Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tema 1: može li neko sa sigurnošću da mi kaže da li može da se gleda Smart TV app u isto vreme kad i na android app? Inače mogu na jednom telefonu samo istovremeno, ali me zanima da li se Smart TV app računa zasebno? Dobijam različite informacije.

Tema 2: opet su se vratili prekidi na mreži. Da li se još nekome dešava? 5-7 dana je bilo stabilno i danas opet počelo da prekida na svakih 5 minuta. Inače na lokaciji 6 godina nisam imao nijedan prekid.

Dobijam različite informacije.
Možda se mešaju informacije od nekoga ko preko TV-a koristi nesmart slot, ali smart slotovi su i u teoriji i u praksi nezavisni. A da se nadovežem, nešto im ni provera upotrebe nesmart slotova nije baš funkcionalna, makar po mom iskustvu, a evo i sad sam probao. Idu fino dva strima i samo nakratko naizmenično prekidaju, tj. zacrni se ekran na tačno tri sekunde, ali to nije prečesto, pa mi za mnoge stvari ne bi preterano smetalo. Zapravo treba da se pojavi natpis da je prekoračen broj uređaja, tako da je trenutno ponašanje loše.

P. S. Objašnjenje za one koji su ispratili moj junski raskid zbog poskupljenja: ne, nisam se vratio SBB-u, niti planiram, samo imam pristup tuđim nalozima, pa sam i dalje u priči.

5-7 dana je bilo stabilno i danas opet počelo da prekida na svakih 5 minuta.
Pomenu neko temperaturu i to može biti deo razloga, ali svakako ne objašnjava to što si godinama bio bez ikakvih problema.

Da li vi mozete da otvarate sve sajtove na sbb mrezi ili od skoro neki sajt ne radi? 😉

U koju od ispostava SBB na NBG otici i predati najavu otkaza usluge ?
Da li ici u TC Merkator ili u Ušće, gde je veća verovatnoća da će ujutru u 9h ili 10h biti šef(ica)?

Hvala

Potpisao sam ugovor 9 meseci dinar pa onda puna cena i juce stigao racun 1846 rsd gde je samo naplaceno mesecno odrzavanje dok je paket 1 rsd. Jel to ok ili su me zeznuli..

Potpisao sam ugovor 9 meseci dinar pa onda puna cena i juce stigao racun 1846 rsd gde je samo naplaceno mesecno odrzavanje dok je paket 1 rsd. Jel to ok ili su me zeznuli..
Kompletan račun bi trebaloda bude 1 dinar.
Možda su ti ovde računali nešto procentualno za prethodni mesec do potpisivanja tog ugovora po dinar.
Meni je tako stiglo prvi mesec, čak sam i proveravao po broju dana. Prvi sledeći nakon toga je 1 dinar.

Produzio UO ili kao novi korisnik?
Ako si produzio uo, da li je 9m po 1din nakon podnosenja zahteva za prestanak usluge ili nakon vrecanja opreme?

Korigovace greska je, dobro sam pogledao i za aplikaciju pa ce i to povecati na 5 uredjaja. 9 meseci po dinar posle podnosenja zahteva...

Pa onda ti je to definitivno za staru UO račun proporcionalno broju dana koliko si koristio.

Pošto mi je nalog bio na preduzetničku radnju zvali su me iz biznis sektora i ponudili Biznis Net TV Premium 12 meseci po 1 din a ostatak puna cena od 6899 dinara i ovog puta nisam uzeo fiksni jer sam ga ukupno koristio ukupno 15 min za zadnjih 6 godina koliko sam kod SBB. Ranije sam imao paket za fizička lica i to nije bio problem sada kao jeste. Ono što sam imao ranije je bio onaj DIGITALNI EON PREMIUM OPTIKA za koji sam dobio 20% popust za ceo ugovor i na to su mu dali dodatni Eon box i 1Gb a ja sam morao da dokupim statičku jer su na optici svi stavljeni iza cgnata i nije bilo šanse da mi daju javnu dinamičku IP adresu. Sve to je bilo 4930 dinara s tim što sam imao i fiksnu telefoniju. Iako sam usmeno dobio uveravanje da će i oko televizije ostati sve isto za moj ugovor, ukinuli su HBO i Cinemax kanale tj. mora da se doplate a HBOmax više nije opcija uopšte. Mislim da su juče promenili i web stranu za SBB biznis... Bilo je
13fd0f52-dd71-41a1-a43b-b6c8cb3b4db3.webp
a sada je
1785916353719.webp
Nema uopšte više spominjanja HBO i ostalih stvari...

Greška tek videh mali dodatak teksta za 2 screnshot. A šta su dodatne opcije

Poslednja izmena:
Greška tek videh mali dodatak teksta za 2 screnshot. A šta su dodatne opcije
To je zasivljeno tj. ne može da se klikne na to... Generalno je, čini mi se, nedovršen sajt, do relevantnih informacija se teže dolazi, mora da se zove biznis centar na 19966... Koji radi do 17h radnim danima. Uopšte ne znam kada će da me kontaktiraju oko podešavanja hostinga... Već poslao 5-6 mejlova za razne stvari a odgovor je u fazonu kada proverimo izazove sa kojima se susrećete javićemo vam... Za sada, loše... Ne znam samo da li je odeljak na ovom sajtu za podršku Yettela sada i za SBB korisnike pošto je to sada valjda jedna firma...

