Šta je novo?

GoPro na korak od bankrota

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
GoPro-bankrot.webp

GoPro na korak od bankrota​

GoPro je drugi put ove godine dobio upozorenje Nasdaq berze, dok pad prodaje, skuplja memorija i jaka konkurencija ugrožavaju kompaniju

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/gopro-na-korak-od-bankrota/

Dok bije bilo dobrih kamera na telefonima firma je cvetala, sada polako ide u zaborav. Loš menadžment uvek dođe na naplatu.

Dok bije bilo dobrih kamera na telefonima firma je cvetala, sada polako ide u zaborav. Loš menadžment uvek dođe na naplatu.
Ne mislim da je to razlog: DJI osmo 3 i slični proizvodi su im došli glave: nisu napravili kameru sa gimbalom i to je ključ

Pa to, ostali su na tek par proizvoda (da budemo precizni, na jednom u tek par verzija), nisu se proširili na još neke bar srodne grane.
DJI ih oduvao. A DJI-u su akcione kamere tek side-job.

Portfolio od jednog proizvoda, premala razlika izmedju generacija, prakticno kupac nema potrebe za cestim menjanjem modela. 2015te su prodali 6.6 miliona kamera, 2025te dva miliona kamera, a u Q1 2026te 313 hiljada kamera. DJI i Insta360 su ih prakticno pojeli, nude bolje snimanje pri slabom svetlu, 360 stepeni modele, kamere sa gimbalom, manje i modularne modele i mozda najvaznije agresivne cene i inovacije. Imali su oni neke pokusaje mimo ovih kamera, ali je sve to neslavno proslo. Jedna od puno prica gde je menadzment ispeo da user* profitabilnu kompaniju, imali su ogroman brend ali nisu uspeli da ga pretvore u siri ekosistem proizvoda.

mislim da su uopšte akcione kamere izašle iz mode...ranije su po evropskim gradovima bile na svakom koraku, sada su skoro potpuno nestale...ostali su moto, biciklisti i slično, ali i to je ograničeno tržište...nešto kao power bankovi, tolika histerija u jednom trenutku a sada stoje negde po fiokama, niko to ne nosi...

Te 2015te su imali oko 1.6 milijardi prihoda, umesto da taj novac iskoriste za rast kompanije oni su napravili potpuni promasaj sa karma dronom. Takodje, nisu se nesto proslavili ni sa Quick aplikacijom.

mislim da su uopšte akcione kamere izašle iz mode...ranije su po evropskim gradovima bile na svakom koraku, sada su skoro potpuno nestale...ostali su moto, biciklisti i slično, ali i to je ograničeno tržište...nešto kao power bankovi, tolika histerija u jednom trenutku a sada stoje negde po fiokama, niko to ne nosi...
U momentu pojave, ja sam recimo kupio zbog skijanja, kao ja ću da snimam sebe stalno. Treći dan te mrzi da je stavljaš na kacigu. Promenio još dva modela narednih godina, ni sam ne znam zašto - OK, bolja stabilizacija, malo bolja baterija, ima napretka. Ali napredak vrlo mali...DJI i Insta su pokazali kako treba razmišljati

Tako je to kad se ne ulaže u budućnost i inovaciju...

Akcione su igracke sa kojim smo se izigrali. Moji alpinisti, speleolozi, ronioci, padobranci, MTB... svi su ih pazarili igrali se malo i sad su samo ostali zalepljeni drzaci na slemovima/kacigama.
Dronovi su ih pojeli. Najgore je kad snimas neku zescu tesku pogibiju ali na snimku nista ne deluje impresivno.

GoPoor... To se znalo odavno, nikakve inovacije... baterija uzas, pregreva se i gasi... Poslednja koja je valjala je go pro 11( opet losa baterija) sve posle toga sviranje k... A inace sve vise turista vidjam da furaju dji proizvode, pogotovo dji action 5

Ja sam imamo 11 black, pa uzeo 12 black. Greota sto mi niko nece verovati kad je budem prodavao da je snjimala 2x po 2-3min... Po meni ih je Iphone ubio koji snjima samo malo losije od gopro, a zatim dji sa sirokim spektrom svega cak i u manjem pakovanju.

Nazad
Vrh Dno