Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

A jesi li zvao kontakt centar? Nema logike da su Profajleru (i ne samo njemu) to doslovno odmah rešili, a da tebi ne mogu. Skoro sigurno je isti problem, ili su ti potvrdili da nije?
Zvao sam 0639005 svaki dan skoro i rekao kao sto mi je Profajlere napisao da trazim da me prebace tehnickoj podrsci, medjutim kazu da ne mogu da me prebace i da ce proslediti moj zahtev pa ce me obavestiti kada srede, i tako iz dana u dan. Jednostavno operater koji se javi ne moze da mi resi. Cekam jos sutra.

Meni su rešavali mjesec dana, doduše kroz prigovore gdje inače nisu brzi, pisao sam dva, odgovor na prvi je bio tipa tvog iskustva iznad, onda sam ih napušio u drugom, obratili su pažnju i riješili za tren.

Brdo je nesposobnih ljudi zaposleno kod njih, kao i svuda drugdje, tako da zavisi na koga naletiš. Postali smo jako površan narod, baš tužno. 🙁

Meni je lično nevjerovatno da im se ovo stalno dešava, tj. da nekim ljudima bukvalno izdaju nefunkcionalnu karticu. Kako pobogu to uspiju, zašto im je verifikacija plaćanja karticom opcioni korak?! Ko im je "arhitekta" tog rešenja, volio bih znati...

Meni su rešavali mjesec dana, doduše kroz prigovore gdje inače nisu brzi, pisao sam dva, odgovor na prvi je bio tipa tvog iskustva iznad, onda sam ih napušio u drugom, obratili su pažnju i riješili za tren.

Brdo je nesposobnih ljudi zaposleno kod njih, kao i svuda drugdje, tako da zavisi na koga naletiš. Postali smo jako površan narod, baš tužno. 🙁

Meni je lično nevjerovatno da im se ovo stalno dešava, tj. da nekim ljudima bukvalno izdaju nefunkcionalnu karticu. Kako pobogu to uspiju, zašto im je verifikacija plaćanja karticom opcioni korak?! Ko im je "arhitekta" tog rešenja, volio bih znati...
Tacno, ja necu da se ubedjujem, otvoricu u Raiffeisen banci iRacun.

Ja se pitam zašto ne uspevaju da osposobe potvrdu onlajn plaćanja preko push notifikacija. Sem što im je jeftinije, to je i stvar regulative, nije opciono, ali po nekom osnovu zasad imaju izuzeće od NBS, kao i mnoge druge banke. Ipak, Yettelu notifikacije rade bez greške, do toga nije, plus ista stvar radi bez problema u češkoj Air Bank, od koje su preuzeli aplikaciju.

Ako ne uvedu neki nacin gde se ti zahtevi mogu videti, osim u popup notifikaciji, meni deluje da ce biti katastrofa 😅 trenutni sistem za potvdu za placanje na web bankingu je u mom iskustvu katastrofalan jer ako omasis redosled prijava/potvrda, ne postoji sansa da potvrdis placanje dok ne dodje timeout pa ponovo.

Od maja imam čudne izvode za kreditnu karticu. Prvo, ne delim ništa na rate i uvek do 15. u mesecu otplatim dug za prethodni mesec. Zaključno sa aprilom, plaćao sam tačno u paru koliko sam dužan i sve je bilo jasno, izvodi su bili normalni i jasno čitvljivi.

Od maja je izvod van svake pameti, krećem u početak meseca sa nekim visokim ciframa u plusu (kao da sam duplo uplatio), a minus na kraju meseca se uopšte ne poklapa sa dugom iz zaglavlja izvoda. Dug iz zaglavlja je OK (vodim neku svoju evidenciju troškova, gađa se kako treba)

Ima li još neko takav problem od maja? Tada sam počeo i da uplaćujem dug zaokružen na više, do tada sam uplaćivao u paru tačno, pa je moguće da eksperti ne umeju da računaju kad je uplata veća od duga, tako da problem možda nije od maja nego i od ranije, za one koji uplaćuju više.

trenutni sistem za potvdu za placanje na web bankingu je u mom iskustvu katastrofalan jer ako omasis redosled prijava/potvrda, ne postoji sansa da potvrdis placanje dok ne dodje timeout pa ponovo.
Sećam se da si pominjao taj problem i ranije, ali mene ne pogađa. Ako sam u aplikaciji, izlazi mi modal u njoj. Ako sam van nje, stiže notifikacija. Plaćanje može da se prekine osvežavanjem stranice na vebu, mada to poništi i popunjenu uplatnicu. Ipak, stoji da bi moralo to da bude bolje rešeno za plaćanja karticom, ali, kao što rekoh, Air Bank to ima.

