Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Pixel 9/10 Pro, SAHRANJUJE Samsung Ultra kamere, koje god serije. I to je jedini aspekt gde je Pixel bolji. Samo fotografija. Kome je kamera bitna,hoce android, nema druge. Sve ostalo je na strani Samsunga(tu racunam i video snimanje). Samo da dodam, ne gleda se kamera kad je suncan dan i slikas cvet. Tu svi prave dobre slike. Skoro smo bili na nekoj zurci, moj pixel je pravio daleko bolje fotke selfie kamerom nego zenin S24U glavnom. Kada su *******i uslovi za slikanje, kada je slabo osvetljenje, unutra, tada se diferenciraju kamere, ne kada je sve idealno. Da ne pominjem sto Samsung ne moze da snimi bilo sta sto mrda makar i malo, jednostavno sve je mutno. Evo, novi foldovi, influenceri po YT stidljivo provuku da indoor slike dece/ljubimaca i dalje mutne. Telefoni 2K dolara. Siguran sam da su senzori dobri ali Samsung kao da namerno nece da sredi SW kamere.

TLDR: ako ti je bitan point and shoot u svim uslovima da znas da ce main/selfie da bude dobra, Pixel. Za sve ostalo, Samsung Ultra.

Evo setio sam se kad je drugarica pisala u jednom grupnom chatu bez da sam išta pitao samo je došla i napisala(ss u prilogu), koja se inače ne razume u telefone itd, baš o tom kvalitetu u zeznutim uslovima(snimci sa koncerta).

Takođe ima i ovaj video:

Da li je moguce isprobati pixel telefone negde u Srbiji?
Da li je neko koristio iphone pored novijih pixela? Zanima me kamera, pre svega prilikom slikanja ljudi, da li daje bledju boju tela i blago ulepsane fotografije ko sto rade neki drugi modeli, ili ima topliji i "prirodniji" prikaz slican iphoneu?
Kako ste zadovoljni snimanjem, pre svega 4k 60hz?
Treba da menjam iphone 11 pro max, pa gledam sad pixel 10/10a, da vidim je l ima smisla ili ce mi biti bolje da doplatim i uzmem iphone 17.

Evo ti iznad dva posta o kamerama.

Ja koristim poslovni ajfon 15 i privatni pixel 10 pro xl, daleko mi vise odgovara android / pixel kao sistem nego ios, mislim da je nadmocniji, ali to je vise licno misljenje.

Sve se svodi na licno iskustvo i zelje tako da ne znam sta da ti kazem, ja bih kao sto i jesam uvek na pixel isao.

Da li je moguce isprobati pixel telefone negde u Srbiji?
Da li je neko koristio iphone pored novijih pixela? Zanima me kamera, pre svega prilikom slikanja ljudi, da li daje bledju boju tela i blago ulepsane fotografije ko sto rade neki drugi modeli, ili ima topliji i "prirodniji" prikaz slican iphoneu?
Kako ste zadovoljni snimanjem, pre svega 4k 60hz?
Treba da menjam iphone 11 pro max, pa gledam sad pixel 10/10a, da vidim je l ima smisla ili ce mi biti bolje da doplatim i uzmem iphone 17.
Koliko znam nigde nije moguće probati Pixel osim kod nekog ko već ima.
Ja sam par puta pokušavao da pređem na Ajfon ali se nisam zadržavao. Trenutno imam Pixel 10 Pro. Brat mi je imao 12 Pro pa 15 Pro pa 17 Pro, tako da sam mnogo dobro upoznat sa sva 3.
12 Pro (11 Pro tek) nema šta da traži sa ovom novijom generacijom telefona.
15 Pro pravi slične ili bolje snimke od Pixel 10 Pro, slike debelo na strani Pixela.

Ako gledaš Ajfon 17, on je po ceni mislim tu negde sa Pixel 10 Pro 256 i tu bih prednost dao Ajfonu jedino što se video snimaka tiče (i garancija naravno). Dakle ako ti je bitan video, go for iphone. U ostalim stvarima prednost bih dao Pixelu.
Što se fotografije tiče Ajfon ima topliji prikaz ali što se tiče preciznosti, rekao bih da je istina negde između ta 2. Pixel uglavnom dodaje crvenu nijansu a Ajfon žutu. Ajfon ima bolji portret mod, ali Pixel je opet kralj point and shoot fotografije ako želiš da slikaš ljude u pokretu npr. Takođe sa 10 Pro dobijaš sočivo 113mm (~5x uvećanje) koje je super za fotografisanje ljudi i iako nema portret mod 5x, dalje dobar bokeh efekat i slike izgledaju top. Sve u svemu kod fotografije bih prednost dao Pixelu u odnosu na iP 17 Pro. Svi ljudi sa Ajfonima su mi rekli da su zadivljeni kamerom na Pixelu.

Polovan naravno...al tipa 2m star 10/10. Novi jos drze cenu iz nekog razloga...bar dok ne izadje 11 uskoro.

Polovan naravno...al tipa 2m star 10/10. Novi jos drze cenu iz nekog razloga...bar dok ne izadje 11 uskoro.
Takvi završe odmah kod preprodavaca. Isti ćeš videti već danas na oglasima sa nešto jačom cenom.

Tako i ja uglavnom prodajem svoje telefone, spustim ih za 50e ispod realne cene čisto da se ne smaram sa kp kupcima koji su bukvalno nešto najgore što postoji na planeti. Ovako patnju prebacis na nekog drugog, a i on zaradi od toga.

@vulex8 već neko vreme ne gledam i ne kupujem nove telefone. Godinu do dve stari modeli su best buy. I dalje brzi i odlični a 2-4 puta jeftiniji od inicijalne cene.

@Proday svako ima svoju matematiku ali mislim da se sa Pixelima najviše isplati da se kupe novi oko Nove godine.
Prošli P7 sam platio 520€ nov u decembru 2022.
Ovaj P10 Pro 256 sam platio 800€ nov u februaru 2026, mogao sam da prođem i 50-80€ jeftinije al tako se namestilo. Evo i dalje je taj telefon oko 800€ nov i sve ga ređe ima, tako da mislim da ispod 700€ nov neće ići, samo će nestati sa oglasa. To nije ni 2 puta manje od inicijalne cene.
Mada inicijalna cena je strašna, ne uzimam je za ozbiljno 🙂
Što se tiče ostalih modela, ne znam, ovo što pišem važi samo za Pixele, regularne i pro modele

Tačno tako, ja sam moj platio nov 900€ 24.12., još uvek je 10 Pro xl 850-900 na oglasima nov.

Iz kog razloga im ne padaju cene? Da nisu ljudi počeli da se otimaju za Pixele? 😄

Pošto sam ja moj uzeo u DE, pratio sam tamo malo oglase jedan kratak period i mogu da kažem da su dosta puta oglasi brzo nestajali, što znači da ipak postoji potražnja, rekao bih sve veća

Ne znam zasto je ne bi bilo, ajde kod nas, nema zvanicne prodaje, ali je pixel sjajan telefon

@ssrki jer je preteško izbaciti ljude iz Jabuka tabora. Ko nije na Ajfonu, on je na Samsungu. Ostali koji uzimaju Kineze gledaju da dobiju "što više telefona" za novac, a Pixel tu zaostaje na papiru

Nazad
Vrh Dno