1893
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 29.05.2023
- Poena
- 50
verovatno, mada mu ja nisam to trazio ovog puta...znaju Kinezi sta treba da rade 🙂Napisao je 2 dolara vrednost na paketu, 20% je 40 dinara.
verovatno, mada mu ja nisam to trazio ovog puta...znaju Kinezi sta treba da rade 🙂Napisao je 2 dolara vrednost na paketu, 20% je 40 dinara.
Које убрзање, док нису увели ове машине добијао сам преко Алија за две недеље од поручивања до испоруке. Не увек али сам добијао. Сад тешко да ће се то поновити.Ubrzano jeste ali, pitanje je koliko jer pre, kad su ručno obrađivali pošiljke, ja cenim da su minimum 50% (a verujem da je broj bliži 70%) malih pošiljki puštali samo da prođu. To su bile male kovertice, lagane stvari, možda garderoba, ono što su "u sekundi" mogli da procene na malu vrednost pa nije bilo interesa da se gubi vreme na to. Zadržavali su teže, veće, pošiljke koje su im se učinile "interesantne", skuplje pa tu mogu da uzmu "opipljivu" lovu na PDV eventualno carinu.
Ovo se odnosi na pošiljke iz Kine najviše jer sve ostalo što je dolazilo iz drugih zemalja obično je imalo fakturu i tu se vrednost brzo utvrđivala.
Nakon uvođenja novog sistema, SVE ide na "kontrolu", dakle nije 50% ili 30% ćemo da pogledamo a ostalo puštamo (da se ne bi udavili u pošiljkama), sada 99,99% ide na "pregled".
Recimo, prosečno vreme od poručivanje do isporuke za sve pošiljke sa aliexpresa tokom 2025 godine kod mene iznosi 22,36 dana a za 2026 godinu je 20,76 dana (uz napomenu da se podatak za 2025 god. odnosi na 193 pošiljke a podatak za 2026 god. na tek 26 pošiljki (ovi u banci su tražili da ne podržavam organizovani kriminal pa sam morao da smanjim doživljaj 😂 ).
Ok, tvoja pošiljka nije iz kine ali nešto ne verujem da imaju posebne linije za kinu a posebno za evropu, usa isl.!
Takođe, moram da napomenem da ovo važi za BG carinu dok recimo drugar iz Leskovca kaže da on primeti "lepo" ubrzanje, on dobija pošiljke preko carine Niš.
Pošiljka je onda bila deklarisana na manje. Možeš da vidiš na sajtu carine koju su osnovicu uzeli za obračun.Meni su na vrednost od 170e obracunali 3800 troškove, to mu dodje samo PDV 20% bez carine i ako je skuplje od 50e
Jel si proveravao ovde kad ukucas podatke dal ti izbaci nesto?Danas je 2 nedelje od kada je pošiljka LA_HU primljena u izmeničnu poštu. Danas zvao poštu - dali mi broj da zovem carinu, i naravno niko se ne javlja... Dokle tako?
Reklamirao - malopre dobio odgovor malom da je na carini - kao da to nisam znao a napisao sam im u tekstu reklamacije. Naravno na carini se niko ne javlja, niti ima paketa po mom tracking broju na njihovom portalu...odes u Postu, ako pracenje kaze da je u Posti.
ili pisi reklamaciju Posti
![]()
Кориснички сервис - Рекламације
Пошта Србије је највећи инфраструктурни и логистички пословни систем у земљи који покрива целокупну територију Републике Србије.www.posta.rs
NeJel se sada i na AE odma naplaćuje carina?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari