Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zarotirati seatpost, ako ne moze, kupiti drugi seatpost koji moze da se rotira

Pogledajte prilog 548276
Kako ga staviti u horizontalu?

Tako što ćeš postaviti libelu samo na prvu polovinu sedišta tj na prednji deo sedišta.
Kod ovakvih dual step sedišta ako bi tražio horizontalu na način kao što si postavio libelu predni deo bi bio suviše podignut što bi izazvalo neudobnost i utrnulost dole jako brzo.

Hvala svima na brzim odgovorima 👍 tek se (ponovo) upoznajem sa biciklom, pa sam zaključio da mi treba novo (šire) sedište i (duža) cev koja ga drži. Jer ovako kad sedim pravilno sa ispravljenom nogom i petom na pedali (u donjem položaju), "seatpost" ulazi tek nekoliko cm u ram - što je sigurno 👎

Hvala svima na brzim odgovorima 👍 tek se (ponovo) upoznajem sa biciklom, pa sam zaključio da mi treba novo (šire) sedište i (duža) cev koja ga drži. Jer ovako kad sedim pravilno sa ispravljenom nogom i petom na pedali (u donjem položaju), "seatpost" ulazi tek nekoliko cm u ram - što je sigurno 👎
Mora bar 10cm.

Ja imam ostatak od pločice. Taman širine za sedište. Stavim na sedište i onda dovedem kako želim. E sad, mora da se obrati pažnja i na kosinu poda. 😁

Ipak je ono usko za moje kosti, pa će ići na neku zamenu ako bude imalo šta odgovarajuće u lokalu (kod majstora)... Ili da kupim neko novo sedište ako ima preporuka(makadam 50 / 50 asfalt)?

Da li si siguran da je original? Baš jutros su mi izašli reddit postovi koji su dobili fejk Selle sedišta za koja su mislili da su original sa Aliexpressa. Ne bih se igrao sa tim, lično.

Inače da, stigao mi je iz Kine nosač za Variu, i baš što je ovde pomenuto, jako teško se okreće Varia u njemu, bojim se da ću odlomiti krilca. Znači treba original uzimati, nisam trebao trošiti vreme.

Eh, karbon, ne preteruj

samo kao primer, ovde mogu da se vide cene, pa da znas koliko treba da kosta na aliexpressu da je original (mada uvek moze da se kupi direktno sa sajta ili recimo bike24.com i miran si)

Naravno da nije original, zar je trebalo diskutovati o tome?
Koje nedostatke ima u odnosu na original?

Ovde je meren šum fiksnih regulatora u MSOP-8 pakovanju, potiskivanje istog. Jedan je original iz Digikey, drugi "original" je sa Aliepxress, 3x jeftiniji. Šta misliš, koji je bolji?

Prilozi

• 2026-08-03-43a19a01-61f2-4b37-abfe-621e24dcf943.webp
    2026-08-03-43a19a01-61f2-4b37-abfe-621e24dcf943.webp
    80.2 KB · Pregleda: 12
  • 2026-08-03-18135c8f-194b-460c-a5b4-8e0e5b230fc5.webp
    2026-08-03-18135c8f-194b-460c-a5b4-8e0e5b230fc5.webp
    79.2 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Nisam rekao da ima nedostatke nego da ne treba ocekivati original za 30$
i sam vozim karbonsko sediste sa aliexpresa i ne bih ga menjao ni za jedno.

ima i originalnih kineskih sedista na aliexpressu, ne mora da se kupuje kopija originala

Ima li ovde iskustva sa kineskim radarima?

Pojavilo se bas gomila modela u rasponu cena od 40-80$

ja sam uzeo Garmin Varia, nisam hteo da rizikujem.

onaj Shane Lama ima dosta reviews, polako se usavrsavaju, ali mi se ne testira 🙂

Ipak je ono usko za moje kosti, pa će ići na neku zamenu ako bude imalo šta odgovarajuće u lokalu (kod majstora)... Ili da kupim neko novo sedište ako ima preporuka(makadam 50 / 50 asfalt)?
Izvršena zamena, u korist udobnosti nadam se... Ergotec šipka 35cm sa amortizerom i neko šire sedište sa otvorom...

Ja sam gotov bio da kupim Magene L508, verujem da je dovoljno dobar, ali iskočila mi nova Varia 515 za istu cenu.

Ima li neko iskustva sa Geoid računarima? Koliko sam skontao da je to isti brend kao Magene? Poručio sam CC700 koji bi trebao da je isti kao C606, a na papiru mi deluje kao dobar računar.

Pisao sam ja ranije. Odlican je magene, nije me izdao do sada, par godina ga koristim. Odlicno detektuje i vise automobila, iako se moze prevariti ako su bas slepljeni, mada se svakako zahteva oprez. Radar nije zamena oprez.
Obavesti poprilicno unapred, najcese i pre nego sto cujem auto.

