Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme owim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jer može još jednom sažvakano za idiota:
1. kupti karticu 20e u CG
2. dopuniti je sa 15e i kupiti Prva klasa dodatak
3. Svaki naredni mesec do nove godine uplaćivati po 3e
4. Od nove godine ako postoji, ponovo upaltiti Prva klasa dodatak?
Mislim da uplata od 3 EUR ne treba jer je to neka promocija povodom 20 godina kompanije..Pisalo je ovde ali mislim da je promocija do kraja jula ...Za sve koji su kupili skoro, mirni su 12 meseci. Najlakse je da proveris karticu kada otvoris nalog

Ja sam tako uplaćivao svaki mesec, da bih shvatio da mi je kartica svakako važila do 07.08. ove godine... u međuvremenu sam iskombinovao drugu varijantu i sad imam nekih 25€ kredita koji mi ne trebaju...

Ja sam tako uplaćivao svaki mesec, da bih shvatio da mi je kartica svakako važila do 07.08. ove godine... u međuvremenu sam iskombinovao drugu varijantu i sad imam nekih 25€ kredita koji mi ne trebaju...
Pa trampi se sa nekim ako neces koristiti, verovatno nekome treba kredit malo ga castis i resio si problem

Pa zar ne moze kredit da se iskoristi za produženje pretplate ako se uplaćuje preko limita.

Pa kupi neki jednodnevni esim pa probaj. Imaš za ispod jednog dolara.
uzeo esim.io 500mb free isto se desava.Tako da znate ovo je limit do 9esim.Ista kartica u starom MI 12T pro daje 5g bez ikakvih problema
Pozdrav
1785589221243.webp
tako izgleda kad god je ubacena 9esim sa bilo kojim profilom u huawei E6888

Krajnje cudno za 9esim. Koja je verzija?

Pričo sam sa gickom i probao karticu od Yettel. Razmak od tornja 300 m. Ubacio karticu u telefon i šiba preko 700 mb/s a i ruteru jedva da dobaci do 200. Zaleti se brzina preko 200 i onda se lagano vrati ispod d. Mislim da je to do provider jer zele da spreče deljenje interneta i sl. Cackao sam malo pa parametrima ali poboljšanja su bila maryonalna. Ovde pričamo o 4 različita rutera i svi provider..svuda isto... 200 mb/s nije loša brzina ali ako je tako onda 4g modem završava posao...

Jel to vazi i za aktivaciju nove kartice ili samo stare?
Kada kupiš novu karticu, ona je aktivna 12 meseci. Kada si je kupio i ako hoćeš da je koristiš u Srbiji do kraja 2026, moraš da platiš 19e. Ako hoćeš da je koristiš u 2027 onda u vec decembru mozes(sa popustom) da uplatis (oko 30e)za celu 2027g. Kada ti u međuvremenu istekne onih 12 meseci (koliko je bila aktivna) moraš da svakog meseca dopunis karticu sa 3e ili 20 evra pa si miran opet 12meseci

Znači aktivna je godinu dana od kupovine? Ja sam mislio godinu dana od aktivacije, prvog ubacivanja u telefon.

Meni je bila aktivna 12 meseci od prvog ubacivanja u telefon, tj povezivanja na mtel mrežu. Stajala mi je neka 3 meseca od dana kupovine, i od dana ubacivanja u telefon 12 meseci je aktivna.

Kada kupiš novu karticu, ona je aktivna 12 meseci. Kada si je kupio i ako hoćeš da je koristiš u Srbiji do kraja 2026, moraš da platiš 19e. Ako hoćeš da je koristiš u 2027 onda u vec decembru mozes(sa popustom) da uplatis (oko 30e)za celu 2027g. Kada ti u međuvremenu istekne onih 12 meseci (koliko je bila aktivna) moraš da svakog meseca dopunis karticu sa 3e ili 20 evra pa si miran opet 12meseci
Znači treba ili ne treba ovih 3€? Upravo mi je stigla 9esim kako ide ko uzme eSim?

I kako je u decembru 30€ zar nije oko 50€ za godinu dana?

Ne treba 3 evra.
Kupiš karticu- aktivna je 12 meseci.
Imaš datum važenja u mtel aplilaciji.

Opcije:

1.Tek posle 12 meseci uplaćuješ po 3€ mesečno i produžavaš karticu svaki mesec.
Tih 3 evra se skupljaju na kredit i možeš da ih iskoristiš.Za godišnji ili polugodišnji tiket,sve zavisi kad si kupio ,aktivirao karticu.
Možeš uplatu od 3 evra( 3 evra je minimum uplata) da počneš odma,da skupljaš za tiket od 1 januara.
Bez obzira na uplate prvih 12 meseci,kartica važi 1 godinu.

2.Posle 12 meseci - uplatiš 20 evra i produžiš rok još 12 meseci.
Tih 20 evra odlazi,nema ih.Kredit 0.

Bolja je opcija 1.Pare ostaju na kredit računu.
Smara,ali svi plaćamo xx računa svaki mesec online.

Krajem decembra bila je promocija 29 evra tiket sRbija 1 godina.
Već tokom januara,čini mi se ide redovna cena od 39-40€.
I e sim je imao neku promociju ,5 evra ispod redovne cene oko Nove Godine.

Meni je znači validnost kartice do lupam 29.7.2027. Uplatio sam prva klasa tiket do kraja 2026. Krajem godine ću uplatiti tih (nadam se) 30e i prva klasa tiket za 2027. godinu. Od jula krećem da uplaćujem po 3e svakog meseca, do kraja godine ću imati recimo 18e, onda uplatim koliko treba i ponovo prva klasa tiket za narednu godinu. Ako sve ovo i tada bude važilo naravno, ali ovo je princip, jesam li u pravu?

