Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

The Oddysey - у реду је све, Damon - неее... Прцо харизме без, понад'о сам се да ће остати експлодиран у космосу после, о среће, кратке крајпуси улоге у Interstellar. Кад оно... Враћа се и као Matt-хобит, а умислио да је Џејмс Хетфилд. Не... Можда епизодна улога неког локалног сарача, било би примерено. Овако, не.

Vidim da se ovde Zendaja dosta hejtuje, al sa aspekta mladje publike, ona im je bas cool.

Disclosure Day... Spilberg prolupao! Ovo nije samo los film – ovo je reziserski krah coveka koji je definisao zanr. Scenario je povrsan do bola, specijalni efekti su nivo amaterskog fan-filma, a gluma oscilira od zbunjene do potpuno indiferentne. Kada vam najuzbudljivija scena bude ona jurnjava koja zavrsava sa vozom – a vi to pokusavate da prodate kao vrhunac akcije – nesto ste gadno pogresili.

Nabacana gomila nedovrsenih ideja, a na kraju kao da je sam digao ruke pa ubacio "magicni" zavrsetak da zamuti utisak. Poruka o empatiji je plemenita, ali kad vam je film toliko prazan, deluje kao parce kartona na koje je neko flomasterom napisao "budite fini". Ocena 3.
Ja ga malo pre prekinuo sa gledanjem. Au kakav fail Spilberga.

@emaremare хвала ти на одговору. Можда се и откотрљам у Галерију да погледам Одисеју у IMAX. Тамо сам гледао Дину 2, доживљај је фантастика, али нисам сигуран да ли је због IMAX-а, или што је једноставно филм продукцијски одлично урађен.

Setimo se prvog posta teme makar ponekad u cast davno nestalih moderatora. Sa svakim novim filmom koji je popularan, a pogotovu od poznatih rezisera ima postoji serija istih smarackih postova... "during the war" ekipa, posebne cvecke jer nece da gledaju i likovi koji daju 5 ocena manje da budu super kul. Ako moze sta ste gledali i ocena,ili otvorite temu "Filmske kritike" ne vidim problem

Šta su naši pisani utisci ma koliko kratki bili, ako ne kritika filma, dobra ili loša svejedno.
Ali evo podržavam predlog, da se od sada stavlja samo naziv filma i brojčana ocena, čisto da vidim na šta će tema tada da izgleda.
Dosadilo mi je da hodam po jajima, na temi koja treba da bude mesto za preporuku, ali i određenu razmenu mišljenja.
Ponekad se zanesemo i preteramo, ali živi smo ljudi.

Disclosure Day 2026 ovde svi studirali režiju, pa ocjene filma idu na osnovu loših efekata (gotovo ih nema i to što je bilo, nepotrebno).
Niko ne ocjenjuje radnju filma i da li drži pažnju što je meni najbitnije. Ja sam uživao gledajući dobar film ocjena 7.5/10.

Realno, radnja je level ET tj mešavina dečijih "SF" i fon Danikena... mogla bi da pije vodu ranih 80ih ali danas ne.
Za mene je sve palo u vodu već kod onog
sleganja pšenice pa nastavilo njegovim šunjanjem a la malo ću da se pogrbim pa me niko neće videti, stiskanjem "kamenova", morfologijom onih agenata (policije nigde)... ma mrzi me dalje da nabrajam
Mada, pored ostalog izbora u biblioteci, što ne pogledati.

Tuner 6/10

Није добро, имали су баш фин почетак, ишло је до половине филма сасвим лепо али се после једноставно распало, збрзали су.
Мислио сам да ће да буде много боље него што је на крају испало.

Neka bude recimo 9/10.

Jedan od čudnijih Kronenbergovih filmova (što je verovatno pleonazam), ali spoj nesvakidašnje kljige i nesvakidašnjeg režisera nije mogao da rezultira nečim drugačijim. Treba imati uvid u knjigu i život pisca da bi se razumeo film.
Praktični efekti malo zastareli, ali i dalje jako dobri.

Vreme je da se reprizira i Existenz.

Jedno pitanje, nevezano za poslednje izasle u biblioteci...
koji Vam je film od pocetka, pa do sredine ove 2026. godine ostao u secanju,
u fazonu "ahhh, ovo moram da repriziram, dobaaaar..."?
Navedite kako mislite... jedan je dovoljno, a vise njih, ihajjj

• Blue Moon, али он је са краја 2025.
  • Train Dreams, не знам из које је године, вероватно крај 2025, почетак 2026.
  • Is this thing on? Исто као претходни.