Kada detektuje auto, on promeni nacin blinkanja da privuce paznju vozaca automobila. Ne znam da li moze da se namesti da blinka kada bi svetlo bilo iskljuceno mada ja nikada ne vozim tako.
Baterija je odlicna, moze da traje par kracih voznji ili jednu dnevnu.

Ja sam gotov bio da kupim Magene L508, verujem da je dovoljno dobar, ali iskočila mi nova Varia 515 za istu cenu.

Ima li neko iskustva sa Geoid računarima? Koliko sam skontao da je to isti brend kao Magene? Poručio sam CC700 koji bi trebao da je isti kao C606, a na papiru mi deluje kao dobar računar.
Magene c606 je odličan. Geoid cc700 pro je kao on, a cc700 nema touhscreen.

Na kraju uzeh: https://www.igpsport.com/product/bsc300t

Bio sam skeptičan prema takvim uređajima, ali po testovima je dosta dobar za taj novac, a i razni Sigma i cateye ciklomasteri nemaju šta da traže u toj cenovnoj klasi, pa sam se odlučio za ovu spravu.
Za sada sve radi ok, čak i u klisurama i šumama, satelite hvata brže nego što sam očekivao. Ne koristim dodatni senzor za brzinu, sve stock i naručio sam još M83 nosač. Displej je krš kada se poredi sa smartfonima, ali je dovoljno dobar za ovu namenu. Trajanje baterije iznad očekivanja, posebno jer sam podesio osvetljenje displeja na 90%.

Uzeo sam i ovo svetlo: https://www.igpsport.com/product/vs500-front-light-for-cycle
Vozio sam samo jednu noćnu vožnju po šumskom makadamu, ali i na osnovu toga mi je jasno da mi jače svetlo ne treba. Sasvim solidna izrada, IPX6 i čak 4000 mAh baterija, za 3900 din. je jednostavno bolja kupovina od cateye 400/500 iz AMPP serije.

I na kraju pumpa: https://planetbike.rs/biciklizam/oprema/pumpe/pumpa-zefal-podna-profil-max-fp60-black-1.html
Ok je, ima tu aluminijuma i drveta u izradi, ali kvalitet plastičnih delova nije baš vrhunski, valjda će potrajati.

i ja uzeh to cudo kao zbog mape i svetla, ali meni ta mapa je tako sitna verovatno sam omatoreo, mana mi je za sada displej samo malo da je svetliji.
a onu pedalu nema sta nismo radili i grejali itd na kraju zavarismo je sa co2 i tek onda je odvrnuli.

Displej je krš kada se poredi sa smartfonima, ali je dovoljno dobar za ovu namenu. Trajanje baterije iznad očekivanja, posebno jer sam podesio osvetljenje displeja na 90%.

To za displej važi i za višestruko skuplje Garmin uredjaj. Kada povežem nekoliko dana da vozim, displej mi izgleda normalno. Čim ne vozim neko vreme, potrebno mi je da se naviknem i na veličinu i na boje i na osetljivost. U vožnji u 99% slucajeva koristim tastere, ne ekran.

Na kraju uzeh: https://www.igpsport.com/product/bsc300t

Bio sam skeptičan prema takvim uređajima, ali po testovima je dosta dobar za taj novac, a i razni Sigma i cateye ciklomasteri nemaju šta da traže u toj cenovnoj klasi, pa sam se odlučio za ovu spravu.
Za sada sve radi ok, čak i u klisurama i šumama, satelite hvata brže nego što sam očekivao. Ne koristim dodatni senzor za brzinu, sve stock i naručio sam još M83 nosač. Displej je krš kada se poredi sa smartfonima, ali je dovoljno dobar za ovu namenu. Trajanje baterije iznad očekivanja, posebno jer sam podesio osvetljenje displeja na 90%.
Imam ga i ja...
Uzeo sam ga da bih ga testirao i na kraju prodao garmin a njega ostavio, tako da me nije nista kostao i jos mi kusur ostao.

Sto se displeja tice, nema Garmin nista bolji displej,
to je jednostavno druga vrsta displeja (rezistivni) u odnosu na telefone, a najvise mi se svidja trajanje baterije.

Sto se tice brightnesa, to slobodno iskljuci jer apsolutno nema nikakvu funkciju tokom dana osim sto trosi bateriju a displej si vidi jednako dobro, i to je potpuno isto kao i sa garminom.
Znaci ti displeji su napravljeni tako da vam nije potrebno pozadinsko svetlo da bi bili citljivi na dnevnoj svetlosti.

Lampa mi se takodje svidja, jer se njom moze upravljati sa uredjaja, ali vec imam dobru lampu pa treba naci dobar izgovor da je zamenim.

Nazad
Vrh Dno