Nakostresena_macka
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 03.06.2024
- Poena
- 85
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 9700X, Alphacool Core C1 water block
- Matična ploča
- Asus X870
- RAM
- 4x8GB DDR5
- GPU
- Radeon RX9070 OC
- Storage
- 2 x m.2 1TB
- Zvuk
- Asus ROG Centurion 7.1
- PSU
- Seasonic Focus Gold 850W
- Kućište
- TT Level 20GT
- Monitor
- Asus ROG Swift 32" OLED 4K, Samsung Odyssey G7 28" 4K, ViewSonic 27" 2K
- Miš & tastatura
- MS Elite mehanicka, A4Tech Bloody V8M
- Ostale periferije
- Logitech 5.1 Z906
- Laptop
- Lenovo Legion 5 gaming
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Pozdrav majstori.
Igrom slucaja dodjoh do AIWA gramofona danas AIWA LPS-25WD

nazad imam stereo cinceve izlaz, ali nema kabl za uzemljenje kao kod klasicnih starih gramofona.
Povezao sam preko cinceva na sistem Logitech Z906, i mogu reci da je zvuk sa ploca bas jadan, bez dinamike, moram bass na Z906 da spucam na max da bi iole to zvucalo nekako priblizno dobro. Gramofon ima ugradjen FM radio, i ako pustim radio sa njega na Z906, zvuci super, bez ikakvog budzenja.
Vidim da ima da se kupi phono preamp, koji po google pretrazi to popravlja, pa me interesuje, zna li ko, da li bi to u ovom slucaju kod mene dalo rezultata, ako stavim taj preamp izmedju gramofona i Z906 (iako gramofon nema uzemljenje a na preamp postoji, pa da ne dolazi do broom efekta), pa da ga kupim?

Hvala za odgovor
Igrom slucaja dodjoh do AIWA gramofona danas AIWA LPS-25WD

nazad imam stereo cinceve izlaz, ali nema kabl za uzemljenje kao kod klasicnih starih gramofona.
Povezao sam preko cinceva na sistem Logitech Z906, i mogu reci da je zvuk sa ploca bas jadan, bez dinamike, moram bass na Z906 da spucam na max da bi iole to zvucalo nekako priblizno dobro. Gramofon ima ugradjen FM radio, i ako pustim radio sa njega na Z906, zvuci super, bez ikakvog budzenja.
Vidim da ima da se kupi phono preamp, koji po google pretrazi to popravlja, pa me interesuje, zna li ko, da li bi to u ovom slucaju kod mene dalo rezultata, ako stavim taj preamp izmedju gramofona i Z906 (iako gramofon nema uzemljenje a na preamp postoji, pa da ne dolazi do broom efekta), pa da ga kupim?

Hvala za odgovor