Tako je,kratko i jasno.
Ako mtel,u medjuvremenu nešto ne izmeni.

Možeš ti i od sutra da uplaćuješ 3€ i skupljaš za januar.
Ako ti je lakše.
Ali rok važanja kartice se ne produžava.Važi ti do 29 jula 2027.
Tek od 29 jula tih 3€ ima dupli efekat.
  • produžava rok kartice mesečno
  • skuplja pare na račun kreditu.

Ne treba 3 evra.
Kupiš karticu- aktivna je 12 meseci.
Imaš datum važenja u mtel aplilaciji.

Opcije:

1.Tek posle 12 meseci uplaćuješ po 3€ mesečno i produžavaš karticu svaki mesec.
Tih 3 evra se skupljaju na kredit i možeš da ih iskoristiš.Za godišnji ili polugodišnji tiket,sve zavisi kad si kupio ,aktivirao karticu.
Možeš uplatu od 3 evra( 3 evra je minimum uplata) da počneš odma,da skupljaš za tiket od 1 januara.
Bez obzira na uplate prvih 12 meseci,kartica važi 1 godinu.

2.Posle 12 meseci - uplatiš 20 evra i produžiš rok još 12 meseci.
Tih 20 evra odlazi,nema ih.Kredit 0.

Bolja je opcija 1.Pare ostaju na kredit računu.
Smara,ali svi plaćamo xx računa svaki mesec online.

Krajem decembra bila je promocija 29 evra tiket sRbija 1 godina.
Već tokom januara,čini mi se ide redovna cena od 39-40€.
I e sim je imao neku promociju ,5 evra ispod redovne cene oko Nove Godine.
Pa onda je bolje kupiti svaki put novi eSim umesto dodavati 3€ ili 20€ kome nije bitan broj, nije neka razlika ali si miran

Kome odgovara eSim, verovatno da je tako lakše (ali platiš 15e za karticu i dobiješ godinu dana validnosti), ali je ipak malo skuplje. Ovako dopunjavaš sa po 3e mesečno i taman ti to bude za godišnji tiket jer taj kredit ostaje na kartici - nema dodatnog troška za kupovinu nove kartice. Ova godišnja validnost ako se uplati - to je ekvivalentno kupovini nove kartice.

Kome odgovara eSim, verovatno da je tako lakše (ali platiš 15e za karticu i dobiješ godinu dana validnosti), ali je ipak malo skuplje. Ovako dopunjavaš sa po 3e mesečno i taman ti to bude za godišnji tiket jer taj kredit ostaje na kartici - nema dodatnog troška za kupovinu nove kartice. Ova godišnja validnost ako se uplati - to je ekvivalentno kupovini nove kartice.
Mislio sam da se kartica dobija uz paket 0€

Onda da

Meni se dešavalo da dok nisam u podešavanjima ručno odabrao mts, tel se zakači na drugu mrezu(a1 ili yetell neznam) i da mi kredit nestane

Nemam pojma ja sam sa WB internetom kacio se i na A1 i na Yettel. Ali mi je rucno biranje odabrano mada u Bosni nisam siguran da li može da se koristi druga mreža... U Srbiji je radilo ali pre jedno 3 godine

Probao na 2 rutera i nikada nije radilo dok se ne odabere mts mreža... Imam router koji podržava 2 sim i tu sam morao ručno da zakljucavam na operatera čija je kartica

Imam problem od danas.
Imam 2 fizičke,na obe je tiket aktivan.
Neće ni jedna da radi u telefonu.Neće da pronadje mts mrežu.
U stvari,mislim da se nakače na mts 2g,ako dozvolim.
Kada ih ubacim u ruter rade.4g+
Samsung fe 24
Prvi slot yettel,drugi mtl
Prvi slot vidi 5-6 mreža,drugi gde je mtl samo yettel mrežu

Prilozi

• Screenshot_20260806_180820_Call settings.webp
    Screenshot_20260806_180820_Call settings.webp
    25.9 KB · Pregleda: 10
  • Screenshot_20260806_180857_Call settings.webp
    Screenshot_20260806_180857_Call settings.webp
    16.2 KB · Pregleda: 10
Da se nadovežem,ovako je od jutros.
Na 3 lokacije.
Probao kartice i u drugom telefonu.
I u 2 modema.
Ako i prihvati 4g,veoma brzo izgubi mrežu i prebaci se na 2g.

Jedino što radi ,uglavnom,jeste 9esim u kućnom modemu,mada i on gubi ponekad konekciju.

Mts radi regularno,kači se na 4g u modemu.
Moja teorija je da je neki ***** sa baznim stanicama i da prioritet ima mts.
Ove u romingu isključuju
Nemoguće da sve 3 kartice na 2 bazne stanice,2 telefona i 2 modema ispadaju iz 4g na 2g,čak ponekad i ne vide 4g u ručnoj pretrazi....

Ako su zaista počeli da ograničavaju onda otpada kao opcija za neki solidan internet. Počeli su da nude svoj kućni internet preko mobilne mreže kao A1 pa možda zbog toga.

Ne znam šta bih pitao.
Karticu kad stavim u samsung s24 fe u bilo koji slot neće da se poveže na 4g.
Samo na 2 g.
Imam 2 fizičke i 1 9esim.
U drugom telefonu rade,u zte 296 modemu rade na 4g .Sve 3 kartice.
Posvetio sam 7 sati danas tome.
Nemam rešenje.Verovatno se telefon sj...
Do jutros je fizička kartica radila normalno u telefonu.

Nazad
Vrh Dno