Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Pa ono, ima 5 sezona pogledaću kad sam već krenuo, A i iskreno, malo su me smorile serije iz Hollywood-a.

Ne znam je li bilo, ali izgleda i mi (vise Italijani ali opet) konja za trku imamo, zanimljivo deluje. Jos nisam stigao da pogledam ali planiram od veceras, samo da iskopam izvor.

EDIT: Svih 8 epizoda dostupno na YT

1785320413151.webp

Poslednja izmena:
Ceo Fargo kida.
No ljudi su popljuvali te kasnije sezone zato sto su bindzovali pa je doslo do prezasicenja.
Nisu gledali kao sto treba, na kasicicu, epizoda dnevno ili slicno. Nagradis sebe kad se vratis sa posla ili kad je bas dosadno.
Ma jok, to ne ide ni u wc kad krene sa gledanjem...

Poslednja sezona Better Call Saul-a (zakacio na tv)
Toliko je bolji od breaking bad-a, toliko prefinjeniji, toliko zreliji, toliko smisljeniji...

Ceo Fargo kida.
No ljudi su popljuvali te kasnije sezone zato sto su bindzovali pa je doslo do prezasicenja.
Nisu gledali kao sto treba, na kasicicu, epizoda dnevno ili slicno. Nagradis sebe kad se vratis sa posla ili kad je bas dosadno.
Ma jok, to ne ide ni u wc kad krene sa gledanjem...

Poslednja sezona Better Call Saul-a (zakacio na tv)
Toliko je bolji od breaking bad-a, toliko prefinjeniji, toliko zreliji, toliko smisljeniji...
To sam i radila sa Fargom, epizoda do dve dnevno nakon posla.

Ali sam se zeznula što se Saula tiče pri prvom gledanju, bindžovala sam ga a to se ne može bindžovati, previše informacija, novih likova i tempo je nebo i zemlja sa BB. Tek posle trećeg, sporog i na kašičicu gledanja sam zgotivila seriju iskreno, i to posebno Kim koju nisam skapirala skroz na prvu.

Kim je ukrala seriju zapravo. Veci je uticaj na Saula tj Jimmy-a imala nego Chuck, kome se Jimmy potajno divio ceo zivot.
I nacin na koji se zapravo kasnije ispostavilo da su gotovo idealni jedno za drugo (prepametni manipulatori kojima je zabava da varaju ljude oko njih, iako generalno cene pravdu, pogotovo ako njima odgovara).

Jedna od retkih serija u kojima sam istinski uzivao, uz Mr. Robot-a naravno, Fargo, The Pitt, Wire...

House of the Dragon ozbiljno pretenduje da bude medju najglupljim serijama. Nijedan lik i zivotinja nemaju gram mozga (osim kucenceta od pacolovca u S2).
Imaju sve napisano ali su cak i Butchers Ball upropastili...

Samo prva i druga, ostale su meh, a S5 je ustvari nesto potpuno drugo, samo su iskoristili ime serije zbog (potencijalne) gledanosti.

Sta ako potpuno niste u pravu? Obojica.

Nisam gledao četvrtu sezonu Fargo, ali meni su 1. 3. i 5. sezona odlične. Druga mi nikako nije legla sa smorenim Plemonsom i još smorenijom Kirsten Danst, četvrtu nisam gledao. Ali generalno, teško da iko osim Šamana na ovome svetu može da kaže da je generalna ocena cele serije loša. 😀

teško da iko osim Šamana na ovome svetu može da kaže da je generalna ocena cele serije loša. 😀
Ja nikad nisam izjavio da je Fargo loša serija. Već da ima jednu izuzetno lošu i dosadnu sezonu. Ta sezona je meh kako god je posmatrao: za standarde Fargo kvaliteta pre te sezone i kad je posmatraš samostalno kao da nije reč o sezoni Fargo.

Mozda dekadno jedino, jer kaci 50e koliko se secam za razliku od ostalih sezona koje su minimum 70e godine proslog vijeka.
No i dalje su tu sukobljene strane u jednom mestu koje su cinile te zulume a bili upleteni civili igrom slucaja koji su takodje postali ubice iz ovog ili onog razloga.
Eventualno nisam bio odusevljen glumackom postavom, ali je sve ostalo ok.
Mislim da je najvise smetalo onim koji su bindzovali, jer da ste zavrsili recimo prethodnu sezonu, odmorili malo kako bog zapoveda, i onda se vratili nakon nekog perioda, nista vam ne bi smetalo.
No ovo ja samo pretpostavljam jer je mozda bilo i onih koji su upravo tako gledali (kao ja) pa im je opet bilo krs.

Mislim da je najvise smetalo onim koji su bindzovali,
Uhvatio se tog bindžovanja kao pijan plota. Sezona je loša jer je loša a gledao jednu, dve ili šest epizoda dnevno ne menja stvar. A inače sam sezonu 4 počeo da gledam kad se emitovala premijerno po 1 epizodu nedeljno i tad mi je podjednako loša bila pa sam i bio batalio sezonu posle 4 ogledane epizode.

Sad sam "bindžovao" i tu sezonu i utisak je isti kao prvobitni.

Fargo iz mog ugla: 1>3=5>2
Kod druge sezone me pomalo neprijatno iznenadila NLO scena.
Četvrtu prekinuo tokom premijernog emitovanja.

The Good Wife -- https://www.imdb.com/title/tt1442462/

5/10. Otprilike bi sumarum bio -- dečija serija, na loš način. Ništa ovde nije na nivou nekog primamljivog kvaliteta. Ocena je veća zbog više-nego-obično izraženog subjektivizma, jer mi je prijalo da gledam sa vrlo malo pažnje u pauzama između posla, vikend mamurlucima i slično.

Reprizirao Cernobil, ali ovaj out sa cerkom tinejdzerkom.
Pored toga sto ove generacije danasnjih tinejdzera ne gledaju serije ove tematike , iznenadio sam se koliko joj ke interesantna cela prica oko Cernobila. Prekidali smo scene da joj objasnim neke tehnikalije oko nuklearne energije, zivota u to vreme u SSSRu....ono sto je sama brzo zakljucila je da partijski sistem tadasnje SSSR vrlo podseca na stanje u Srbiji danas, na zalost.
kad je saznala da je po istinitoj prici, prilicno se iznenadila, jer je mislila da je jedna od distopisjkih serija.

Elem, taman smo imali fleshbek kako joj je otac te davne '86 dobio batine jer i pored upozorenja da se ne izlazi napolje zbog radioaktivnih oblaka, a i bio neki kisan dan, bas tad sam izveo mladjeg brata napolje i proveli ceo dan.
Suma sumarum, taj mladji brat je sad dobrano visi od mene i to je jedan od ociglednih primera kako radioaktivna kisa moze da utice na ljudski organizam 😂😎.

Serija i dalje ima od mene 8.5/10 ocenu.

A sta je to ceka, osim sexa i novca?
btw, nije serija, Idiocracy je najpodcenjeniji film ikada...🤫

Sve sezone Farga gledao sam sličnim tempom i četvrta mi je ubedljivo najslabija. Najviše zato što nema gotovo nikakve veze sa Fargom. Da je pustiš nekome bez da zna šta gleda, verujem da većina ljudi ne bi ni pogodila da je u pitanju Fargo.

Treći kamen od sunca (3rd Rock From the Sun) leži rame uz rame sa Mućkama i Dosje om X. Po po meni top 5 naboljih serija svih vremena.

Nazad
Vrh Dno