Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Nikako. To su kanali kojima su mi ponudili uslugu.

imam karticu koja mi je ostala posle odustajanja za prelazak u a1. mogu li da je aktiviram ili da je bacim?

Ne znam kako je sada ali ranije je bila aktivna posle registracije samo nije se dobijao nikakav paket dobrodoslice tipa min,sms,net. Mozda je sada drugačije. Ne kosta te nista da pokusas on line registraciju mozda ce raditi. Ako ne moze najlakse je baciti.
imam karticu koja mi je ostala posle odustajanja za prelazak u a1. mogu li da je aktiviram ili da je bacim?

Možeš, ali za bonus dobrodošlice moraju da ti obrišu registraciju ili da je odradiš u poslovnici/kod prodajnog partnera, jer si formalno registrovan, a neformalno nisi i zato je potencijalno moguć problem i oko prenosa. Ja sam zvao i to je bilo rešeno, tj. registrovao sam se online preko eUprave i iste sekunde je bonus bio aktiviran.

Kad je to bilo? Otprilike zaključno sa novembrom su te kartice bile upotrebljive, a onda su ih u decembru učinili neupotrebljivim, a tako je bilo i narednih meseci. Za sad ne znam.

Krajem jula. Ostala mi kartica pošto je pogrešno bio upisan tip priključka i prenos odbijen.

Ko je na mtsu, promenite APN sa globaltel na gprswap
Mnogo bolje radi. Vec par dana mi stucka internet i kako sam zamenio sve proradilo normalno

Otkud na MTS globaltel u APN

Globaltel SIM kartice su od kako ih je mts preuzeo u stvari tehnički skroz mts kartice. IMSI im kreće sa 22003...

Kako telefoni imaju programirane APN-ove u sistemu i gledaju samo početak IMSI broja, vrlo moguće je da neki telefon postavi default APN za 22003 IMSI na globaltel.

Jedno pitanje u vezi mts prepaid tarifa. Zanima me samo internet posto mi treba za selo gde samo mts ima dobar signal a ja sam u A1. Vidim da ova Moj pripejd tarifa od 15 dana ima 100gb interneta za 600din. Ja imam neku vazecu mts prepaid karticu na kojoj nema kredita, jel mogu samo da uplatim tih 600din i aktiviram taj paket? Ili se to kupuje kao nova kartica, posto vidim dole u dodatnim informacijama da se taj sadrzaj iz paketa vodi kao neka dobrodoslica. Kad idem na *100# na toj mojoj kartici bez uplacenog kredita nemam opciju sa tim tarifama, samo stanje i promocije, a u promocijama neki Super paket od 2400din i 10gb interneta.

To je dobrodošlica, tako da ti nije opcija. Tvoja kartica je izgleda turistička, jer je taj Super paket njoj namenjen. Normalni pripejd brojevi imaju druge mnogobrojne dodatke, vidi ovde.

Aha, hvala. Taj broj mi je nebitan, jel bih onda mogao da kupim novu karticu i dobijem tu dobrodoslicu, posto ima dosta interneta a treba mi jednokratno takoreci? Tih 600din je ukupna cena kartice sa tom dobrodoslicom, ne uplacuje se kredit dodatno?

Tako je, bonus je uračunat u cenu, otud i postoje dve opcije sa različitim cenama. A zapravo već znam nekoga ko je to uzimao baš za selo, tako da je proverena priča.

Nikakav problem sa Globaltel APNom.
A i zar nije prica da negde roming nece da radi sa MTS APNom nego mora Globaltelov?

Nazad
Vrh Dno