Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Ma zezam se, nisu potrebni zasebni potforumi za upokojene i zombirane brendove 😀

Nije, samo sam nakon 100 godina ušao na forum
Razumem poptuno iz biznis ugla, razumem i da dodju neke nove faze u zivotu, ali uvek mi je tuzno kad vidim da covek koji je pokrenuo veliku stvar (verovatno s pravom) vise ne veruje da to ima smisla.

Nije prvi put da to vidim kad su legendardni forumi u pitanju.

Kultna mesta na internetu (pogotovo ovog tipa) cesto ostanu jedini prostor gde "matorci sa starog interneta" uopste i zele da vode ovakve razgovore. Za mnoge nikad nije ni vazila prica da se to sad radi na drustvernim mrezama i slicno. Doduse, treba postovati odluku da forum ipak i dalje postoji pored svega.

Nije kritika ili zamerka, samo tuzno na neki cudan nacin, kao kad znas da nesto ne moze vise da se promeni i to je to. Srecno...navrati 🙂

Da se ne vraćamo na to šta je bilo, ali evo par obrazloženja: prva stvar je bila kada su ljudi koje nisam sreo, nisam upoznao, govorili da sam im ja rekao to i to - naravno, sve najgore o meni. Kako se osećaš kada po tebi oplete neko koga ne poznaješ i proširi među svojim drugarima neke sulude misli a ti i ne znaš ko je on - samo znaš da ga ne poznaješ

Druga, verovatno i prelomna, kada mi je lik sa foruma, i danas učestvuje ovde, uprkos mom neučestvovanju u nekoj diskusiji o kojoj pojma nisam imao, lagano poslao čoveka sa da-ne-pričam-s-čim na adresu. U tom momentu nisam na forumu, ne znam o čemu se radi, zovu me da mi pokažu svog (mog) Boga...

Da ne govorim o pozivima u policiju jer je neko nekome prodao ciglu umesto grafičke karte ovde na forumu, da ne govorim o pretnji tužbama zbog budalaština na forumu...

Zapitaš se, treba li to meni? U jednom momentu, bio sam spreman da ga zatvorim i kažem - ćao, nema više. Pa ti bude žao...

Ovo je prvi forum u Srbiji, ikada: toliko sam se namučio u ono vreme da dobijemo privilegiju da ga podignemo. I onda, prolaziš pored kao da ne postoji. Desi se da po 6 meseci ne uđem, ni pogled da bacim

Ja kao osoba sam sa ovim sajtom rastao: ništa u životu verovatno video ne bih. Doživeo neverovatne trenutke, posetio neverovatna mesta, čini mi se da u Berlinu, Barsi, Njujorku, znam svaku ulicu. Doživeo neverovatne situacije o kojima nisam mogao da sanjam, da se nađem kao jedini ne iz Srbije, nego iz regiona negde. I onda dođe neki indijanac da te vuče za nos, da te pravi budalom. Šta ja da se sa takvima objašnjavam, koju poruku da mu pošaljem?

Da li mi je žao? da, zbog dobrih ljudi kojih ovde definitivno ima

Mozda ste gledali video od MKBHD-a kako su "bolje" starije kamere jer nove previse obradjuju slike i snimke. E nekom liku je to isto smetalo pa je napravio nesto kul, zanimljiv video.

A sad se setih i ovoga, sto je cini mi se bolje.

Mozda ste gledali video od MKBHD-a kako su "bolje" starije kamere jer nove previse obradjuju slike i snimke. E nekom liku je to isto smetalo pa je napravio nesto kul, zanimljiv video.

Hmmm jesi probao možda tu Native aplikaciju? Ne snimam mnogo videa ali i to malo što jesam, skontao sam da Piksel 9 baš i nije neki šampion tako da ću da je instaliram.
Za MotionCam znam, ali ono, još jedna aplikacija sa 300 kontrola i podešavanja...

Nisam, jer iskreno ne zanima me to toliko previse, radi mi posao fabricka.

Ako motioncam moze da snima bez da ja nesto cackam, mozda je i kupim.

Ne razumem se u edit i podesavanja kamera i to, nije ni da me zanima, zato najvise volim point and click.

