Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Zavisi šta se poručuje i ko to isporučuje.

Primer primeri nekih od poslednjih isporuka kod mene:
BEX: Vreme porudžbine: 5. avgust, 2026. -> Isporučeno 12. avgust, 2026. (7 dana)
BEX: Vreme porudžbine: 30. jul, 2026 -> Isporučeno 10. avgust, 2026. (11 dana)
AKS: Vreme porudžbine: 19. jul, 2026. -> Isporučeno 7. avgust, 2026. (19 dana)
AKS: Vreme porudžbine: 28. jun, 2026. -> Isporučeno 28. jul, 2026. (30 dana)

Da li je neko dobijao onaj povrat sredstava bez vracanja predmeta za neki skuplji predmet? Znam da moze jednom da se iskoristi, nisam do sad koristio tu opciju, nisam generalno mnogo zalbi imao, a sad mi je stigao mobilni placen oko 15k a vidi se da je otvoren, nije nov, pa razmisljam da mozda posaljem zalbu.

Da li je neko dobijao onaj povrat sredstava bez vracanja predmeta za neki skuplji predmet? Znam da moze jednom da se iskoristi, nisam do sad koristio tu opciju, nisam generalno mnogo zalbi imao, a sad mi je stigao mobilni placen oko 15k a vidi se da je otvoren, nije nov, pa razmisljam da mozda posaljem zalbu.
Ako nije proslo 90 dana od kupovine, mozes slobodno da ga vratis i vratice ti novac. Zatim poruci opet i sve dok ne dobijes vakuum pakovanje.

Pa probas da vratis i videces dal moze ili ne, ja sam davno u pocetku temua hteo da vratim jedan usisivac placen 8000 i duvac lisca 6000 ali su mi dali bez povracaja i bio sam ono bas u cudu.
Mogu da ti ponude nesto para a ostala suma u vauceru bez uslova,sto mu dodje ko kes isto, to je sad neka nova fora barem kod mene.

Mislim da skuplje predmete moras da vratis, za jeftinije predmete vracaju novac bez vracanja predmeta to znam sigurno jer znam ljude kojima je vraceno, a predmet nisu morali da vrate.
Ja sam prosle godine dobio na qqqq kalendaru torbu za alat, kad je stigla uz torbu nije stigao kais za rame i vratili su mi komplet iznos torbe iako sam torbu dobio na poklon, ako se dobro secam bilo je oko 1200 rsd u kreditu.

Mislim i da zavisi od razloga vraćanja. Ako je nešto polomljeno ili pokvareno, što može da se dokumentuje snimkom ili slikama, onda možda neće tražiti povrat. Ali za sitne zamerke, a stvar je skuplja, ispravna i može ponovo da se uvali, hoće.

Ja sam naručio onaj beli sto i 6 stolica na preklapanje, bilo je oko 8000 sa nekim popustima. Sto i stolice funkcionalne, ali oštećenje (ulubljene, izgrebane itd). Slikao i refundirali mi sve, bez vraćanja. Ali išao sam preko korisnicke službe, a ne preko refunda

Mislim da je hteo da "i pare i jare" 🙂
Da, upravo o tome razmisljam. Generalno ne zloupotrebljavam rupe u pravilima, cak i na svoju stetu ponekad..u fazonu sam zeznuo me kinez, podvalio mi, eventualno ostavim recenziju i teraj dalje, ali sad sam malo i revoltiran ovim podizanjem cena i pogorsanjem uslova kupovine generalno pa sam u fazonu treba i njima ici djonoom kad smo vec poceli tako da se igramo.

Stigle torbice. Verujem da nam svima treba nekoliko. Ja uzeo dve za početak.

