Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na aliexpressu je 87$ sa nosacem, koliko dodatni troskovi mogu biti?
Odakle ste vi porucili?

Pa AliEkspress 😁

Poslednja izmena:
Da, od 87$ do 110$ i prodatih po 4-5000kom
ne nadjog komenar da je fake

Igps oficijalna radnja i ima brand+ oznaku

Za neverne Tome, anker zvucnik mi je imao battery drain.
Kupljen isto na aliexpress
Poslao sam reklamaciju na zvanicnom anker sajtu, poslao im broj ordera sa aliexpress, uvazena reklamacija i dobio refund 60-70%

Prilozi

• IMG_7555.webp
    IMG_7555.webp
    40.8 KB · Pregleda: 70
  • IMG_7556.webp
    IMG_7556.webp
    16.1 KB · Pregleda: 32
ja sam uzeo u PB, neda mi se ceka bilo sta sa alija itd prodje me volja.
nego da li se mogu prebace tockovi na stari bajs problem je za sada rupa na starom je QR a ovi su TA

Prilozi

• viber_image_2026-08-05_14-23-09-548.webp
    viber_image_2026-08-05_14-23-09-548.webp
    25 KB · Pregleda: 26
  • viber_image_2026-08-05_14-23-09-472.webp
    viber_image_2026-08-05_14-23-09-472.webp
    334.3 KB · Pregleda: 24
  • viber_image_2026-08-05_14-23-09-530.webp
    viber_image_2026-08-05_14-23-09-530.webp
    110.7 KB · Pregleda: 19
  • viber_image_2026-08-05_14-23-09-498.webp
    viber_image_2026-08-05_14-23-09-498.webp
    58.7 KB · Pregleda: 25
ja sam uzeo u PB, neda mi se ceka bilo sta sa alija itd prodje me volja.
nego da li se mogu prebace tockovi na stari bajs problem je za sada rupa na starom je QR a ovi su TA
ne, treba ti ram sa truaxle rupama
Na aliexpressu je 87$ sa nosacem, koliko dodatni troskovi mogu biti?
Odakle ste vi porucili?
racunaj 32% cene koliko si platio ukupno. ako prodjes jeftinije super

kupio sam one piece carbon korman The One Pro za 200eur, carina racunala 120$ i platio 32% toga koliko bese nekih 4000din

edit: da pitam i ja nesto 🙂 koristi li neko Hammerhead Karoo 3? mislim da je moj Wahoo Bolt zasluzio penziju 🙂

Poslednja izmena:
ne znam, meni su svi ti adapteri accident waiting to happen

ma ja ne vozim brzo niti mogu jos. vec mi je na starom bajsu zadnja felna sa jos starijeg treka, pa sam mislio da ove novije stavim a da kupim nesto bolje za novi kao sto vi furate te nekakve siroke aero kako ih zovete. samo ne ove sa slike nego nesto mnogo jeftinije ako ima

Prilozi

• viber_image_2026-08-03_20-47-28-485.webp
    viber_image_2026-08-03_20-47-28-485.webp
    46.7 KB · Pregleda: 51
pogledaj i kolika je sirina na tom starom da li uopste moze da stane tocak, obicno je pozadi truaxle 142mm, a stari ramovi mogu biti uzi tipa 135 ili 137mm
ne mora da se vozi brzo da nesto pukne 🙂

inace carbon deep section wheels su skupi pogotovo ako gledas tezinu, jer ima dosta materijala, pa da bi tocak bio koliko toliko lagan (ispod 1400g) ne moze da bude jeftin. obicno lagano i jeftino ne ide zajedno, jer onda nije sigurno.
ako kupis jeftin i tezak onda ceo bicikl bude tezi pa mozda neces ni osetiti benefite aero tockova.

ako je samo zbog izgleda onda novac nije problem 🙂

ako je samo zbog izgleda onda novac nije problem- ova ti je top 🤣
pa malo izgled, nego jel ima jeftinijih modela ne mora da bude karbon. neki predlog gde sta pogledati
prednji sam probao upada taman nisam jos zadnji.

sve je carbon, da je od aluminijuma bili bi tezi od bicikla 😀
imas na aliexpress (panda podium) Elitewheels pravi dobre ne mnogo skupe.
ako gledas ENVE, Hunt, Scope i slicne onda je onaj od 2000eur ENVE dobar deal obicno su 3k+ (cena plus carina i sve)

napred je cesce ok, 100mm je neki standarda od davnina, pozadi je problem. jos ako je neki mtb tocak moze biti i stiri (boost) 148mm

edit: ima neki lik na cikloberzi i kp koji dovlaci Elitewheels iz Kine, drugar je uzeo pre nekoliko meseci za 500eur, ali su za rimbrake mada slicna je cena.
mislim da je Ivan neki iz BG ili tako nesto, pitacu ga pa ti poslati na PM

Dal se ovo može rešiti kako, varenje ili novo?

Prilozi

• PXL_20260805_163314201.webp
    PXL_20260805_163314201.webp
    297.2 KB · Pregleda: 55
Ako zelis da te nedostatak sedista jedan dan iznenadi kada predjes preko rupe onda zavari.
Inace uzmi novi deo.