Tada sam počeo i da uplaćujem dug zaokružen na više
Očigledno je u tome stvar, ali ne razumem baš šta je problem. Koliko se tačno minus na kraju ne poklapa sa iznosom duga iz zaglavlja? Ne znam ni šta tačno da te pitam, jer bi jedino imalo smisla da okačiš izvod, pa da vidimo, hahah. Napamet je teško govoriti, a biće da ti jedini imaš takvu situaciju, jer se niko drugi dosad nije žalio.

Inače, što se tiče početnog iznosa, on treba da bude jednak razlici uplata u toku meseca i prethodnog duga. Lako bude veliki ako u toku meseca otplaćuješ dugovanje delimično (ili sam sebi tako "povećavaš" limit), jer se sve to računa. Svaka uplata se dodaje na stanje kartice, jer se odvojeno gledaju uplate i transakcije, nisu isprepletane kao na tekućem računu.

Neka bude da nemaš prethodna dugovanja (sve si namirio do 15. u mesecu, u paru), a limit ti je 50k. Recimo još da si u toku meseca potrošio 40k, pa da si u nekom trenutku (u toku istog meseca) otplatio 15k. U tom slučaju bi na izvodu trebalo da ti tih 15k bude početno stanje, iako si ih uplatio nekad kasnije u toku meseca, a ne baš prvog dana. Od tih "početnih" 15k, a uz pomenutu potrošnju 40k, dugovanje ti na kraju bude 25k, ali tih 25k treba da jednako piše i u poslednjem redu izvoda i u zaglavlju.

Od maja imam čudne izvode za kreditnu karticu. Prvo, ne delim ništa na rate i uvek do 15. u mesecu otplatim dug za prethodni mesec. Zaključno sa aprilom, plaćao sam tačno u paru koliko sam dužan i sve je bilo jasno, izvodi su bili normalni i jasno čitvljivi.

Od maja je izvod van svake pameti, krećem u početak meseca sa nekim visokim ciframa u plusu (kao da sam duplo uplatio), a minus na kraju meseca se uopšte ne poklapa sa dugom iz zaglavlja izvoda. Dug iz zaglavlja je OK (vodim neku svoju evidenciju troškova, gađa se kako treba)

Ima li još neko takav problem od maja? Tada sam počeo i da uplaćujem dug zaokružen na više, do tada sam uplaćivao u paru tačno, pa je moguće da eksperti ne umeju da računaju kad je uplata veća od duga, tako da problem možda nije od maja nego i od ranije, za one koji uplaćuju više.
I kod mene

Početno stanje bude kao da sam uradio dve uplate (a nisam, proverio sam). Ta jedna uplata se vidi dva puta u donjem delu, prvi puta je datum valute poslednji dan prethodnog meseca (tako je i na ispravnim izvodima), a drugi puta je isti kao datum uplate.
Nije problem da okačim izvod popodne.

Ne moraš, jasno je sad. Definitivno neko treba da im skrene pažnju na to, jer se ne čini da je neka složena greška. Mogu i da pretpostavim šta je na osnovu onoga što si sad napisao. Budući da se ista uplata pojavljuje sa dva datuma, kontam da je problem do obračunavanja grejs perioda, tj. onog dela za koji se računa datum valute unazad. On se u suštini odnosi na dugovanje, a ti izjedna uplatiš više od toga. I onda sistem ne uspeva da tvoju uplatu podeli na dva dela, pa je umesto toga duplira, mada je zanimljivo što je u zaglavlju dobar iznos.

@rovello Oko one cashback 10% priče. Da li se zna mozda u kom vremenskom periodu ponedeljkom stize taj cashback ako je provučena kartica prosli utorak, i da li je to uvek sledeci ponedeljak iz iskustva, posto i pise da im je rok 30 dana na uslovima nagradne igre za cashback’?

Da napomenem samo da imamo ovu temu upravo o Mastercardovim akcijama, pa nadalje možeš tu da pitaš za detalje i iskustva, ali evo ovog odgovora ovde, gde si i pitao.

Po dosadašnjem iskustvu, a mogao bih da nađem povrat za skoro svaku nedelju (različite osobe i banke), jednom se samo desilo da je legao u utorak umesto u ponedeljak. Proverio sam sad, to je konkretno bilo 7. aprila, za kupovine od 31. marta. Svih ostalih puta, makar da je meni poznato, bilo je u ponedeljak, i to često sa petkom kao datumom valute. To znači da je Mastercard već tad vratio novac, ali da banka (ne samo Yettel) nije stigla da to proknjiži istog dana, pa je bilo prvog sledećeg radnog.