Prilozi

• 20260814_110602.webp
    20260814_110602.webp
    150.9 KB · Pregleda: 52
Danas stigao mom kolegi Roenllce tablet od 10'' sa flashsale.
Prvi za kog sam čula mesecima.
Tablet je krščina inače, ali daj šta daš za 99 dindže, pa makar bio elektronski otpad 💀

37943.webp

RIP claim credit. Čini mi se da neće više biti dobrih ponuda, pogotovo sa dažbinama

Matematika mi nikad nije bila jača strana zato praštajte ako sam nešto propustio 🙄

Napravim narudžbinu, konačna cifra 4000...imao samo 300+ dinara kredita i 10 posto popusta na valjda 2000 dinara...u poslednjem koraku sa ovim dažbinama platio sam 4900 dinara? Nešto mi se tu ne uklapa kad se na sve te cifre uračuna 20 posto...

Dažbine se računaju na punu cifru prije kredita i sličnih naknadnih popusta. Pogledaj detaljno šta piše u opisu troškova kad ideš u checkout.

RIP claim credit. Čini mi se da neće više biti dobrih ponuda, pogotovo sa dažbinama
Pa ako ti nista ne treba i pazaraio bi samo da bi dobio taj kredit naravno da je RIP.
Ako ti nesto treba ne znam sta te sprecavaju uvozne dazbine, jos pogotovo ako tih nekih stvari nema kod lokalnih kineza, a ima ih kod preprodavaca koji su nabili cenu 3-4 puta vecu.

Ako kupujes neke stvari samo da bi video kakve su pa ih posle vracas ili bacas u kantu za djubre naravno da je RIP, RIP je i taj novac sto potposis.

Od kako su uvedene uvozne dazbine ljudi samo kukaju.
Koji vam je?
Kupujete samo ono sto vam treba i sto ce te u zivotu moci koristiti, mozda i zaraditi nesto sa tim ili nemojte kupovati nista i resili ste problem.

U poslednjih mesec i po dana potrosio sam 35.000 dinara na porudzbine sa Temu-a + oko 20.000 dinara povrata, znaci oko 55.000 dinara sve sa uvoznim dazbinama i sve koristim, sve me sluzi i ne kukam na uvozne dazbine.
Sad cu malo stati sa kupovinom jer sam sve kupio sta mi je trebalo, nadam se da ce izbaciti nesto novo jer mi vrti uglavnom sve isto.

Sad PDV od 20 % manje vise. Neke stvari su jos uvek povoljne i sa tih 20 %. Ali jeste cinjenica da su dosta smanjili sa raznim realnim popustima. Uvek oni pisu neke fantazijske popuste i do 90 % a realno slabo to ide.
Ja na mom nalogu nikada nisam ni dobio CC niti bilo sta od raznih promocija, igara o kojima se pise na temi. Uvek pise isteklo ili ponuda ne vazi za vas itd. Jedino sto povremeno dobijam Diskont karticu ali tu je tek katastrofa koliko su smanjili realan popust.
Nekada je moglo da se ubode realnih 50 % sada mi cesto sa karticom nudi skuplje nego bez nje ?
Pisao sam kako se vidi realna da kazem personalizovana cena jer svakom nudi svaki dan druge cene. Kada uporedim sa i bez kartice nema fiksnih % vec maks popust je oko 300 dinara, retko 400 dinara sto je jako jadno !
Prvo dosta je ogranicen izbor proizvoda koje uopste nudi sa karticom, nikad nisam video nista skuplje od 4.000 din. I ako odaberem nesto sto ima takvu vrednost, onda mi popust iznosi realno 10-tak % . Ako odaberem nesto jeftinije onda je % veci jer ne prelazi realni iznos od 300-400 dinara.
Tako da je diskont kartica izgubila smisao, sem ako neko ne zna kolika je realna cena bez nje tog dana. Onda moze da misli da je dosta ustedeo.

Inace meni je ima 4-5 dana prestao da salje bilo kakve mejlove, ponude, akcije ? Iako sam proveravao na nalogu notifikacije i sve ostalo je aktivno vise nista ne salje ?

Nazad
Vrh Dno