Možda nema veze, ali evo mog iskustva od danas:

20+ godina u SBB, roditelji poumirali, stan se ispraznio, meni usluga više ne treba. U međuvremenu istekla ugovorna obaveza. Inače, 11 od 12 meseci u godini ne živim u Srbiji. Ugrabim priliku, razmontiram opremu, popakujem sve uredno u originalne kutije i odem da raskinem ugovor.

Jedva punoletna devojčica na šalteru (parafraziram): "Neeee... Ne možete tek tako da raskinete ugovor... Danas pišemo zahtev, a otkazni rok je mesec dana. Tako da, moraćete da platite i za ovaj mesec, i za sledeći. Baš me boli ri8a što ste vratili opremu. Mogli ste da vratite tek za 7 dana. A usluga če Vam biti isključena tek za mesec dana. I moraćete da je platite za taj period"

Tako da, eto odgovora zašto vam kanali još uvek rade. Sve će oni to lepo da vam naplate uz "račun iznenađenja". :-D

Nisam hteo da se svađam i raspavljam. Briga me za 4700+ dinara. Ako toliko košta čast i poslovna etika u Srbiji, onda OK. Još jedan dokaz da sam ispravno odlučio da jednom zauvek raskrstim sa ovom raspalom firmom.
Ne vređam.
Ne pretim.
Samo želim da ih stigne moja ciganska kletva, da te pare što mi na najpokvareniji način uzimaju za nešto što ne koristim potroše na lekove svojoj deci. Neka plate svoju pohlepu i "poslovnu kulturu".

Toliko od mene. Nikad više ni reči o SBB/EON/Yettel, šta god da je i kako god da se sada zove.
Dobar dan, zanima me da li jos uvek ovako, majci je paket istekao u martu ovde godine, sad je htela da raskine ugovor, kaze 30 dana otkazni rok, u drugim provajderima u kojima sam ja bio 30 jeste rok, ali ne cekaju 30 dana, da bi raskinuli, vec je rok od par dana. Izvinjavam se ako se ponavljam sa pitanjem, samo sa sokiran postupanjem sbb

Tako je, nece da uzmu opremu pre, imaju otkazni rok, mozda uz pricu, prodajem, selim se, idem u inostranstvo i sl. pristanu da uzmu opremu ali ce svakako da zaracunaju onih 30 dana...

Da potvrdim, nakon podnosenja najave raskida saradnje sa sbb (tacno 30 dana pre isteka uo), pozvan sam sutri dan od strane nadlezne sluzbe i dogovorili smo se da nastavimo saradnju po za mene prihvatljivim uslovima.
To su 9 meseci po dinar, 3 uređaja za gledanje tv besplatno, 5 slotova za app (telefon, laptop, desk komp i sl.) i jedna app za smart tv, paket EON Premium plus.
Kako sam i ranije imao trio uslugu (tv, net i fixni) a sad sah hteo duo uspugu (tv i net) receno mi je da mi ne mogu dati pogodnosti ako smanjujem uslugu pa sam ostao na "plus" (trio) paketu.
U pocetku pregovora mi je ponuđeno 6m po 1din al kako je nadlezno lice osetilo da sam nezadovoljan i culo da mi ne odgovara bas ponuđeno, veoma brzo (skoro odma, za 10-ak sekundi) mi je ponuđeno 9m po 1din.

Na znanje za vaše ravnanje...

Screenshot 2026-08-06 125014.webp

Poslednja izmena:
Vidim poslednji racun stigao 5700 za premium paket, poskupeli za 300 dinara . Zovem SBB kaze bilo je na majskom racunu obavestenje, otovorim ono stvarno pise sitnim slovima, medjutim kaze mi da je istekao rok od 30 dana za zalbu. Koji djubretari... gade mi se svi operateri. Mozda je A1 korektan, istice mi ugovor u oktobru pa cu najverovatnije da se pozdravljam sa SBB-om posle 15 godina.

Kod mene je 5.368,46 din.

Nisi redovan na forumu,nema opravdanja.😉. Galamili smo mesec dana.

@dabox nisi pratio. šta si ti očekivao, da potpišeš ugovor i da ti ostane sve kako piše?
to ti više nije serijska oprema, A1 sad to nudi kao "feature", a videćemo da li će baš baš održati obećanje ili ćemo dogodine krvlju da potpisujemo ugovore.

Nisi redovan na forumu,nema opravdanja.😉. Galamili smo mesec dana.
Nazalost nisam pratio ovu temu... 5700 je cena za premium sa fiksnim.
Realno sam mogao raskinuti i vec preci na A1.

Nazad
Vrh Dno