Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Nas nekoliko vec godinama deli premijum pretplatu jednog od najpoznatijih kripto analitičara. Jedno mesto u grupi je slobodno, pa ukoliko neko želi da se priključi grupi, pošaljite mi poruku za više informacija.

Učešće u premijum sadržaju je vrlo povoljno kada se podeli, slobodno mesto ima samo jedno (cenu pretplate delimo na ravne časti) i prednost imaju članovi zainteresovani za dugoročno učešće u grupi.
Nije više aktuelno.

Napravio Kraken verifikovao sve... ne bih rekao da rade SEPA za RS

Evo sta sam poslao supportu:

Serbia is SEPA operational since 5th of May. I believe you are also legally obliged to provide SEPA banking to all SEPA residents.

When I click withdraw->eur->SEPA
I can first due to your website bad design quickly see the actual SEPA withdrawals form.

Then I am being redirected to what seems to be SWIFT form, requesting a SWIFT code, branch address ... SEPA needs only one's name and IBAN so it seems that you are

-falsely advertising SEPA and pretty much scamming bait and switching to SWIFT

-Are you doing SEPA transfers for Serbia, why am I being asked for SWIFT when I choose the offered SEPA option ?

Ako je neko digao nesto i ako je ipak stiglo SEPA om iako traze sve kao za swift neka mi kaze da ih ne d*am vise...

Napravio Kraken verifikovao sve... ne bih rekao da rade SEPA za RS

Evo sta sam poslao supportu:

Serbia is SEPA operational since 5th of May. I believe you are also legally obliged to provide SEPA banking to all SEPA residents.

When I click withdraw->eur->SEPA
I can first due to your website bad design quickly see the actual SEPA withdrawals form.

Then I am being redirected to what seems to be SWIFT form, requesting a SWIFT code, branch address ... SEPA needs only one's name and IBAN so it seems that you are

-falsely advertising SEPA and pretty much scamming bait and switching to SWIFT

-Are you doing SEPA transfers for Serbia, why am I being asked for SWIFT when I choose the offered SEPA option ?

Ako je neko digao nesto i ako je ipak stiglo SEPA om iako traze sve kao za swift neka mi kaze da ih ne d*am vise...
Treba ti SWIFT kod i za SEPU. Evo sta sve treba da uneses:
To make a SEPA (Single Euro Payments Area) transfer, you need the following primary details:
  • Recipient's Full Name: The name of the individual or company receiving the funds.
  • Recipient's IBAN: The International Bank Account Number of the destination account.
  • BIC / SWIFT Code: The Bank Identifier Code of the recipient's bank. (This is often automatically identified when you enter the IBAN).
  • Amount: The payment amount, which must be in euros

Probao da povucem manji iznos da istestiram sad Kraken kaze Bank not allowed......

-Rajfajzen

Poslednja izmena:
-A kad odem na opciju SWIFTom, onda nije Bank not allowed, dopusta mi da registrujem bank account i pita samo koliko hocu da podignem...

-ni Kraken definitivno ne radi SEPA sa Srbijom, jos uvek....

Probao da povucem manji iznos da istestiram sad Kraken kaze Bank not allowed......

-Rajfajzen
Koliko ja znam, i dalje domace banke ne prihvataju transakcije iz inostranstva za bilo sta sto ima veze sa kripto valutama. Izgleda da mozes da povuces sa Krakena preko SWIFT-a dok SEPA izglada jos ne radi za Srbiju ali je problem sto ne mozes da primis novac jer banka iz Srbije ce odbiti transfer i vratiti sredstva posaljiocu jer to su za njih zaboga rizicne transakcije pa oni zele da zastite gradjane od prevara bla bla (citaj: plase se konkurencije).

Pisalo se o tome u temi MtGox isplate i problem sa nasim bankama jer su domace banke odbijale da prihvate uplate iz inostranstva iako je MtGox propao jos pre 10 godina, u Srbiji postoji Zakon o digitalnoj imovini pa bi korisnici bili oslobodjeni poreza, jos sta je najvaznije uplatilac sredstava nije bila crypto berza vec stecajni sud u Japanu. Jedva korisnici dobili svoja sredstva jer se na kraju umesala NBS i dala svoje misljenje.