Ali da, znam da im stoji 30 dana kao rok, i to radnih, što dođe mesec i po ukupno. Verujem da je tako isključivo zbog knjiženja. Povrat možeš da dobiješ samo za proknjižena plaćanja, a to zavisi i od trgovca (treba odraditi kraj dana na POS terminalu), a banke uglavnom čekaju po 30 dana da se to desi. Neke čekaju i unedogled, a Yettel svega 15, najmanje na tržištu. Ako dotad plaćanje ne bi bilo proknjiženo, rezervacija bi bila skinuta, faktički bi dobio 100% povrata, mada bi opet trgovac mogao to naknadno da traži.

Svakako, ovo što sad pominjem je komplikacija, ali opravdava duži rok, a i može da se desi. U lokalnoj pekari su jedno vreme imali problem sa POS terminalom, nije hteo da prođe kraj dana, pa mi je plaćanje proknjiženo tek naredne nedelje, usled čega mi je i povrat legao tek u ponedeljak nakon knjiženja. Znači duplo sam ga duže čekao nego što sam očekivao.

Što se tačnog vremena tiče, nema pravila, niti ti iskoči notifikacija (opet nezavisno od banke, makar nisam čuo da u nekoj iskače), samo se novac pojavi na računu, pa je teško ispratiti. Ipak, uglavnom je to bilo u prepodnevnim satima (pretpostavljam da su to bile ove sa petkom kao datumom valute), ali ne uvek (pretpostavljam da su se u kasnijim satima pojavljivale one sa ponedeljkom kao datumom valute). Usputna napomena, ako je petak datum valute, u taj dan će i upasti povrat, pa da znaš gde da ga tražiš, jer može da se desi da bude zakopan transakcijama od vikenda, ako bi ih uopšte imao.

Ako sam u inostranstvu platio kreditnom slučajno, ništa ne mogu uraditi da povuče sa debitne i devizne partije?

Zvao sam 0639005 svaki dan skoro i rekao kao sto mi je Profajlere napisao da trazim da me prebace tehnickoj podrsci, medjutim kazu da ne mogu da me prebace i da ce proslediti moj zahtev pa ce me obavestiti kada srede, i tako iz dana u dan. Jednostavno operater koji se javi ne moze da mi resi. Cekam jos sutra.
Napokon su mi resili danas.

Ne moraš, jasno je sad. Definitivno neko treba da im skrene pažnju na to, jer se ne čini da je neka složena greška. Mogu i da pretpostavim šta je na osnovu onoga što si sad napisao. Budući da se ista uplata pojavljuje sa dva datuma, kontam da je problem do obračunavanja grejs perioda, tj. onog dela za koji se računa datum valute unazad. On se u suštini odnosi na dugovanje, a ti izjedna uplatiš više od toga. I onda sistem ne uspeva da tvoju uplatu podeli na dva dela, pa je umesto toga duplira, mada je zanimljivo što je u zaglavlju dobar iznos.
Poslao im mail, zakačio dva izvoda, opisao detaljno šta i kako je pogrešno, sad ostaje da vidimo koliko su ažurni.
Ovaj mesec ću da platim tačno, čisto da potvrdim da je to u pitanju, a za sledeći ću da vidim da li će / šta će da odgovore na mail 🙂

Juče sam prvi put imao (veći) problem sa mobilnom Yettel Bank aplikacijom. Naime, plaćanje 10-ak računa (putem IPS skeniraj) je prošlo bez problema, a onda je pri jednom plaćanju prilikom unosa PIN-a za verifikaciju počela da iskače poruka da je PIN pogrešan (iako nije bio). Nekoliko puta bezuspešno uneo PIN, da bih na kraju odustao i izašao iz aplikacije. Po startovanju aplikacije više nisam imao opciju da se ulogujem, interfejs je izgledao drugačije (upadala je u oči Bank Max "reklama"). Video sam da postoji update aplikacije, ali ni on nije pomogao. Postojala je opcija da se započne čet sa agentom, pa sam to i uradio, od devetog u redu za čekanje dočekao sam da se malo kuckam sa botom ili osobom koja mi je rekla, da izađem i uđem u aplikaciju, da uradim update, da su upoznati sa ovakvom manifestacijom i da rade na ispravci. Na kraju dobih predlog da deinstaliram aplikaciju i da je instaliram ponovo, uz uveravanje da neću izgubiti podešavanja aplikacije (prvenstveno mi je bilo bitno da ne izgubim šablone, iako sam pretpostavio da se oni ne čuvaju samo lokalno). Pri procesu instalacije morao sam da skeniram (slikam) obe strane lične karte, kao i lice, ali iako je verifikacija prošla uspešno nešto je zabagovalo i morao sam da ponovim proces, iz druge je sve prošlo OK i uspeo sam da uđem u aplikaciju. Rekao bih da podešavanja za kanale plaćanja nisu ostala zapamćena, ostalo mi se čini da je sve ostalo kako je i ranije bilo.
Uzgred, plaćao sam gorivo pre dve nedelje u Bosni putem Google Walleta na koji mi je povezana Debit Mastercard kartica i još uvek nisam dobio cash back. Na osnovu promocije koju sam dobio na mejl i čitajući iskustva iz ove teme očekivao sam da će se to odavno desiti.

