Šta je novo?

Budget friendly rešenje sa gramofonom

Moli se neko ko je zaista čuo gramofon sa BT da kaže kako to u realnosti zvuči.

Kao i sve ostalo preko BT. Lossy. Gramofon je inače sasvim pristojan.

Mislim da cu da se odlucim za ovaj, USB i BT me ne interesuju, tako da kontam da ce biti ok

AUDIO-TECHNICA Gramofon AT-LP120X USB​

Очигледно није проблем грамофон толико колико на шта се повезује. 🙂

Очигледно није проблем грамофон толико колико на шта се повезује. 🙂
kao sto pisah vec iznad, ici ne ulaz 2 na Logitech Z906 sistem

Moli se neko ko je zaista čuo gramofon sa BT da kaže kako to u realnosti zvuči.
Probao sam ja, ima prijatelj, ima desetak ploča i samo njih vrti, ali mu je povezano na neki Sony mali zvučnik koji su davali gratis uz gramofon, zvuči pristojno, kao što zvuči taj mali speaker 😀 Zvuči isto kao da je povezao telefon na njega, gramofon je tu višak, ali mu je gušt da se vrte ploče.

Drugar ima mislim baš takav. Audio Tehnika sa USB, pričao mi da kupio klincima, pa se i on navukao i sad skuplja ploče. Reče da mu je menjao u Player-u iglu (glavu?) za neku Ortofon. On je iz priče zadovoljan tim gramofonom.

Sony PS-LX3BT je zvučno bolji gramofon od tih Technics klonova pod raznim imenima.
I automatik je (mene pomalo nervira što moj Techa 1210 bar ne podigne ručku kada dođe do kraja...)

Jedina realna mana tog Sony-ja je što ima tako integrisanu glavu da nema zamene.
Ima Sony i PS-LX5, tu je moguća promena zvučnice, ali je on i osetno veće cene (iako je i dalje ok).

BT nit čemu služi nit čemu smeta. Sony to ubacio da privuče GenZ i njima slične...
To je odlučio marketing/sales team, sigurno nije neko u audio R&D odeljenju Sony-ja.

Ja bi uvek pre tih lažnih 1210, kada već nisu automatic, uzeo neki osnovni model Rega ili Pro-ject.

Poslednja izmena:
Uredjaj košta 200 i kusur evra, taman da ga lako prežališ kad dotraje.

Sony PS-LX3BT je zvučno bolji gramofon od tih Technics klonova pod raznim imenima.

Jedina realna mana tog Sony-ja je što ima tako integrisanu glavu da nema zamene.
Ima Sony i PS-LX5, tu je moguća promena zvučnice, ali je on i osetno veće cene (iako je i dalje ok).
bolji nije, a pored toga oba sony modela 3 i 5 deluju kao da neće preživeti ni jednu nedelju upotrebe...tako klimavo deluju i rade, sa očajnom plastikom, da je maltene sramota što su uopšte na tržištu...slični su i at lp60 i 70, plastični krševi za izbegavanje...

za mene je direct drive prednost kod gramofona, tako da su neki od dd audio technica ok izbor...automatiku kod novih gramofona zaboravite, ne postoji praktično nijedan novi koji valja...postoje 2 skuplja technics modela koji na kraju ploče podignu ručku, ali u praksi i nije nešto sjajno rešeno...kad i ako radi kako valja bar nešto da ne upropasti iglu za zaboravne...

Poslednja izmena:
Za podizanje rucice na kraju ploce ima gedzet koji se posebno kupuje za gramofone koji to fabricki nemaju, samo sto mu je cena kao pola novog AT LP 120 npr.

Ti podizači ručke za kraj ploče ne mogu da se stave na Technics 1210 i slične klonove. Nema mesta između diska i baze ručke.
Bar ne mogu ovi univerzalni od 30-50€

Postoji namenski za Tech12xx, ali košta k'o 50% nekog novog gramofona.
Znam da postoje i neki još skuplji.
...čekam da kinezi urade repliku. 😛

Poslednja izmena:
Zanosio sam se da to stavim na Regu, odustao.

Što? Ne rade dobro ili ipak misliš da ne treba?
N Rege bi trebalo lepo da pasuju.

Shvatio sam da mi je lakše da ustanem i okrenem/zamenim ploču.

Kaze komsija, ako mu cerka ne bude trazila Hitachi nazad, ostavice mi ga.
Mozda onda ovo i ostavim ovako, zvuci to dosta dobro (snimano telefonom na snimku, uzivo mnogo bolje)

@Altru
Da iskoči iz te poslednje brazde i ode na etiketu, to mi se stvarno nikada nije desilo za 35+ godina korišćenja gramofona bez ikakve automatike?!? 😳

Jel tebi radi antiscating?!? 🤔

Nazad
Vrh Dno