Šta je novo?

Dobre radne stolice

30eur za oko 30kg paket tih dimenzija, dobar deal

valjda sa Nemcima izbegnes to (mislim platis Nemacki VAT)? ne znam samo sta onda sa garancijom?

nema carine ali ima Nemacki VAT, to ne mozes izbeci nikako, vec je uracunat u cenu.

znaci izadje oko 100eur i German VAT.
ako se skine VAT od 19% i doda nas od 20% plus 10% carine, treba preracunati koliko je to za legalan uvoz (gde imas i warranty) i ovaj preko Nemaca

Nemas garanciju ako zvanicno izvezes stolicu iz zemlje. Imas je ako se i dalje vodi da je tamo, pa tamo i ostvarujes, ako je to nekome mogucnost. Dakle, sverc je bolji.
U realnosti, vecina moze da se pozdravi sa garancijom kod nas.

Cena prevoza robe je 5e po 1kg, ove stolice su 21-24kg, Maxis sigurno malo vise, ali nemamo podatak jos uvek, a na mail mi ne odgovaraju.
Porez i carina se ne olacaju, osim ako neko zeli bas da uveze nesto i bitno mu je da ima uvoz.

Do sada sam preko 50k eura stvari dopremio preko njih, sve funkcionise savrseno. Narucis na tvoje ime, a njihovu adresu u inostranstvu(zavisi koju zemlju hoces) i oni ti donesu.

Elem, bili iz Nitea-e napokon i zamenili mi obe pokrivke naslona Na Embodu-ju zbog tackice koja je bila deo fabricke greske od kada sam kupio stolicu, ali tek sada reklamirao.

Prilozi

• 20260807_122649.webp
    20260807_122649.webp
    172.6 KB · Pregleda: 95
  • 20260807_122728.webp
    20260807_122728.webp
    149.3 KB · Pregleda: 62

Tesko je naci pravu, objektivnu, recenziju jer je vecina sponzorisana.
Ono sto sam mogao sumirati proteklih mesec-dva jeste da su stolice dosta hvaljene, ali i da im mnogi zamere na zavrsnoj obradi. Pojedini pisu da nije vredna tih para zbog ustede na materijalima i da neki delovi lice na 3D print. Ima dosta zamerki i na garanciju, gde daju svega 2 godine na elektroniku.
Relativno je nov proizvod, videcemo kako ce se pokazati. Meni licno interesantan zbog problema sa kicmom koje imam.

Do sada sam preko 50k eura stvari dopremio preko njih, sve funkcionise savrseno. Narucis na tvoje ime, a njihovu adresu u inostranstvu(zavisi koju zemlju hoces) i oni ti donesu.
Kao neko ko nikad nije narucivao iz Nemacke, gde da nadjem te ljude sto donose i kako to funkcionise? Razmisljao sam da uzmem Logitech Embody stolicu ali toga nema kod nas. Koliko sam video, ona je meksa sto se sedenja tice a i koristi Sync tkaninu koja je mnogo prijatnija za kozu.

Nije meksa od kada su promenili obicnu Embody. Takodje ima vise problema sa njom.
Sada je trenutno gaming Embody na bas dobrom popustu, ali ne bih razmisljao da je uzmem bez garancije samo da bi mi pisalo G na njoj 🙂
Kod nas je cena bila kao u EU na popustu kada sam ja uzimao.

Za dovoz robe, kucaj u google, izaci ce ti samo.

Idalje je meksa posto je obicna Embody dodala sundjer samo na sediste. Gaming embody ima meksi naslon za ledja i mekse sediste. Ne toliko mekse od kad su dodali sundjer na obicnu 2021 ali ipak malo vise. Takodje jo je gornji deo naslona malo siri.

Trenutno bi me obicna Embody izasla nekih 1800 evra s tim sto koristi Rhythm tkaninu koja je nizeg kvaliteta od Sync. Rapava je, tvrdja a i dosta teza za ciscenje (mnogo sitnih rupica). Postoji i Medley ali tu su boje ogranicene a i ona nije toliko prijatna na golu kozu. Kada bih porucivao sa Sync tkaninom, ne bi vazila akcijska cena u Nitea pa bi kostalo nekih 3000 evra sto je apsurd. Kad je ovako leto, ja volim sa sedim bez majce pa mi dosta znaci tekstura tkanine.

