Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa da sačekam neko vreme da nadjem neki XL model a da mi se svidi. Preskočio sam trening ovog vikenda da bi sanirao koleno. 🙁

Meni prođe leto a neću naći XL gravel 🥲
Baš slabo šta se pojavljuje u XL, a i to što se pojavi uglavnom mi se ne sviđa. Bila je jedna dobra prilika, ali dok sam se ja razmišljao prodalo se...

te godine sam se bas navozao i uzivao na bajsu koji je koji je imao altus alivio delove, iz lidla onaj smesni crivit...
nekom je bitna oprema tezina da juri proseke komove a nekom samo dobra volja. kupim ja posle nekog karbonca i to sa ultegra opremom i... 500km napravim i prodam, prosto nije to bilo za mene pogotovo me smorilo krenem na fruskac i dve gume probusim dok dodjem do dunava, reko aj ti nazad na svoje magare.
Sve to stoji, ali kao što gore neko reče, nisu nam potrebni toliki televizori, a ni flagship telefoni, al' volEmo 🙂

Moj posao je vezan za hobi i sportsku opremu i dugo smo imali utisak da nabavka preskupe opreme udalji ljude, a zapravo samo takve slučajeve primetimo. Kada neko naglo sa opreme od 20-30 hiljada pređe na onu od 300.000, i odustane, brzo shvatiš da se povukao iz sporta. Kada se povuče neko ko nije ima tako veliki skok, pa i kada primetimo, ne pominjemo opremu. I konačno, ljudi koji kupe skupu opremu i ostaju u sportu, o njima se ne priča.

Nedavno, na jednom takmičenju, gledaju njih nekoliko opremu jednog takmičara i diskutuju kako mu je sve to apsolutno bespotrebno i kako ništa lošije rezultate ne bi imao i sa mnogo jeftinijom opremom i da je bespotrebno baca novac. Čovek ih čuje, priđe i isključi sa:"Stvarno nije moj problem što se bavite pogrešnim poslom i ne zarađujete dovoljno". Momak je programer, ozbiljno mnogo zarađuje, stvarno je dobar lik, ali ovi kibiceri dojadili i Bogu i narodu.

Muka sa ovakvim projektima je što će se doneti na nivou republike/pokrajine, a realizacija će biti dodeljena lokalnim samoupravama, pa broj koliko ih ima na putu 100, od Horgoša do Beograda.

Prva ozbiljnija ruta odradjena juče ujutru, sa još dva člana ekspedicije 😀loš makadam, sa 600 na 1100mnv; 5.3km + 7.9km

Ipak ostajem na Caynax app, jer Strava lošije prati (ispravlja putanju).

Prilozi

• PXL_20260809_073720304.webp
    PXL_20260809_073720304.webp
    282.9 KB · Pregleda: 39
  • PXL_20260809_071603787.webp
    PXL_20260809_071603787.webp
    365.3 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20260809_124720.webp
    Screenshot_20260809_124720.webp
    90.2 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20260810_160732.webp
    Screenshot_20260810_160732.webp
    125.6 KB · Pregleda: 44
Kažu da je snimak legit, bez scenarija ☺️
Realno, male su šanse, ali svakako je odlično ispalo 😂

Možda se nismo razumeli...

Navigacija na garminu je sasvim upotrebljiva.

Navigacija na ovim Kinezima nije turn by turn nego ume samo da prati unapred zadanu rutu i ako skrenes on ne ume da uradi rekalkulaciju rute

Čim skrenes biće izgubljeniji nego njegov vlasnik😂

Sve mu je sasvim dobro ali navigacija je ispod nivoa garmina 510... a ne garmina 1040
Hteo sam da skrenem pažnju da nisu svima iste potrebe, želje, navike...
Kao i da nešto što je "sveti gral" kao Žarmin nije savršena naprava.

P.S. Pitajte svakog ozbiljnijeg rekreativca da li su npr. karbonski točkovi, napredni gps uređaji, snagometri...beskorisni.
P.S.2 Vodite se time da "ozbiljniji rekreativac" može bez problema da na grupnim vožnjama tera cifre 100+ km, 1000 + visinskih metara, 30 + km/h.

Meni prođe leto a neću naći XL gravel 🥲
Baš slabo šta se pojavljuje u XL, a i to što se pojavi uglavnom mi se ne sviđa. Bila je jedna dobra prilika, ali dok sam se ja razmišljao prodalo se...
Slican problem 😃
Pre 3 godine sam kupio metrix 20 2022 koji je dosao uz garantni list i fiskalni iz pb, nevozen.
Imam ravan korman, tiagru. zelja mi je neki gravel sa vise relax pozicijom sedenja i grx (2x10, 2x11)pogon - i poznato poreklo
Ne zelim da kupujem uvozne bajseve, ne zelim da subvencionisem kradju.
Uglavnom ne zuri mi se, porucicu neke 45 gume (tipujem specialized pathfinder) i nastaviti druzenje.. 🙂

Poslednja izmena:
Znam da je bilo, ali ne mogu da nađem:
koja je prednost korišćenja speed senzora na nabli, a ne samo brzine prema GPS na Garminu? Brži odziv, preciznost, nešto treće?

