Uzeo sam Arya Stealth.
Zvučno, osetan upgrade u odnosu na sluške koje imam (560s i Kiwi Ears Ellipse), pogotovo soundstage i bass. Bass je solidno dubok iako nisu basshead slušalice ali je i brz i precizan, jedna od snaga planarnih sluški. Soundstage je veći od bilo čega što sam do sad probao.
Kažu da im je malo jači treble ali mi to obično ne smeta. Isprobao sam par PEQ preseta za njih i svi oni spuste treble...trenutno koristim blago modifikovani Oratory preset gde sam podigao 1-3 kHz region za par dB i spustio bass shelf za 1dB. Možda ne zvuči kao neka promena ali se oseća, vrlo su zahvalne za EQ.
Što se komfora tiče, tu su ipak slabije od 560s. Što je logično jer su velike i dobrim delom metalne i teške, 560s su plastikanci i manje. Earcupovi su poveliki a imam omanje uši pa osećam blagi pritisak ispod ušiju od donjeg dela cupova. Ništa strašno, doduše.
Padovi su dobri, mada bih voleo da su nešto mekši. Bacih pogled na Dekoni i ZMF padove koje obično preporučuju za njih ali koštaju po 100$ što mi je mnogo sad. Vidim da ću ih tražiti po Aliexpressu. Zanimljivo, za padove sa alija kažu da su udobni i ne kvare zvuk, a promena se lako sredi sa EQ...
Generalno, udobne slušalice s obzirom na težinu, samo ne na nivou 560s.
Kabl je ok, ništa posebno ali upotrebljiv. Već imam pristojan i mek kabl od ranije pa sam stavio taj...
Platio sam ih 450€ (lik mi je spustio cenu). Da li sam mogao da prođem bolje? Ne znam, možda? Aune je i dalje privlačna varijanta i možda ih i uzmem kasnije. Ali hteo sam da probam Hifiman planar, Arya ima dobru reputaciju i ja sam zadovoljan onim što sam dobio.
Tek sam ih uzeo, ima još vremena za utiske. Treba i da ih isprobam u nekoj pucačini jer su navodno odlične za to, imaging im je jako dobar...