Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Poručio sam dve stavke, jedna je LA a jedna je CN, za CN sam odmah sutra dan dobio obaveštenje da je shipped i tako stoji već 5,6 dana nema promene. A za LA sam juče tek dobio obaveštenje da je shipped i sad mi stalno stižu obavestenja o kretanju tog paketa. Dok za ovaj prvi CN nema više nikakvih obavestenja kao da se ne pomera da tako kažem, btw za CN sam platio shipping a za LA je bio free, jel imao neko slično iskustvo? Nisam narucivao odavno pa ne znam kako ide sada oko isporuke i koliko traje

CN je premijum I stize za 10 dana
Dobices sms dan pre isporuke

Taj LA je trash koji putuje vekovima

Hvala vam na informacijama, taj CN mi je daleko bitniji tako da daj Bože da stigne tako brzo

Btw. na CN ćeš najverovatnije platiti samo 20% PDV (ako nije deklarisan na preko 50€, u tom slučaju je 32%) a na LA(***HU) ćeš platiti 20% PDV + 210 din za poštu.

U medjuvremenu su CN zamenili sa AP, ne znam šta im sad to znaci, i stiglo mi je konacno obaveštenje da se pomerio u neki sortirani centar posle 6 dana, , inače CN je koštao 177e a ovaj LA 11, LA je već stigao do aerodroma i čeka let tako da ne verujem da će CN pre stići

Da li se neisporučene pošiljke vraćaju nazad u Kinu?
Pisao sam pre mesec dana, bila mi naša adresa u formatu (ulica, grad, Serbia, Macedonia) i naravno poslali u Makedoniju.
ALI neće da mi refund, dok mu ne dostavim dodatne dokaze.
Kakav dodatni dokaz,vidi se po trackingu da nisam primio paket MK000397511R.
Jedino da kažem da sam retardiran 🙂
Oprostio sam se od 20$, ali ajde možda imate neki predlog.

City Express: Sinoć preusmerio paket na paketomat, sad dobio status "Pošiljka je neuručiva". Proverio sam dimenzije, uklapaju se za paketomat, može li ovo značiti da je paketomat pun? Šta onda?

Još kad bi se neko javio 🙂
U call centru se nisu javljali punih sat vremena, pa sam zvao lokalni centar.

Tu mi rekli da je dostavljač (koji nosi do moje adrese) uzeo paket pa mora da vrati nazad, kako bi drugi dostavljač zadužen za paketomat, ostavio u isti. Tako da će to sutra biti ostavljeno.

Da li se neisporučene pošiljke vraćaju nazad u Kinu?
Pisao sam pre mesec dana, bila mi naša adresa u formatu (ulica, grad, Serbia, Macedonia) i naravno poslali u Makedoniju.
ALI neće da mi refund, dok mu ne dostavim dodatne dokaze.
Kakav dodatni dokaz,vidi se po trackingu da nisam primio paket MK000397511R.
Jedino da kažem da sam retardiran 🙂
Oprostio sam se od 20$, ali ajde možda imate neki predlog.

Prvi put da čujem da je nešto zaista otišlo za MK a svi smo na MK zbog boljih popusta.
Za vraćanje mislim da niko trenutno ne može da potvrdi da li zaista vraćaju ili ne. Po "pravilima" bi trebalo da vrate ali šta kod nas ide po pravilima!

Ja se secam neke prastare price ,da je vracenu posiljku prodavac morao da podigne u posti da bi nas kupac dobio refund.

Nema to veze sa nasom postom, jer ona ne postoji u Makedoniji.
Nekada davno kada su zivi ljudi citali adrese, i razvrstavali mozda bi neko iz MK to prosledio za SR.
Sada kada svugde to rade masine, samo bude neispravna adresa i ode nazad iz MK nas i ne vidi.