interfejs je izgledao drugačije (upadala je u oči Bank Max "reklama")
Ovo znači da ti se aplikacija deaktivirala. Valjda si imao opciju da je ponovo aktiviraš, nešto tipa "već imam račun", bez potrebe za brisanjem i ponovnom instalacijom.

nešto je zabagovalo i morao sam da ponovim proces
Ovo jeste poznato, a pisao sam da su meni čak nakon prvog i jedinog neuspešnog pokušaja aktivacije blokirali dalje pokušaje na nekoliko sati.

Rekao bih da podešavanja za kanale plaćanja nisu ostala zapamćena, ostalo mi se čini da je sve ostalo kako je i ranije bilo.
Ni to se ne čuva lokalno, naravno, jer mora da se proverava na serveru, tako da ti se čini. Zapravo se ništa ne čuva lokalno, a aplikaciju možeš da imaš i na više telefona.

Na osnovu promocije koju sam dobio na mejl i čitajući iskustva iz ove teme očekivao sam da će se to odavno desiti.
Trebalo je, ali nisi jedini. Najsigurnije je da pišeš prigovor, zvaničan, na koji moraju odgovoriti u roku od 15 dana.

@rovello detaljan kao i uvek 👍
Nisam imao opciju da aktiviram aplikaciju ponovo, aplikacija je izgledala više kao statičan sajt sa par menija, rekao bih da sam bacio pogled na stavke svih menija (ali sad više nisam siguran), u svakom slučaju ništa nije na "prvu" ukazivalo da se sa aplikacijom u tom trenutku moglo uraditi bilo šta "pametno". Prilikom ponovne instalacije se javlja opcija "već imam račun" (što sam naravno odabrao).
Sad se sećam i tvog problema sa aktivacijom aplikacije.
Što se tiče keš beka poslušaću sugestiju i pisati zvaničan prigovor (iako nisu neke pare u pitanju).

aplikacija je izgledala više kao statičan sajt sa par menija
Aha, sad shvatam. Moguće je onda da im je bio neki bag u prikazu, pa se nije pojavilo to dugme. To se meni ponekad desi sa aktivnom aplikacijom, samo što sa njom bude suprotno: prikažu se polja za prijavu (unos PIN-a ili biometrija), ali ne i donji meni (čet, eBank, IPS, lokacije). Ne mogu, međutim, sad da se setim prikaže li mi se tad dugme za prijavu (i opcija za zaboravljeni PIN), pošto to ni ne koristim, idem uvek na otisak prsta. Ali nepostojeći meni mi je upadao u oko jer se dešavalo kad sam hteo na veb, pa mi je falila opcija za prijavu.

iako nisu neke pare u pitanju
Verujem, a i kontam da si to gorivo svakako morao platiti jer ti je trebalo, ali opet, ne treba im dozvoliti da imaju fiktivne (makar delimično) promocije. Ne moraš u prigovoru ništa ni da detaljišeš, može da bude kraći i od tvojih poruka na forumu: platio sam gorivo tad i tad (vreme i iznos su im dovoljni, eventualno i naziv trgovca), očekujem povrat, i to je to.

Taj je za opšte upite, mada bi verovatno prosledili gde treba čak i ako tu pošalješ. Ipak, pravi za prigovore je [email protected], i tu moraju odgovoriti u roku od 15 dana. Umesto slanja mejla, podjednako je efikasno i pisanje preko veba, dok preko mobilnog bankarstva nije radilo jednom kad sam pokušao. Ima i neki formular na sajtu. Svi detalji su ovde.

Uvek odugovlače sa odgovoranjem, ali čitaju odmah sve i brzo deluju ako se može brzo delovati. Hoću reći, sigurno je uplata povezana sa tvojim mejlom.

Je l neko koristio njihovo osiguranje

90 dana za 2900, to zvuci skoro džabe osiguranje

• Like
Reagovanja: s5p
Ja ću to uzeti pred kraj meseca. Nadam se da neću imati nekog iskustva po tom pitanju 🙂

Super je što je dodato i za krađu i zloupotrebu kartice. Retko se desi, al opet ne škodi što ima. Generalno izdašna ponuda za taj novac.

Je l neko koristio njihovo osiguranje

90 dana za 2900, to zvuci skoro džabe osiguranje
Realno top ponuda za ljude koji putuju.
Trenutno imam dunav osiguranje preko paketa iz halk banke, ali ovo je jos bolja ponuda za taj iznos.

Nazad
Vrh Dno