Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije, al Fujitsu ne uvažava garanciju ako je ispod 3,tako da...
Manje vise garancija ja radim takodje ugradnje...fuji zna da kad srisne kompresor prenosi vibracije! Tako da bas am sam ovom lvca lepo smoto 3m instalacije i naizlazu iz spoljne osetna vibracija i kako ide dalje sve je manja vibracija! Unutra se ne cuje 🤗

Fujitsu je fabrički napunio spoljašnju za 15m instalacije, tako da manje od 3m ne može. Ne znam šta je to problem dodati cevi, ne mora biti (i uglavnom nije) instalacija leđa uz leđa, već je unutrašnja smaknuta u odnosu na spoljašnju.
Mislim dnanisu bas svi modlei prednapunjeni za 15m instlaacije? Ali sve koje sam ugradjicoa sam procitao to u prospektu da je prednapunjena do 15m

Bolje ovu 7-cu. Štedljivija, manje se zaleće, a opet u hlađenju ima istu max snagu kao ona 9-ka. Bolji uređaj u svakom pogledu: https://www.coolshop.rs/fujitsu-inverter-klima-uredjaj-aoyg07keta-b-ash07keta-siva
Puno hvala, nisam ni znao da postoje sedmice 😂
Šta znači "manje se zaleće"? Ovako razumem: ako je uključim na 30C i zadam joj 23, neće imati brutalan/bučan rad u cilju postizanja zadate temperature, jel to?
Meni su najvažniji kvalitet (valjda je to Fujitsu), i što tiši rad u toku noći.

Pa da, sa manje snge kreće da postigne zadatu temperaturu. Nije tu buka problem, koliko to što se jača klima pali-gasi, dok ona manja radi ravnomerno i konstantno

Ovoj lik govori što kraće to bolje

Fujitsu svaki ima EEV. Fora je u pritisku gasa i prenošenju vibracija. Sa 3+m nema vibracija, sve se amortizuje. A max performanse Fujitsu postiže sa 7m instalacije. Konkretno ASYG12LTCE (piše lepo u uputstvu). Doduše razlike su u par procenata, ali eto, izmerišr Japanci i objaviše. Tako da zaista ima smisla. A Marijan neka priča šta mu volja, naravno da će SVAKA da radi sa 60cm instalacije. Ali ako PROIZVOĐAČ propisuje i ZAHTEVA minimum dužinu od 3m nema tu šta da se polemiše.

OD 5 koje sam zvao da pitam kako i sta oni to za 150e rade, troje su mi rekli bez vakumarianje i nije bitna duzina cevi 😀 tako da sam ih odma preskocio...
A i ne vidim problem da 3m bude "namotano" iza sj, nego nasi svi pametniji u odns na ono sta pise u upustvu itd imaju godine i godine iskustva 😀

Fujitsu svaki ima EEV. Fora je u pritisku gasa i prenošenju vibracija. Sa 3+m nema vibracija, sve se amortizuje. A max performanse Fujitsu postiže sa 7m instalacije. Konkretno ASYG12LTCE (piše lepo u uputstvu). Doduše razlike su u par procenata, ali eto, izmerišr Japanci i objaviše. Tako da zaista ima smisla. A Marijan neka priča šta mu volja, naravno da će SVAKA da radi sa 60cm instalacije. Ali ako PROIZVOĐAČ propisuje i ZAHTEVA minimum dužinu od 3m nema tu šta da se polemiše.
Fujitsu da ali ja sam pricao generalno oko klima...za moju khca nordic i ovu lvca nisam opazio nista ali sams tavio 3? Bas zbog amortizacije i buke...da svaka ce raditi i bez eev ventila i na 10cm samo je pitanje kako naravno! Ali svakako mi je okej staviti 2 3m instlacije jer je razlika u ceni smesna barem meni koji sam sam svoj instalater...a ako proizvodjac navodi nesto treba ispostovati! Pogotovo japanac ne bi to stavio iz dosade jer neko je zavrsio skolu za to i nije to napisao eto tek tako! A nisam znao za to 7m najbolje preformanse? Inace nocriu 9ku onu kao robokap sam bas instalirao prosle godine drugaru na 7m tacno instalacije...tada sam prci put i video da je klima prednapunjena za 15m nisam mu verovao dok nisam proxitao 😅

OD 5 koje sam zvao da pitam kako i sta oni to za 150e rade, troje su mi rekli bez vakumarianje i nije bitna duzina cevi 😀 tako da sam ih odma preskocio...
A i ne vidim problem da 3m bude "namotano" iza sj, nego nasi svi pametniji u odns na ono sta pise u upustvu itd imaju godine i godine iskustva 😀
To godine i godine iskustva...naime radim ozbiljne viktron solarne elektrane...sustretao sam se sa "strucnjacima" iz epsa radi 20 30 godina 😂 godine iskustva itd nisu merilo bas uvek 🤗

Toliko odvratan lik 🙄
Sto se tice znanja itd. jeste ima... ali to vredjanje drugi majstora! I kad krene da balavi ---> Samo on zna matematiku, on je tata mata, on je marijan the man itd. 🤢
More daleko mu lepa kuca!
Da mnogo negstivan i bezobrszan lik....al ipak sta znaju ljudi iz firma kao sto su fujitsu mhi me toshiba a i dragi nasi kinezi...ti ljudi inzinjeri pisali to iz dosade sve taako na slepo...na livadi nekoj na stolu radili testiranja pa napisali sve to 😅

Da mnogo negstivan i bezobrszan lik....al ipak sta znaju ljudi iz firma kao sto su fujitsu mhi me toshiba a i dragi nasi kinezi...ti ljudi inzinjeri pisali to iz dosade sve taako na slepo...na livadi nekoj na stolu radili testiranja pa napisali sve to 😅
Bice epizoda gde ce on objasniti 🙄
--->
dasdasd.webp
Ma neka on samo svira na Youtube 🙂

Bice epizoda gde ce on objasniti 🙄
--->
Pogledajte prilog 549869
Ma neka on samo svira na Youtube 🙂
Lik konstantno vredja itd 😅 i lasla je vredjao coveka koga sam pratio na yt pre vise od 10 godina dok je radio popravke raznih pojacala itd...elektro 024 na njega mislim kad kazem laslo...ma neka njega i bilo koga neka pricaju...a ko je pametan svaki prospekt spcifikaciju treba procitati i pokusati ispostovati to sto prozivodjac nalaze 🤗

Moja starija LT ima 3 metra instalacije i radi u vecem i slabije izolovanom prostoru, dok novija ima 8 metara instalacije, radi u manjem i bolje izolovanom prostoru, a ima vibracije neke koje starija nema.

Da li su ove temperature ocekivane i kako je kod vasih Fujitsu klima? stavio na max da duva (4) i na 18 stepeni. U pitanju je kmcc 12-ica.

Prilozi

• 1787047731584.webp
    1787047731584.webp
    13 KB · Pregleda: 5
Nazad
Vrh Dno