Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto nisi obezbedio drugu opciju .
Mesec dana sedis i cekas da ti padne sa neba .😱
Oces iskreno , naj iskrenije ?? Cilj mi je bio da ostanem u SBBu . Ugovor je kod mojih roditelja , njima znaci hbo i te sitnice , meni znaci eon slot koji koristim u drugom stanu . Ima optika u zgradi , nema kod njih u stanu , nezgodno pozicioniran stan , *******cija oko busenja i dovodjenja optike u njega . Ali kad istekne ovaj za dve godine onda ce sve opcije biti na stolu .

Kod SBB je ne zgodno što ne može ko na optici gde koriste MTS infrastrukturu da ih podnošenjem zahteva kod drugih operatera da ih nateraš da ponude bolje uslove. Može samo da podneseš raskid UO pa ako ih to primora da daju bolju ponudu što može da se desi ali sve češće i ne mora. + Uz raskid UO možeš da koristiš i lažnu ili stvarnu pretnju da ti drugi operater nudi bolje uslove koja obično upali tek kada posle 30 dana od zahteva doneseš opremu i da imaš sreće da u poslovnici bude šef iste inače običan radnik samo će da te razduži sa opremom.

Izvini ali ...
Meni se desilo da kad najavim raskid ili podnesem za IDP da me zovu sutradan ili ako je vikend odmah u ponedeljak sa ponudom 24 x 50 , a ne da cekam tih 30 dana , pa da ih ja jurim .

Izvini ali ...
Meni se desilo da kad najavim raskid ili podnesem za IDP da me zovu sutradan ili ako je vikend odmah u ponedeljak sa ponudom 24 x 50 , a ne da cekam tih 30 dana , pa da ih ja jurim .
SBB nema IDP on ne deli ni sa kim mrežu. Te u tom smislu je bio i moj post da zato često ne shvataju ozbiljno raskid UO i pominjanje da imaš bolju ponudu i ne daju najbolje ponude sve dok im ne doneseš opremu za razduživanje.

I jedno i drugo. HBO max aplikaciju, 3 HBO kanala i 2 Cinemax
Nisam to znao, ali vidim sada i razumem ponudu. Tnx!

Btw, primećujem u poslednjih 5, 6 dana da se SBB značajno stabilizovao, bolji ping, nema ispadanja neta, EON box-ovi rade kako treba. Da li je slučajno ili ne, ne znam.

Da li je neko od kolega stavljao možda switch iza rutera ili između rutera i Mesh-a, te na taj način poboljšao mrežu? Tnx.

Podneo zahtev za raskid 13. 6. i vratio opremu 20. 6. i platio taj račun za jun proporcionalno danima korišćenja. Upravo probao da se ulogujem na eon.tv preko Google Chrome-a na uređaju koji prethodno nije bio na listi aktivnih uređaja i dalje mogu da se ulogujem i svi kanali rade.

To da eon radi nakon raskida je uobicajeno, ugasice to sve u nekom narednom krugu. A inace, zar nije raskid +30 dana jos, mozda zato radi sasvim normalno?

Možda nema veze, ali evo mog iskustva od danas:

20+ godina u SBB, roditelji poumirali, stan se ispraznio, meni usluga više ne treba. U međuvremenu istekla ugovorna obaveza. Inače, 11 od 12 meseci u godini ne živim u Srbiji. Ugrabim priliku, razmontiram opremu, popakujem sve uredno u originalne kutije i odem da raskinem ugovor.

Jedva punoletna devojčica na šalteru (parafraziram): "Neeee... Ne možete tek tako da raskinete ugovor... Danas pišemo zahtev, a otkazni rok je mesec dana. Tako da, moraćete da platite i za ovaj mesec, i za sledeći. Baš me boli ri8a što ste vratili opremu. Mogli ste da vratite tek za 7 dana. A usluga če Vam biti isključena tek za mesec dana. I moraćete da je platite za taj period"

Tako da, eto odgovora zašto vam kanali još uvek rade. Sve će oni to lepo da vam naplate uz "račun iznenađenja". :-D

Nisam hteo da se svađam i raspavljam. Briga me za 4700+ dinara. Ako toliko košta čast i poslovna etika u Srbiji, onda OK. Još jedan dokaz da sam ispravno odlučio da jednom zauvek raskrstim sa ovom raspalom firmom.
Ne vređam.
Ne pretim.
Samo želim da ih stigne moja ciganska kletva, da te pare što mi na najpokvareniji način uzimaju za nešto što ne koristim potroše na lekove svojoj deci. Neka plate svoju pohlepu i "poslovnu kulturu".

Toliko od mene. Nikad više ni reči o SBB/EON/Yettel, šta god da je i kako god da se sada zove.

Отказни рок је мањи проблем, ово малтретирање са вишеструким одласцима у пословницу и раздуживањем отпада је потпуно непотребно.

Tako da, eto odgovora zašto vam kanali još uvek rade.
U junu je situacija bila drugačija, jer smo masovno raskidali bez penala u toku ugovorne obaveze zbog poskupljenja. Tu nije bilo otkaznog roka, niti su pokušali da naplate išta dodatno, tako da je to što nekima EON nalozi i dalje rade čist propust.

Inače, daleko od toga da u redovnim samo SBB i Yettel (kao dva brenda) imaju otkazni rok. Mnogi ga imaju na ovaj ili ovaj način. Supernova ga je dugo imala, pa ga je ukinula krajem 2024, pa je vraćen u aprilu ove godine, zajedno sa MTS-om kao brendom. Drugim rečima, i da si imao neki BOX ili Super Plan, isto bi prošao. A1 takođe ima svoju foru sa obračunskim periodima, gde bi ti naplatili npr. ceo jul nezavisno od toga da li si raskinuo krajem meseca (tipa danas) ili početkom (razlika nije mala). I tako dalje, većina ima nešto svoje, pa treba biti oprezan, ispratiti situaciju, raspitati se.

Kod svakog operatera je tako.
Nema baš svaki, različita su pravila, ali jasna je suština.

Ako se dobro secam sta sam tokom godina citao u vezi raskidanja ugovora, ako je istekla UO moze da se vrati oprema odma i sa tim danom prestaje naplata jer nema opreme i ne moze da se pruzi usluga.

Zapravo je obrnuto. Ako nije istekla, trebalo bi da u svakom trenutku možeš da im najaviš da ne želiš da nastaviš sa korišćenjem usluga nakon isteka minimalnog perioda, iliti ugovora na određeno. Ako je istekla, onda se smatra da je ugovor prešao u ugovor na neodređeno, i tu je primena otkaznog roka čista i sasvim opravdana.

Ali stoji i to drugo što si rekao: ako prihvate opremu, nemaju pravo nadalje ništa da naplate, jer ne pružaju uslugu. Pružaju je, doduše, delimično, kroz EON aplikacije, pa nije ni to baš najčistije, ali jasna je suština, a to je da moraju da pružaju uslugu koju žele da naplate. S tim u vezi, imamo iskustva da nisu naplaćivali dane nakon predaje upreme.

Nazad
Vrh Dno