Razmisljam da ako cu vec toliko da platim za stolicu, bolje ne prihvatiti nikakav kompromis. Trenutna akcijska cena za Gaming Embody je 1527 evra sto me izadje jeftinije i kad platim uvoz. Skoro 30000 razlika plus gaming Embody dolazi za kvalitetnijim tockovima, boljom tkaninom (Sync u proseku kosta 100 evra vise od Medley/Rhythm), boljim tapacirungom a i priznajem da mi se boje vise svidjaju. Ta jeftinija cena podrazumeva da ne placam nas PDV i carinu naravno. Zato sam pitao od koga narucujes. Aj pogledacu malo sta mi kaze google.

Ne, stolice su identicnih dimenzija, nista nije sire.
Ako nisi 195+cm, jako je velika sansa da si uzi od mene, a meni ni u kom trenutku Embody nije bila uska.

Rhythm tkanina nije losijeg kvaliteta, vec boljeg, duplo je izdrzivija od Sync i Medley tkanina, koje su novije.
Rhythm se proizvodi u USA, Sync u Litvaniji, a skuplja je samo zato sto je skuplja za proizvodnju i nista vise.
Dodatno, Sync se pravi od recikliranog poliestera, Rhythm ne.
Isto tako je identicna Sync u jednoj boji 70e skuplja od druge...pa to ne znaci da je boja kvalitetnija.

Medley je najhrapavija, Rhythm je izmedju, a Sync skroz glatka kao najlon.
Moje iskustvo je da je i Rhythm previse glatka i da klizis na njoj, a Sync je preglatka, pa ako volis da iole zavaljeno sedis, drzaces peskir na njoj.
Na Rhythm sedis bez problema bez majice, jako je mekan i prijatan materijal, a mogu i ostali ljudi ovde sa Embody da ti kazu njihove utiske tkanine.

Drugar na svojoj Gaming drzi peskir, jer se znoji i istina, dosta je toplija od moje stolice na ledjima, ovde nikada nisam osetio ni blizu da mi bude vruce.
Mislio sam da je razlika samo u teksturi i da samo ima deblju tkaninu na ispupcenjima, ali eto, nisam znao da zapravo ima i dodatni sloj na ledjima, to objasnjava zasto je dosta toplija.

Malo mekse ne znaci i udobnije, a iznenadio bi se koliko je mala razlika.
Treba to probati i videti da li ti je to toliko bitno.
Ako trazis mekanu stolicu, Embody u bilo kojoj verziji nije to, bolje gledaj Leap ili Libernovo, generalno ozbiljne stolice sa padded osnovom, a ne Embody.
Embody ima padding samo da se ne bi osecala njihova specificna plasticna mreza sa amortizerima ispod, a udobnost donosi bas ta konstrukcija sedista i ta mreza koja se tako ponasa da nemas pressure points dok sedis i jednako rasporedjuje tezinu.
Takodje, Aeron ti je ekstremno mekan, meni je bilo zao sto ne stajem u nju.

Paket ima oko 30kg, sto znaci da je slanje oko 150e, sto dalje znaci da te stolica trenutno izlazi 1700e.
Nije ovo moje ubedjivanje da je ovo bolje od onoga, 95% iste stolice(I sam sam otisao u Niteu da pitam koliko bi kostalo da uvezu, da li mogu da povuku sa EU lagera, direktorka mi rekla da ne mogu i ako vec duze vreme pokusavaju da je uvrste u ponudu), nego mislim da te sitne razlike prosto ne vrede gubljenja garancije.
Moje(181cm, 120-130kg) iskustvo nakon 3 godine koriscenja sa prosecno 10 sati svaki dan(cesto i spavam po nekoliko sati iz komada) je da je stolica jako udobna, da te podrzava u svakom mogucem polozaju sedenja i lezanja, da ces uvek imati neku buku od nje i da se i pored svoje cene, desavaju kvarovi.
Samo sam ja imao 2 reklamacije, od kojih je prva bila u prvih mesec dana.