Nisam, jer iskreno ne zanima me to toliko previse, radi mi posao fabricka.

Ako motioncam moze da snima bez da ja nesto cackam, mozda je i kupim.

Ne razumem se u edit i podesavanja kamera i to, nije ni da me zanima, zato najvise volim point and click.
Zato me je ova Native zaintrigirala, em je nastala na Pikselu, em ima jako malo podešavanja, ali je samo za video. Dok s druge strane MotionCam nema šta nema ali može i foto i video...

Ni ja ne volim previše da čačkam sve to jer se isto ne razumem dovoljno a nije mi toliko interesantno, al nije mi palo na um da je senzor u Pikselu tako dobar iako je mator, pa da gašenje Gugl procesiranja može tu nešto da popravi.

Zato me je ova Native zaintrigirala, em je nastala na Pikselu, em ima jako malo podešavanja, ali je samo za video. Dok s druge strane MotionCam nema šta nema ali može i foto i video...

Ni ja ne volim previše da čačkam sve to jer se isto ne razumem dovoljno a nije mi toliko interesantno, al nije mi palo na um da je senzor u Pikselu tako dobar iako je mator, pa da gašenje Gugl procesiranja može tu nešto da popravi.
Msm da je najvece otkrice za snimanje otkljucavanje ovog DCG-a.

Poslednjih par dana se razmisljam da radim tranziciju sa S25 Ultra 512 na Pixel 10 Pro 256, prvenstveno zbog dimenzija i nesto bolje kamere. Ima li ko da je odradio prebacaj tog tipa, cisto da me pogura (ili odgovori)?! Hvala

Nema tu nista komplikovano. Ako mislis na razliku u telefonima, onda glas za Pixel.

Poslednjih par dana se razmisljam da radim tranziciju sa S25 Ultra 512 na Pixel 10 Pro 256, prvenstveno zbog dimenzija i nesto bolje kamere. Ima li ko da je odradio prebacaj tog tipa, cisto da me pogura (ili odgovori)?! Hvala
I mene zanima samo sa S24 Ultra na Pixel 10 Pro. Ali sve recenzije koje sam gledao piše da upgrade nije isplativ.

Ja mislim da telefon kao telefon P10 pro nije bolji od ultre. Moje iskustvo ti je ovako, kamera je dobra, baterija je dobra (ne znam kakva je kod ultre, ali ja nikad nisam bio u situaciji da imam problem da izdržim dan, često ostavim da ne punim telefon noću i lagano dopunim sledećeg dana kad stignem i gde stignem). Izrada je top, meni je telefon prelep. Veličina je odlična, ja sam razmišljao da li da uzmem XL i odustao, i tu mislim da je glavna prednost, kompaktan je. Meni je procesor takav da nikad nisam razmišljao da li treba/može biti brži. Ne igram igrice ali često otvaram PDF-ove, pptx, docx, xlsx... Velike fajlove generalno, i nikada nisam imao problema sa bilo čime. Mislim da je to došlo do nivoa da će i neki mid range telefon da radi savršeno sve osim nekog baš zahtevnog use case-a koji ja ne umem da zamislim.

Imao sam i S25 Ultru i Pixel 10 Pro i XL Pro.
Mali Pixel je idealan za ruku, baterija onako...ja ne koristim ni jednu društvenu mrežu, osim Vibera i Whatsapp-a(ako se oni uopšte ubrajaju u te mreže), i na kraju dana mi je jedva ostajalo 20-tak % baterije. Kamera...pa ništa posebno, tu negde kao kod S25 Ultre. Zvuk slabiji(jačina) od S25 Ultre.
Dok je kod 10 XL Pro baterija nešto bolja, ali je ergonomija loša.
Da se sad moram vratiti na Pixel, izabrao bih mali Pixel.
Izabrao sam Motorolu Signature, prvenstvo zbog odlične ergonomije, fiskalnog računa i garancije u Tehnomediji, koje sam dobio od prvog vlasnika. Takođe ima i glasne zvučnike što je meni potrebno, kao i fabričku opciju snimanja razgovora.

Nazad
Vrh Dno