Pegla GPS rupe, ali hoće i on da pogreši, meni uvek na istom mestu krene da štuca, kad se spuštam sa mosta preko Ade. Ako se krećeš, dok se točak ne vrti (ušao si u voz ili stavio bajs u kola), a nisi isključio računar, pisaće brzina nula.

predivna priroda

Kvrcka mi nešto ispod volana ,oko rama i viljuške ne mogu tačno da procenim ... prvo je krenulo jedva primetno sada baš nervira ,naročito kada sam na
neravnom terenu cak cak cak cak cak ,gledao sam ram ne vidim da je negde naprslo ,zategao sam šrafove ,skidao volan ,e sad nisam komplet viljusku jer mi je to komplikovano
a možda napravim neku štetu ...jel ima neko ideju šta bi moglo da bude?

pa mogu biti lezajevi u headsetu. moze biti i do vile, moze svasta da krcka, ako su srafovi zategnuti ne bi trebalo da je volan u pitanju

TBT

Gledah svoju arhivu bike slika i nađoh screenshots kada je moj fatty bio izabran na konkursu za Capriolo kalendar 2020. godine..

20260813_184318-COLLAGE.webp

Kvrcka mi nešto ispod volana ,oko rama i viljuške ne mogu tačno da procenim ... prvo je krenulo jedva primetno sada baš nervira ,naročito kada sam na
neravnom terenu cak cak cak cak cak ,gledao sam ram ne vidim da je negde naprslo ,zategao sam šrafove ,skidao volan ,e sad nisam komplet viljusku jer mi je to komplikovano
a možda napravim neku štetu ...jel ima neko ideju šta bi moglo da bude?
koje srafove si zategao?
Kao sto kolega rece, moze biti luft u lezajevima, to je normalno. Menja se ceo headset. Nije skupo, nije preterano komplikovano, ali kao i uvek, moras da znas sta radis

koje srafove si zategao?
Kao sto kolega rece, moze biti luft u lezajevima, to je normalno. Menja se ceo headset. Nije skupo, nije preterano komplikovano, ali kao i uvek, moras da znas sta radis
Ovako nešto kao sa početka klipa ,malo tiše. Ma mogao bi ja to da rastavim nego možda ni tada ne bi ustanovio šta je problem ,a ne deluje mi da bi viljuška lako spala ,pa bi se tu pomučio a nemam stalak ... možda ipak potražim majstora

Najvećim delom zbog moje lenjosti.. tek
danas iskoristih rupu u toplotnom talasu i po prvi put ove godine izvezoh fatbike u polje..

DSC05274.webp
DSC05279.webp
DSC05280.webp

Miriše na kasno leto.
Nema ničeg posebno za videti u avgustu.
Žito je odavno pokupljeno, kukuruzi polako zre..

DSC05296.webp

.. pa ipak - tokom četiri sata lagane vožnje, dinamična je smena prizora šumskh puteva i otvorenih horizonta.

DSC05300.webpDSC05305.webpDSC05313.webpDSC05317.webp

Poslednja slika je pogled na obližnji Zaječar sa planinom Rtanj u daljini. Dok se na prethodnoj vidi Bor, Homolje u pozadini i planina Veliki Krš skroz levo.
Pravi playground bez granica..

DSC05329.webp

Zanimljivost za kraj - iako nije neuobičajeno da se usput naiđe na ostatke koliba u kojima su nekada živeli ljudi, a u nekima i dalje žive,
jedan ovakav objekat kada se pojavi iza rastinja, bude zaista neočekivano:

DSC05350.webp

Nemojte me pitati šta je.
Meštani kažu da je trebao biti dom za stare ili tako nešto.
Vlasnica je grofica, udata za švajcarskoj grofa i mislim da je sada udovica. A odavno se nije pojavljivala u selu i objekat tako stoji sada već godinama zaboravljen među brdima.
A ako je i trebao biti dom za stare - interesantna je ideja. Meni se sviđa.

Poslednja izmena:
daj mi koordinate. treba mi par solarnih panela

• Funny
Reagovanja: PJ
Haha..

Zanimlivo, primetila moja žena, a ja proverio na slikama iz 2019. kada sam poslednji put bio tamo i - tada tih panela nije bilo.
Izgleda da nije toliko zaboravljeno kao što meni liči..

Nazad
Vrh Dno