1786163214643.webp

Poslednja izmena:
I da napomenem, uzete su tada 2 Embody, obe su imale kvar na naslonu za ruku, to im je jedna jedina poznata boljka.
Dodatno, tada su sve tkanine bile iste cene, druga je uzeta u Medley charcoal(1HA03), moja u Rhythm Charcoal(3015).
Medley je osecaj nekog prirodnog materijala, deluje kao standardan tekstil sa sofe recimo.
Crna je Medley, a uzivo su boje malo drugacije, Medley je malo vise isprana nego na slikama, a moja je manje plava nego na slikama, vec je prava siva.

Prilozi

• IMG_1835.webp
    IMG_1835.webp
    439 KB · Pregleda: 43
  • IMG_1830.webp
    IMG_1830.webp
    356.3 KB · Pregleda: 45
  • IMG_1829.webp
    IMG_1829.webp
    196.6 KB · Pregleda: 45
  • IMG_1828.webp
    IMG_1828.webp
    192.4 KB · Pregleda: 43
  • IMG_1827.webp
    IMG_1827.webp
    178.3 KB · Pregleda: 44
  • IMG_1825.webp
    IMG_1825.webp
    221 KB · Pregleda: 43
  • IMG_1824.webp
    IMG_1824.webp
    151 KB · Pregleda: 41
  • IMG_1834.webp
    IMG_1834.webp
    221.8 KB · Pregleda: 61
Pardon, Medley Feather Grey(1HA09).

E ovo je ono o cemu ja pricam, da smanjuje pritisak na dupetu:

1786205849612.webp

Poslednja izmena:
Unazad mesecima imam probleme u donjem delu ledja nakon sedenja na poslu i mislio sam da je to generalno od puno sedenja (iako ne sedim vise od 3-4h dnevno).
Treniram redovno, istezem se, idem na masaze, idem kod fizijatra, itd...
Vikendom probleme nemam!
I onda ovde u postu i na internetu vidim da ljudi imaju bolove u ledjima od IKEA MARKUS STOLICE, a ja nju bas koristim.
Molio bih vas za preporuku za drugu stolicu u sto manjem cenovnom rangu da izbacim ovo s*anje....

Drugar je imao problem sa donjim ledjima i ako je 110kg misica sa 10% masti, dok nije krenuo da jaca core, a najvise dupe.
Ono sto je meni rasteretilo donji deo ledja, jeste stoj u cucnju u poziciji gde je dupe najvise stegnuto, to je neki polucucanj kod mene.

Sto se stolice tice prvo sto bi bilo bitno, jeste da sedalni deo i naslon nisu spojeni, vec da mogu odvojeno da se pomeraju.

Evo da se javim isto, imam bas dosta problema sa Markus stolicom, bolovi u donjim ledjima, i prosto naslon jednostavno ili se deformisao ili ja ne znam sta je, uglavnom, cak i u najuspravnijem polozaju, i dalje moram da se zavalim unazad, prakticno nikakav oslonac za ledja nema. A i posto sam malo nabacio kilazu, nasloni za ruke su postali uski i butine jednostavno nonstop pritisnute, al to sam resio tako sto sam ih prednje sipke naslona za ruke odsekao brusilicom, sada nasloni stoje samo na zadnjim sipkama. 🙂 Uglavnom vreme je za novu stolicu.

Evo npr dok sam bio u NYC, narucili smo sa Amazona neku stolicu, verovatno je kineska ili sta vec, cela mrezasta, milion podesavanja, za 200$ progledao, krivo mi sto ne mogu takvu jednu ovde da doteram.

Probajte u-shaped jastuke za sedenje.

Zar to nije ako na dupetu imas problem, kako pomaze oko ledja?

Činjenica je da mora da se poradi prvo na gluteusima (veoma lako i brzo se postiže jačanje) i na donjem abdomenu (core). Neko ubrzo posle toga svhati da nije problem bio samo u stolici.

Mislim da sedenje 8-10h dnevno u stolici ipak uzme svoj danak. Nebitno je zanimanje, dužina sedenja i ponavljanje istog svaki dan godinama ipak ostavi trag, još ako stolica nije udobna, bingo. Taksisti npr imaju iste i još gore probleme.

Valja li ovo za naše zadnjice?
Ima li iko? 1000 rsd sledeće sedmice..
A ima i za leđa za 700

Prilozi

• 20260810_004240.webp
    20260810_004240.webp
    11.5 KB · Pregleda: 32
Nazad
Vrh Dno