Pozdrav ljudi, poslat mi je paket iz Holandije 9. jula, stigao je 25. kod nas, tj u subotu.
1785246409447.webp
ovo mi stoji vec od subote, veoma mi je cudno kako samo pise arrived i nista vise, niti za carinu, niti otprema
nikad mi se nije ovako nesto desilo, da se nije zagubio paket ili carina zaplenila?
znam da panicim dosta ali paket cekam vec 20 dana pa mi nije svejedno

Skenirano je i čeka red na carinu, ništa strašno.

jos jedno pitanje, je l stvarno ubrzan proces od kad je ovaj pap sistem uveden ili kako vec, ili je to jos jedna bajka samo

Jeste ubrzan proces ali je verovatno problem kod onih koji trebaju da istovare pošiljke na sortir traku pa tek o da ide automatski odvajanje I carinjenje po fakturi tj.sta piše na nalepnici.

Baš sam jutros gledao arhivu porudžbina na aplikaciji i nešto upoređivao…
U ovoj godini (starije nisam gledao, računam da su ovogodišnje relevantnije) od statusa “IZMENIČNA POŠTA” do uručenja je raspon od jednog do sedam dana. Uglavnom je to 3-4-5 dana. Naravno što ništa ne znači, može da se desi da 10 pa i više dana stoji samo ovaj status…ipak je to srpska, da ne kažem bakijeva pošta, a ne japanska.

1785249977935.webp
evo upravo azurirana, kontam da je prosla carinu, tako da im svaka cast, nesto su poboljsali barem

Ubrzano jeste ali, pitanje je koliko jer pre, kad su ručno obrađivali pošiljke, ja cenim da su minimum 50% (a verujem da je broj bliži 70%) malih pošiljki puštali samo da prođu. To su bile male kovertice, lagane stvari, možda garderoba, ono što su "u sekundi" mogli da procene na malu vrednost pa nije bilo interesa da se gubi vreme na to. Zadržavali su teže, veće, pošiljke koje su im se učinile "interesantne", skuplje pa tu mogu da uzmu "opipljivu" lovu na PDV eventualno carinu.
Ovo se odnosi na pošiljke iz Kine najviše jer sve ostalo što je dolazilo iz drugih zemalja obično je imalo fakturu i tu se vrednost brzo utvrđivala.
Nakon uvođenja novog sistema, SVE ide na "kontrolu", dakle nije 50% ili 30% ćemo da pogledamo a ostalo puštamo (da se ne bi udavili u pošiljkama), sada 99,99% ide na "pregled".
Recimo, prosečno vreme od poručivanje do isporuke za sve pošiljke sa aliexpresa tokom 2025 godine kod mene iznosi 22,36 dana a za 2026 godinu je 20,76 dana (uz napomenu da se podatak za 2025 god. odnosi na 193 pošiljke a podatak za 2026 god. na tek 26 pošiljki (ovi u banci su tražili da ne podržavam organizovani kriminal pa sam morao da smanjim doživljaj 😂 ).
Ok, tvoja pošiljka nije iz kine ali nešto ne verujem da imaju posebne linije za kinu a posebno za evropu, usa isl.!
Takođe, moram da napomenem da ovo važi za BG carinu dok recimo drugar iz Leskovca kaže da on primeti "lepo" ubrzanje, on dobija pošiljke preko carine Niš.

Imam neku LAxxxHU posiljku koja vec 2 nedelje stoji sa statusom "Export clearance success". Jel ovo neka anomalija ili je neki rasprostranjeniji/poznat problem? Do sad su posiljke sa ovakvim brojem stizale relativno brzo bez nekih zastoja (sa izuzetkom slanja oko nove godine)?

stigla mi je posiljka iz Kine (Aliexpress) za 9 dana...do sada najbrze, i pritom trebalo je da se plati 40 dindzi (vrednost posiljke je oko 30 eur)...koja im je sad to matematika ? ne mogu da ih pohvatam vise uopste

Napisao je 2 dolara vrednost na paketu, 20% je 40 dinara.

Nazad
Vrh Dno