kibicer
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.05.2004
- Poena
- 905
Može da počne u ponedeljak sa bitno drugačijom cenom, azijksa tržišta kreću ranije.Pašće prvo na 169.99 valjda, a može da nastavi pad.
Može da počne u ponedeljak sa bitno drugačijom cenom, azijksa tržišta kreću ranije.Pašće prvo na 169.99 valjda, a može da nastavi pad.
Da da, ukoliko pazariš preko xetra/ibis2.Да ли ово важи и за SPYL?
Živ čovek ne zna šta će biti kratkoročno. Najbolje kanselovati order koji nije prošao i pratiti ujutru.Može da počne u ponedeljak sa bitno drugačijom cenom, azijksa tržišta kreću ranije.
Tako je, ako bude veća -neće proći. A šta ako bude na otvaranju 168 a ti stavio limit 170?Ako cena bude veća order svejedno neće proći, ako bude niža svejedno će se izvršiti po najnižoj ceni u tom trenutku?
Logika ti ima smisla, kao i poništavanje 😃Ali ako na otvaranju bude 168 izvršiće se za 168 zar to nije logika limit ordera?
Da ja stavljam najvišu cenu koju hoću da platim a svejedno funkcioniše po sistemu aukcije da ne mogu da kupim po 170 ako neko u tom trenutku hoće da proda po 168 dovoljnu količinu da ja mogu da ispunim moj order?
Možda grešim jer se vodim logikom kripto menjačnica a to mi je jedini susret sa "tradeovanjem".
Nebitno mi je i da istog dana nakon što kupim padne cena za 50%, samo da uđem u priču. 🙂
Zato sam i nestrpljiv, da ne bude da se u pon ujutru zaradim pa zaboravim da kupim ručno.
A slobodno sipajte savete, iako je ovo nešto čime ću se baviti pasivno hoću što više da se edukujem. 🙂
Ne, kod IBKRa nema (ili ja nisam nasao) taj tip ordera nego bas po 170 i oni vrvt pokupe razliku.Ali limit znači da je to max cena koju hoću da platim?
Ako padne na recimo 168 do pon kupiću po toj ceni zar ne?
Ako vas retail broker klasira kao investitora onda da.@Vorlon istom logikom, što nisi stavio limit order na 200? Ili, zašto uopšte limit order?
U pravu si, nalog će biti izvršen. Ali ako se već igram (a ja proces kupovine tako doživljavam), onda se trudim da kad kupujem, ordere nikada ne postavljam iznad trenutne cene - ne bih da doprinsem rastu.
Besmisleno, znam, ali su onda i limit orderi besmisleni kod ETF-ova.
edit: typo
Ne, kupice po 16.5.Људи, нисам разумео причу око лимит ордера. Нпр, ако ја ставим лимит ордер и ставим $16.50 цену акције, он не би смео да купује изнад те вредности, него само до те вредности. А ако буде ниже од тога, рецимо $16.45, IBKR ће акције купити за мене по тој цени, значи добар сам 5 центи по акцији. Да ли сам добро разумео?
Која је главна разлика између SPYL-а и VWCE-а, осим што је провизија за трансакције (или одржавање, нисам баш сигуран) код потоњег 0.14%, за разлику од првог код кога је иста 0.03%?
Питам као почетник. Поредио сам на justETF, слично ми делују. Потоњи има 2700 компанија у структури (што је супер), док први има 500. Расли су приближно исто за претходне 3 године (колико истовремено постоје). То је моје запажање, вероватно нешто не знам.
Чисто ми реците, нешто што се можда не може видети из графикона. На шта би почетник требало да обрати пажњу код куповине VWCE?
Хвала ти за ово, нисам то знао.Ako si kupio celobrojan broj akcija, dobro si postupio, uvek tako radi. Razlog je što kada dođe do prodaje, naša poreska ne nudi mogućnost prijave frakcionih akcija.
Kazi da kupujes vise, posalji vise, nek ti se cena x akcije poklopi tacno.Хвала ти за ово, нисам то знао.
Елем, јавио ми се проблемчић: покушавам уплату на IBKR преко Интезе. Рекоше ми да ми је износ неодговарајући, типа бројакција х ценаакције не одговара најављеном износу уплате. Кад сам питао колико смем да будем у плусу/минусу, рекоше ми 1 еуро?!
Како то да нацифрам кад брокер узима за сваку трансакцију провизију, која је чини ми се 3 еура.
Код Raiffeisen банке је +-10 еура. Што је ок.
Kazes akcija je x/100 a broj akcija x100?Ako si kupio celobrojan broj akcija, dobro si postupio, uvek tako radi. Razlog je što kada dođe do prodaje, naša poreska ne nudi mogućnost prijave frakcionih akcija.
Moracu da zagledam tacno sledeci put jer ne vredi sada da pogledam stari graf - ne mogu videti pre-state.^ generalno, nisi u pravu, ali postoje situacije koje opisuješ. To zavisi od order book-a u datom momentu.
Sa visoko likvidnim HoV (jako veliki obom trgovine), ovakve stvari se gotovo nikada ne dešavaju, tvoj nalog će biti realizovan po najboljoj ceni po kojoj može.
Rekto sam kupio po nižoj ceni, jer uvek buy order postavljam kao limit order po ceni nižoj od trenutne. Ali se čak i za visoko likvidan VWCE, ako je iole veći buy order, dešava da bude realizovan u dve kupovine, umesto u jednoj.
Kada su individualne akcije u pitanju, svašta može da se desi, uključujući i da staviš stop loss koji u padu cene ne bude realizovan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari