Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Nemam ni staklo ni masku. Kako izađe iz kutije tako ga koristim.

Stanje baterije nakon 2 godine i 5 meseci korišćenja:
  • prema mojim testovima u aprilu 2024. tj. mesec dana nakon kupovine kada je baterija bila najbolja postizao sam SoT između 6h i 7h, sada je to između 3:30 i 4:30 u rasponu od 14h - 16h korišćenja. Nažalost u poslednje vreme teško izguram 4h.
  • accubattery pokazuje 4,098.3 mAh od 4,855.0 mAh na statistici preko 10 meseci korišćenja.
Što znači da nije samo baterija krivac, softver i aplikacije su tu verovatno uzeli dobar deo.
  • uvek punjen na originalni punjač i to 25W, minimalno wireless u autu (do 15 min dnevno, ali tek u poslednjih godinu dana)
  • telefon u proseku koristim 5:11 (h:m) dnevno (SoT) u poslednjih 365 dana.
Za 15 dana radim zamenu u ProMobi pa javljam koliko se poboljšalo. Svakako ga menjam sa S27U ako ispune ono što se najavljuje, a to je minimalno 5500mah.

Zaključak, užasna autonomija za relativno aktuelan flagship. O kakvih 7 godina podrške oni pričaju...

7 god podrške važi za softver. Niko ne može da garantuje toliko trajanje baterije. Koliko te inače košta zamena?

Ja sam moj običan S24 SD prosledio ženi, njoj i dalje tera ceo dan i kusur... A vezano za zamenu baterije, na starom S22 SD koji je kod deteta, posle 4 godine korišćenja baterija geknula, već oko 15h prazna, kupio neku zamensku, Deji, 2000 dinara, sam zamenio i sad gura kao prvog dana bukvalno...

Stanje baterije nakon 2 godine i 5 meseci korišćenja:
  • prema mojim testovima u aprilu 2024. tj. mesec dana nakon kupovine kada je baterija bila najbolja postizao sam SoT između 6h i 7h, sada je to između 3:30 i 4:30 u rasponu od 14h - 16h korišćenja. Nažalost u poslednje vreme teško izguram 4h.
  • accubattery pokazuje 4,098.3 mAh od 4,855.0 mAh na statistici preko 10 meseci korišćenja.
Što znači da nije samo baterija krivac, softver i aplikacije su tu verovatno uzeli dobar deo.
  • uvek punjen na originalni punjač i to 25W, minimalno wireless u autu (do 15 min dnevno, ali tek u poslednjih godinu dana)
  • telefon u proseku koristim 5:11 (h:m) dnevno (SoT) u poslednjih 365 dana.
Za 15 dana radim zamenu u ProMobi pa javljam koliko se poboljšalo. Svakako ga menjam sa S27U ako ispune ono što se najavljuje, a to je minimalno 5500mah.

Zaključak, užasna autonomija za relativno aktuelan flagship. O kakvih 7 godina podrške oni pričaju...
Koji telefon je u pitanju ?

7 god podrške važi za softver. Niko ne može da garantuje toliko trajanje baterije. Koliko te inače košta zamena?
S24 Ultra @SIMUKA
Hoću da kažem da je softver doprineo lošijoj autonomiji više nego pad kapaciteta baterije.
Stoga, ako je nakon 2 godine stanje kakvo jeste, kakvo li će biti nakon 7 godina.

Kod mene posle poslednjeg ažuriranja, ka otvorim fejsbuk slika se malo zazuti, kao da je uključena opcija konfor za oči. Kad ugasim fejsbuk i otvori mi home screen na trenutak mi i pozadina bude zuckasta onda zatreperi i vrati se u normalu. Jel se dešava još nekom to?

Drugari,imam problem i ne znam kako da ga rešim
S24 FE.
Ne dozvoljava i ne vidi 4g/5g mrežu mts- mtl roming
Mtl kartica je u pitanje,roming.
2 kartice fizičke imam.
Nijedna neće ili ako se nakači na 4g/5g mts roming,odma posle se prebaci na 2g ili 3g.
Oba slota probana.
Kartice su aktivne,imaju Srbija tiket.
Zvao korisnički,sve ok.
I kartice rade u drugim telefonima 🙂)

Sve sam pokušao.Jednostavno kao da je "neki profil" sa mts - mtl roming blokiran i ne dozvoljava karticama 4/5g mrežu.
Samo 2/3 g

Trenutno,na poslu nemam mts karticu,ali sam probao globatel esim koji se nakači i radi na mts 4g.
U prilogu je slot 1 yettel- vidi sve mreže.
Slot 2 mtl- mts - vidi samo 2g i 3g mreže.
Uopšte ne vidi mts 4g.
Net monster isto.
Iste te kartice rade čim ih prebacim u bilo kojo drugi telefon.
Sve je radilo dobro do pre par dana.

Prilozi

• Screenshot_20260810_102856_Call settings.webp
    Screenshot_20260810_102856_Call settings.webp
    28.2 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot_20260810_102955_Call settings.webp
    Screenshot_20260810_102955_Call settings.webp
    22.5 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
da, to deluje ok. a gde je kupljen telefon, da li je kupljen u zvanicnoj prodavnici u srb ili je donet od preko? deluje na problem sa regionom i CSC kodom..

Yettel,Srbija telefon uzet.
Sve je radilo ok.
Radilo i u CG,gde su kupljene kartice.
Radilo i ovde 10 dana,kako sam aktivirao tikete.
Bio je problem isto pre 4 dana,proradilo samo od sebe.
Jednostavno,kao da telefon blokira kartice da vide 4/5 g mrežu.
Uspeo sam par puta da nakačim na 4/5g ,vadjenjem pa vraćanjem kartice.Ali posle minut,on ih vrati na 2g/3g mrežu.
U ruteru,drugom telefonu ,stoji na stolu, je sve ok.
Zamenim kartice,ova iz s24fe radi u nekom honoru 8x,a ona iz honora,koja je radila na 4g,u samsungu samo uhvati trenutno 3g.

Да ли си пробао еСИМ? Или, глупо звучи, да рестартујеш телефон, можда се само нешто заглупело?

Esim za probu imam globaltel i radi.Uhvati 4g mrežu.
Juče sam držao upaljen globaltel jedno pola sata i onda sam upalio mtel i uhvatio je mtl- mts roming na 4g/5g jedno 2 sata.
I onda se vratio na 2g.
I tako je do sada.

Ne znam šta je csc kod( sad ću da vidim google),ništa nije menjano.

Restart je prvo što sam probao,a onda sam krenuo u jedno 10 drugih stvari koje sam našao kao predlog na internetu.
Sinoć sam krenuo da pokušam zaključam telefon na odredjene bendove pomoću sistemUi tuner,ali sam odustao.Jer to prelazi moje sposobnosti i ulazi u granice razuma.

Mislim da se 1 kartica i bazne ne slažu.
Na poslu je izgubila konekciju,druga radi i lad sam došao kući,probao sam je u dečijim telefonima i u ruteru.Nigde nije mogla da se poveže.

Sad kad dodjem u radnju,videću dal druga radi i dalje.

Inače mtel esim u 9sim adapteru koju koristim u ruteru kući radi bez problema i u telefonu.

U suštini odustajem...

Nazad
Vrh Dno