Aleksandar_038
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 10.12.2020
- Poena
- 155
Upravo to. Da ne pominjemo da je čuvenu deonicu autoputa do Čačka izgradila prethodna vlast oko Ljiga, pa jednom ova vlast, pa ga je kiša oprala 2014, 15, pa je onda rađen ponovo kad je ovaj sadašnji Miloš veliki rađen. Iz četvrtog ili petog puta, zabrojao sam se, a svaki put je uredno naplaćen.Ha, ha. Sada se setih da su bar 3 predsednika otvarali radove na obilaznici oko Beograda na jednom luku od 100 metara mosta u Rakovici. Popeli se merdevinama na jednoj strani a sišli merdevinama na drugoj. Taj luk je stajao sam za sebe bar 30 godina.
Mislim da su naše putarine najveće, kad se gleda kroz prosečnu platu / primanja... Putarine u Italiji su veće, ali sa kojim platama?...ne zaboraviti i putarine koje su kod nas među najvećima u Evropi.
Ima i toga, ali opet kažem - pogledaj stanje železnice svuda oko nas, ista katastrofa svuda. Pomislio bi čovek da bi zemlje bez sopstvenih izvora nafte trebalo upravo železnicu da forsiraju i javni prevoz...Nisu ovi ludi kad je u pitanju njihov džep, pa zamisli da osposobe kompletnu železničku infrastrukturu, koliko je to manje goriva svakodnevno od akciza za gorivo, svi ovi sto idu busevima, privatnim automobilima, pa i taxi, odjednom svi imaju valjanu alternativu za prevoz, gde mozes da u zavisnosti od potrebe nakačiš 1 ili 20 vagona, bez bitnog uticaja na sve ostalo..
Ali dok se ne zapričamo: ako mislite da je drugačije bilo gde u Evropi, milim da grešite. Korupcionaških skandala koliko hoćete i svako malo. Čak i skandala na mnogo višem nivou od gradnje puteva, kao što je katargejt ili fajzergejt... I nikom ništa. Biće da smo mi ipak usvojili taj evropski sistem 🙂