A može li ovaj deo da se skine sa cevi, ili mora drugi komplet?
verovatno ne. ne bi bas bio bezbedan da moze da se skine i da nije zavaren za ostatak.
Jasno mi je da nije obicna cev nego sa amortizerom i da ti se ne menja cela stvar.

Koliko se sraf drzi bez tog dela koji fali? moze li da ispadne? Ako bi zavario nesto, da li bi ostalo dovoljno navoja na originalnom delu da sraf ima svoju funkciju, a da ne proklizava?
ako bi od vara napravio celu stvar, onda bi to bilo jace od originala. verovatno bi morao da urezes novi navoj na to novo.
a nisu ni varioci besplatni ako nemas komsiju ili ti sam

Jutros krenuo u akciju kad ono prazna guma. Opet zadnja. Ne znam sta bih volio vise,da mi se izduva u voznji ili ovako,*****e me svaki put kad treba da krenem pa moram menjati planove.Posto ja nemam nikakav alat niti se razumem(kao dete sam jos popravljao biciklove), a prosli put me oderase u Planetu,odlucim da sam probam.
Interesantno kako je karma kucka. Mislim da je kolega @everton rekao da mu se na Keju buse na ona neka ******. E i meni se to desilo,taman se malcice zabo jedan trn i to na delu gde su se kramponi izlizali.
Mislim da cu ostati na 2,35 ,kad budem menjao za nove, iako ne silazim sa betona i teze mi je voziti. Bar ne razmisljam o busenju. Vidim da svi imate tih problema a ja nisam ni jednu probusio od kad ponovo vozam, 5,6g.

P.S ovi sabani iz Planeta rade od 9 tek pa sam cekicao na Bulevaru 20min(novosadjani znaju,sunce daje 63, u hladu).😁

Znam da nikoga ovo ne interesuje ali morao sam napisati.😂😂

Sezona Babinog zub-a u punom jeku, evo video od pre neki dan za 20-am koliko sam se spustio sa mosta preko trave jedno 15 u prenjdoj i 10ak u zadnjoj gumi.
Morao sam stati da povadim trnje samo zvog zvuka koji me je nervirao 🙂.
Ko izmisli tutbeless da ga poljubim u čelo....

Ja samo slusao kako puca ,kad naletim,ali nadobudan pomislio kao mi puca……jer do sada nikad problem ali izlizali se kramponi. Ma jedva nasao rupu u unutrasnjoj. Duvao,stiskao,ali nista . Mislio sam da se opet na ventilu sjebalo jer sin,ja,njegovo sediste ~ 130kg. Kao iglica,i to plitko. Tacno gde vise ne postoji krampon.

Pitao neko za China radare

Ovaj full je bio ok,hvata na oko 120m
Fino radi,malo preterali sa zilion svetla modova

E sad,meni smor da gledam stalno u racunar a mora biti na luli jel kad vozim uspone kacim slem I u isti ubacim dres

Taj prodao a zadrzao isto Cyclami koji nema ant+ vec samo zvucni signal
Radi super a ne moram pratiti comp

Taj je oko 30$ a ovaj full oko 50$

Prilozi

• Screenshot_20260806_233313_com_alibaba_aliexpresshd_MyOrderActivity.webp
    Screenshot_20260806_233313_com_alibaba_aliexpresshd_MyOrderActivity.webp
    36.9 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20260806_234145_com_alibaba_aliexpresshd_MyOrderActivity.webp
    Screenshot_20260806_234145_com_alibaba_aliexpresshd_MyOrderActivity.webp
    37.2 KB · Pregleda: 18

Ma taj placen Garmin promoter
Dobija taj apanazu da tupi,treba se prodati bljeskalica Garmin za 300 evra

Vozio sa tim radarom,detektuje odlicno,kvalitetna izrada

Meni samo komplikovana svetla modovi

Opet jutros puce guma. Isti trn sam opet zapatio. 😭😭😭. Moram menjati spoljne,ne vredi ovako. Mislio sam uze,lakse,tanje ali zbogmovoga cu ostati na teskim kramponima iako idem samo po betonu.

Samo kupi model sa ozbiljnijom zaštitom

Predlozi slobodno. Cekam i mog imenjaka @illidan da mi javi ali je nestao u akciji. Sadasnje su bile 29x2,35 60-622.

Sada su Kenda slant six valda.

Poslednja izmena:
Smart Sam su zanimljive gume (mislim da postoje 2 generacije). Na visokom pritisku su iznenađujuće brze, upravljive i tihe, a na malo nižim pritiscima sposobne čak i za lakši off road i hardpack trail, mada ni manje naslage makadama i blata nisu problem.
Ima Schwalbe još nekoliko brzih XC modela u ponudi (Racing Ray, Rapid Rob, Rocket Ron, Rick), sve te gume postoje u x verzija, samo treba izabrati odgovarajuću kombinaciju smeše i zaštite.

Nazad
Vrh Dno