Meni je bila frka kada su nam vracali sredstva sa FTX-a kako da primim u Srbiji ali sva sreca moglo je da se povuce i preko BitGo (crypto transakcija). Da je bio u izboru samo Bank transfer morao bih nasim bankama da saljem i rezultate krvi i urina da bi mi nekako prihvatili FTX isplatu. Inace radi se o tome da sam ja FTX-u morao prvo zbog AML-a da dokazem odakle mi sredstva tj da je sve legalno a ne od nelegalnih aktivnosti pa tek onda isplata. Dakle moja crypto transakcija sa FTX-a nije bila u nekog sivoj zoni kako ljudi misle nego sve legalno i transparentno. I na ovom primeru se vidi koliko je crypto u prednosti zbog jednostavnosti, brzini a na kraju i zbog cene transfera jer tradicionalne banke deru sa provizijama. A ne da se nekom iz kartelskog udruzenja navije da donesu interne pravilnike pa ako se ne uklapas u "njihove vrednosti" onda te izbacuju iz sistema. Crypto = Freedom of money

Ne znam da li je bilo price o ovome, ispao sam iz kondicije oko kripta...zasto Bitstamp trazi da se odredi sa koje platforme dolazi adresa sa koje je legao depozit na Bitstamp?? Kupim BTC preko OTC trgovine i on legne odmah na moju Bitstamp BTC adresu. Sada su sredstva zamrznuta jer menjacnica trazi da kazem da li adresa sa koja je dosao BTC iz nekog privatnog walleta ili sa neke menjacnice? Sad zavisim od te informacija, koju cekam, a ona realno moze da bude i tacna i pogresna, cak i neka sumnjiva istorija moze da se pojavi ako budu cesljavi adrese unazad, ko zna...i sta onda? Jer ovo fora da se ljudi odviknu od OTC trgovine i da kupuju samo na menjacnicama kripto, jer tamo je on lepo opran od necistoca??...ako je tako, postaju kao banke, i ja ne vidim buducnost za kripto.

Apsolutno je tako, povecavaju provere i kontrolu i postaju kao banke. Kripto kako je zamisljen je odavno izgubio poentu anonimnosti i slobode upravljanja svojim novcem bez mesanja 3rd party (banka/PayPal) ukoliko se salje preko menjacnica. Iz mog iskustva sa Crypto.com koji to vodi pod "Travel regulation rule" ili nesto tako, mozes slobodno da izaberes da je kritpo stigao sa self-custody walleta. Nakon toga ces dobiti pristup BTC, makar je to bio slucaj sa Crypto.com.

Po nekoj mojoj logici, ukoliko odaberes da je BTC stigao sa menjacnice, oni realno mogu da provere da li je pocetna adresa adresa Coinbasea, Krakena itd, dok za self custody ne mogu nista.

Ne znam da li je bilo price o ovome, ispao sam iz kondicije oko kripta...zasto Bitstamp trazi da se odredi sa koje platforme dolazi adresa sa koje je legao depozit na Bitstamp?? Kupim BTC preko OTC trgovine i on legne odmah na moju Bitstamp BTC adresu. Sada su sredstva zamrznuta jer menjacnica trazi da kazem da li adresa sa koja je dosao BTC iz nekog privatnog walleta ili sa neke menjacnice? Sad zavisim od te informacija, koju cekam, a ona realno moze da bude i tacna i pogresna, cak i neka sumnjiva istorija moze da se pojavi ako budu cesljavi adrese unazad, ko zna...i sta onda? Jer ovo fora da se ljudi odviknu od OTC trgovine i da kupuju samo na menjacnicama kripto, jer tamo je on lepo opran od necistoca??...ako je tako, postaju kao banke, i ja ne vidim buducnost za kripto.
Ako su krenuli da traze to, sigurno ce i da nastave detaljnije da zatrazuju , moj savet je da prebacis sva sredstva na drugu platformu. Takodje oni su "by Robinhood" sto ne uliva nikakvo dodatno poverenje 🙂

Mozda nije lose da prebacis na Binance? Pretpostavljam da je KYC trebao i za bitstamp

Jos uvek je BTC zakljucan, pre 6-7 sati sam poslao podatke da se radi od Binance adresi, i jos uvek nista.

Nazad
Vrh Dno