Proday
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 02.01.2005
- Poena
- 1,805
Još ako i bezele malo stanje, ihaj, puna kapa![]()
Crni Pro full mat. Nešto što se čekalo 5 godina 🙂
Makar sada znam koji mi je sledeći telefon
Još ako i bezele malo stanje, ihaj, puna kapa![]()
Crni Pro full mat. Nešto što se čekalo 5 godina 🙂
Makar sada znam koji mi je sledeći telefon
Bas odavno se vrti prica o novom modemu, popravljanju standby režima, single core perfomansama i jos nečega verovatno, zaboravio sam, odavno ne pratim exynos SoC 🙂Odakle je ova info ? Pošto u android source codu piše da je MTK.
Aha, ovo je sarkazam post 🙂 sorry.
i malo ostrije coskove, ne moraju da budu bas kao iPhone, nije sramota da budu kao 8Pro.Još ako i bezele malo stanje, ihaj, puna kapa
sad samo spekulišemo, ali Apple nikad nije bio predvodnik u tim stvarima... Evo tek sad izbacuju foldable... Nikad se i ne hvale kapacitetom baterije, kriju to u specifikacijama, a dok god su ovakve good enough, neće izbacivati Si-C baterije, sem mooožda za neki budući Air 2... Po meni barem. No, vraćamo se na temu, pitam se koliko li će kod nas biti 11 pro sa 512GB (jer samo on dolazi sa 16GB RAM-a)... U Americi vjerovatno ~1200 USDNisu sigurno u 11.
Isto tako gotovo sam siguran da će ubaciti u 12, ali samo ako apple pre toga ubaci u iPhone 18 ili iPhone 19.
ah, svi sve kopiraju... Evo se može reći da Apple kopira Google Fold (prvi). Manje bitno. Više mi je ova cijena. Sve mi se čini da ću ja zamijeniti bateriju na svom 7 Pro, ili ni to, nego pripunjavanje jednom dnevno, jer 1350€ za telefon + koliko se naši dileri budu ugradili + novi brzi punjač + nov dbrand case... Male su šanse.Nije bio predvodnik nikada, ali za Google jeste. Šta god oni izbace Google to kopira posle godinu dana.
16/512 će biti 1349e u EU ( pixel 11 pro )
Mogli su, ali neće. Sve dok ima ljudi kojima je bitniji softver od svega ostalog, može im se... I naravno masa operatera u Americi gde dobijaju trade-in, popuste od 100+ dolara, poklone i subvencije. Nije Piksel pravljen za Srbistan... ne bi me čudilo da smo mi u vrhu u svetu po cenama po kojima ih plaćamo, to jest full retail, plus još malo preko, a da ne govorimo o ceni polovnih, cene po oglasima kao da su po zlatnom standardu formirane.Mislim da je kompanija veličine gugla mogla i trebala da "proguta" dio troškova rasta cijena RAM-a i ponudi 256 sa 16GB, umjesto da nas gura u pravcu kupovine 512 verzije...
Slažem se, ali ovo danas i nije prednost samo Gugla, već maltene svakog flegšip uređaja, pogotovo npr. Samsunga, plus Motorole kad uvedu GrapheneOS, itd.. Top Snapdragon iz generacije u generaciju ne skače 50% u performansama, top ekrani nisu osetno bolji svake godine, ROM i RAM opet ne napreduju iz generacije u generaciju, itd. Uprkos marketingu, ni u kamerama nema revolucije unutar modela istog brenda, bar ja ne vidim? *Nije džabe Samsung morao da izmisli "pRiVAcy ScReEn" da proda novi Galaksi. Sve dok proizvođač garantuje X godina ažuriranja i ne napusti rad na uređaju, on će da traje godinama i godinama.Jedina pozitivna stvar je sto, ponavljam, sada realno mozes da ostanes i 3 generacije na istom fonu bez da ista izgubis sa novih modela.
Mogli su, ali neće. Sve dok ima ljudi kojima je bitniji softver od svega ostalog, može im se... I naravno masa operatera u Americi gde dobijaju trade-in, popuste od 100+ dolara, poklone i subvencije. Nije Piksel pravljen za Srbistan... ne bi me čudilo da smo mi u vrhu u svetu po cenama po kojima ih plaćamo, to jest full retail, plus još malo preko, a da ne govorimo o ceni polovnih, cene po oglasima kao da su po zlatnom standardu formirane.
Slažem se, ali ovo danas i nije prednost samo Gugla, već maltene svakog flegšip uređaja, pogotovo npr. Samsunga, plus Motorole kad uvedu GrapheneOS, itd.. Top Snapdragon iz generacije u generaciju ne skače 50% u performansama, top ekrani nisu osetno bolji svake godine, ROM i RAM opet ne napreduju iz generacije u generaciju, itd. Uprkos marketingu, ni u kamerama nema revolucije unutar modela istog brenda, bar ja ne vidim? *Nije džabe Samsung morao da izmisli "pRiVAcy ScReEn" da proda novi Galaksi. Sve dok proizvođač garantuje X godina ažuriranja i ne napusti rad na uređaju, on će da traje godinama i godinama.
Nadam se da je ovo istina, ali po netu čitam da postoji izuzetak da ukoliko baterija zadržava 80 odsto kapaciteta nakon 1000 ciklusa punjenja, onda ne mora da bude izmenjiva. (Mislim da Epl čak tako nešto i tvrdi za svoje baterije, ali ne držite me za reč?) Litijum-jonske baterije mislim da neće to zadovoljiti, ali silicijum karbonske na koje svi polako prelaze, one bi možda mogle.Još kad ih nateraju da baterije budu lakše zamenljive, to će biti top. Rokaš fon 2+ godine, zameniš bateriju i lagano još 2 ko nov.
Dobro, postoji razlika, ranije je svaki telefon imao zamenjivu bateriju, to nije bila neka specijalna funkcionalnost, podrazumevalo se da možeš da otvoriš poklopac i zameniš je ako oslabi ili ako primetiš da se nadula. Danas to možda spada u neku vrstu specijalnog benefita, kao i eko telefoni, modularni telefoni, itd. ali po meni to ipak nije isto i pre spada u neku osnovu održivosti uređaja, da je njegov potrošni element lako zamenljiv. Drugo je pitanje širokih narodnih masa i toga šta oni rade i čime se sve zadovoljavaju. To što neko recimo kupi frižider, veš mašinu i menja ih na svakih par godina i zadovoljan je, ne znači da treba pristati na to da one postaju sve gore i gore.Да се кладимо да би потражња за таквим телефонима била никаква и да би то директно утицало на цену. Све те варијанте модуларних телефона, па била то само и могућност замене батерије су пропале.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari