegu vidiš koliko se razvlači igra a main story si tek pipnuo.

jedina stvar koja me iritira u ovoj igri je to sto te prakticno ohrabruje da ides i istrazujes okolo sa svim tim ikonicama po mapi, i ti negde nasumicno ocistis ceo kamp/pecinu/stagod i onda kasnije dobijes quest koji te vodi bas na tu lokaciju i onda moras sve jovo nanovo, bilo bi logicnije da se autocomplet-uje u tom momentu ako si vec bio na navedenoj lokaciji

nevezano za to - igrao sam Origins, Odyssey, Valhalla pre ovoga i nista od tih starijih igara. Sve tri su bile iste, svuda sam citao kako su starije igre bile znatno bolje i drugacije (najcesce se upravo BF navodio kao jedna od tih daleko boljih) i kako svi cvile i kukaju na upitnike po mapama, pretovarenost repetitivnim questovima itd. pa me iskreno zanima ako neko od tih ljudi dolazi na ovu temu neka mi kaze sta je ovde toliko bolje i drugacije u odnosu na bilo koju od tih prokazanih "ubishit" igara novijeg doba jer meni licno je ovo sve isto
Bile su bolje zato što su ti sistemi i mehanike tada bili donekle novi, čak je bilo i inovacija. Originalni BF kada je izašao nije postajala do tada igra koja je imala ovakav Naval combat. Imali su kvalitetniji kreativni kadar, naročito scenariste. Od BF počinje polako downfall.

Ubisoft reciklira igre već preko 15 godina i koristi iste te sisteme u skoro svim svojim naslovima. Sada da uzmeš AC2 da igraš vidjećeš iste stvari kao i u zadnjim iteracijama.
Pretvorili su se u mašinu za anualno štancanje igara i kada je šema propala, desio se finansijski raskol. Sada će pokušati da se vade na ove remakeove.

Ovaj remake je ok, ali jedva sam ga nekako završio, zamorna je jer nema tu prevelikog progresa karaktera. Trebalo je još mnogo više truda da se uloži. Combat je čisti prosjek, potpuno propuštena šansa da se ubaci više hladnog oružija, kao i varijacije za vatreno. Stealth isto basic, čak su uklonili stražare sa krovova i chase sekvence su prelagane. Studio koji je pravio Splinter Cell, za sve ove godine i dalje ne može da odradi dobar stealth system. Novi likovi i misije, tu se tačno vidi razlika u kvalitetu pisanja. Većinu tih misija sam preksočio da ne bih slušao.

pa da, znaci kao i za gomilu drugih stvari samo se zapravo romantizuje proslost

problem je sto ljudi nisu navodili kao primarni problem to sto su nove igre samo reciklaza starih vec se stvarala slika kako su te stare nesto znacajno drugacije i bolje a medju njima kao glavni primer i ova igra, kad ono potpuno ista stvar samo na drugoj strani sveta 🙂

ne znam kakve su one jos starije od BF pa necu da lupam ali, ovo je potpuno isto pretrpani prozivod gomilom repetitivnog (i glupog na kraju krajeva) sadrzaja, lovim ajkulu 20 minuta pa tako na 20 mesta po mapi - vazi. Svega je nekako previse, zasto recimo kad se koristi diving bell mora na lokaciji da ima 10 kovcega rasporedjenih tako da ti potrosi jos 20 minuta da ih pohvatas, zasto ima 900 assassins contracts itd itd.

Probajte da odigrate Black Flag da ne palite mapu uopšte (osim kad baš mora), samo neka vas igra navodi sama na sledeću misiju.
Mislim da je mnogo bolje iskustvo (svakako i nekoliko puta kraće) nego da se rade te side aktivnosti. Ima ih previše, pa svakako postanu dosadne posle nekog vremena, a i odvlače pažnju bezveze

Кад се сетим Ециа по Фиренци,и она болесно лепа песма у позадини.
Надам се да ће то да одраде као ово.

Da odrade rimejk Ecio trilogije kako valja plivali bi u parama.
Inače meni je Resynced odličan. Više sam na brodu nego što igram priču ali ajde...

Nazad
Vrh Dno