Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Jel ovako treba da izgleda nakon uspešne aktivacije? Nisam još prolazio kroz HR, a idem uskoro.
Drugačije u odnosu na ostale zemlje je što se ne vidi povezana kartica kao kod MKD, CG, itd. a piše uspešno izvršena aktivacija.

Screenshot_2026-08-05-14-09-00-742_com.mobility.enp.webp

Da, i kada odeš na tag deo, treba da piše aktivan, isto tako i na HAC sajtu treba da ti stoji taj tag i da ima zeleni status da je povezan.

Hvala. Proverio, sve ok.

Doduše, znaću sa sigurnošću tek ako ne poljubim rampu 😀

Meni stoji ovako ali sam poljubio rampu

Prilozi

• Screenshot 2026-08-05 at 14.54.12.webp
    Screenshot 2026-08-05 at 14.54.12.webp
    28.5 KB · Pregleda: 72
Trebalo bi tag kada je baterija pri kraju da bipne par puta kada prolaziš kroz rampu.

Juče Novi Sad - Primošten, 7h. Milina. Moram priznati da je Tag spas. Nisu mi jasni Hrvati koji nemaju tagove nego u kolonama od 10 idu na naplatu rampu i čekaju. Prošli lučko i ostale naplatne bez ikakvog čekanja. Iz NS smo išli Bogojevo tj erdut, u 5h bili jedini na granici.

Ja sam sve to uradio kao i ti, ubacio karticu sa koje da skidaju sredstva i na HAC sajtu pronadjem moj tag...sve je ok, ali..... kada sam u junu pokusao da udjem odmah posle Bajakova na auto put ka Zagrebu nije htela rampa da se otvori...nisam se dalje mnogo bavio i dalje sam isao normalno , bez taga...gde god moze isao sam na placanje karticom, sto isto dosta ubrzava.... S obzirom da cu verovatno i krajem ovoga meseca upet u hrvatsku na more podsetio si me da se malo pozabavim zbog cega nije radilo...
Jel si prišao skroz do rampe? Pošto su senzori u HR maltene ispred same rampe i mora dobrano da se uspori, osim ako se ne ide na Fast ENC traku.

Neki savet kada da u ponedeljak na utorak krenem iz Beograda da koliko je moguce izbegnem 2h na granici?

Grcka, preko Makedonije

Neki savet kada da u ponedeljak na utorak krenem iz Beograda da koliko je moguce izbegnem 2h na granici?

Grcka, preko Makedonije

Ja sam prethodnih godina kretao oko ponoci i taman budem oko 5 na Evzoniju i nikad do sad nisam cekao duze od 10ak minuta..

Grcka, preko Makedonije
Ponedeljak na utorak? Kad god želiš. Uvek usput možeš da proveriš stanje preko kamera
Ako nekim čudom bude gužve razmisli o Dojranu

U poslednje vreme je i na Dojranu gužva.

Moguće, pada ima nekih malo faličnog zvuka, pa budu "promukli" i tako rade godinama
Iskreno se nadam da je to. Pozajmicu prijatelju tag koji ide krajem avgusta i onda krećem u akciju zamene oba 🙂. Da vidim šta i kako.

Gledao juce kamere i aplikacije, totalno kolaps svuda do 10h, cekalo se po 2h.

Posle 10h po 15 min...

Kreni u ponedeljak u 13:00. Stižeš na GR granicu bez igde ikoga oko tebe, provereno.
Pozdrav

Koja je procedura da se prebaci tag sa enpay na AMSS.

Uzeo sam tag u A1, kad ono čitam nema više popusta 6%

Tako je u Ustanicku koliko se secam 5 sprat ili 7 davno bese i das za 5 min ti prekonfigurisu, cas posla.

Uradio sam to svojevremeno za EV zato sto sam dobio jos 10% popusta na tih 6%, a drugi auto mi ostade na Enpay, mrzelo me da se cimam, pre ce biti da cu kupiti novi tag.

Ili prvo u ENPay pa u Puteve Srbije, 5 sprat; ili ~2000RSD i pravo u Puteve Srbije.
BTW, računaj da baterija u TAG-u traje oko 8 godina. Ako je tu negde po starosti, ima smisla kupiti nov, da ne bi poljubio rampu...
Pozdrav

Gde stati, odmoriti posle ulaza u Srb iz Mkd, a da je negde blizu granice?

A može i preporuka za Mkd pre granice.

Ja nisam znao da nije svaka mol pumpa molova, imam vaucer na 20l goriva, svratim danas iz Beograda ona sto ima na auto putu posle trznog centra gde je ikea, pokazem vaucer kaze ne moze mi smo fransiza (privatnik) to moras na pravim molovim pumpama.

Nazad
Vrh Dno