Према томе, Срки, изгледа да ниједан из 2026 на мене није оставио уау утисак.

Da li je moguće da je svaki encode Disclosure Daya uradjen sa barovima. Jel neko naišao na neki bez barova ? Probao sam 10ak i svi su isti. Ako neko ima odgovor nek šalje pm da ne pokrećemo dalji off.

Is this thing on? (2025)
Репризирах га малопре, одличан. Бредли Купер је баш добар посао одрадио. Сетих се кад си ти @srkiller поставио оно питање данас, да бих могао да га репризирам. И легао ми је боли глава. Препорука ко воли драме.

Hungry (2026)

Bukvalno Anakonda fazon samo umesto zmije - nilski konj 🙂

Sve već viđeno, jedino treba pogoditi ko će prvi biti pojeden i ko će naravno preživeti...

Joakim de Almeida, koji glumi gazdu te turističke agencije koja organizuje razgledanje aligatora, na početku lepo kaže da su nilski konji biljojedi i da te neće ubiti da bi te pojeli, nego iz čiste zabave... A film se zove Hungry... 🤔

Svadba
Necu dati ocenu, simpatican film za razbibrigu, nema tu vrhunske glume, rezije itd vec cisto sprdanje, da se tako izrazim.

Obsession - vrlo dobar, ko voli horore (više psihološki horor, mada ima i eksplicitnih scena). Glavna glumica odlična, atmosfera vrlo dobra, priča ok, iako već ispričana mnogo puta, a i ima par ozbiljnih problema u logici priče. Ali sve ukupno interesantan i nije mi žao vremena koje sam odvojio za njega.

Citizen Vigilante - katastrofa. Debate o ovom filmu se na kraju uvek svedu na to da li si za ili protiv ideja koje propagira. Ne ulazeći uopšte u to, film kao film je - amaterski je previše blaga reč. Uve Bol dokazao van svake sumnje da ne zna ni da piše ni da režira. Niz nepovezanih scena, dijalozi kao da ih je pisao pubertetlija, gluma - šta je to?

Одгледах Одисеја синоћ у биоскопу. Препорука да се одгледа, и то у биоскопу, наравно, због звука и атмосфере. Утисци прилично црно-бели, свидело ми се што су неке сцене снимане "аналогно", на стари начин и без специјалних ефеката, боје и сам начин како је митски свет дочаран. Воук трендови болно иритантни, као и поједини патетични моменти.

Masters of the Universe

Odličan preview kako će AI filmovi izgledati u budućnosti.

Backrooms - obavezno uzimanje psihoaktivnih supstanci pre gledanja, jer su to i autori filma po meni hteli (i radili).
Neobičan, uvrnut, relativno dobro odrađen.
Neće mi dugo ostati u sećanju.
6/10.

Project Hail Mary - meni nije legao nikako. Da li zbog godina, ceo film mi je obična (ali skupa!) zjbncja napravljena za američke adolescente. Hajde da traje manje od dva sata, ali skoro tri.....
6/10.

U redu za gledanje disclosure day....

Solidna je Odiseja, ide u kategoriju filmova koje mi je drago sto sam pogledao jednom i vise nikada necu.
Koliko plakanja oko Eliota Pejdza u ulozi Ahila...kad ono uopste ni ne glumi njega. Ne znam sto uopste verujem bigotskim glasinama.

Masters of the Universe

Odličan preview kako će AI filmovi izgledati u budućnosti.
Pogledao juče, ovo mi više deluje kao parodija na izvorni materijal, previše nepotrebnih i glupavih šala. I kako im više nisu dosadile ove adaptacije gde se izmišljeni likovi prebacuju u stvarni svet?

Mortal Kombat
Greota svakog milimetra trake koji su iskotistili za ovaj tresh pokusaj necega.
Vecno je pitanje kako glumci padnu ovako nisko da ucestvuju u "ovome"?

He-Man
MOglo je komotno da taje 60 minuta ali su se zaigrali sa AI-em.
KLasican film za decu (koja pojma nemaju ko je HeMan).

Lee Cronin The Mummy (2026)

Iako me ama baš ali ama baš nijednom nije uplašio sve vreme sam imao osećaj da gledam kvalitetan horor film.
Čemu taj naziv filma apsolutno nemam pojma kad je ovo još samo jedan film o posesivnosti.
7/10

Da li je moguće da je svaki encode Disclosure Daya uradjen sa barovima. Jel neko naišao na neki bez barova ? Probao sam 10ak i svi su isti. Ako neko ima odgovor nek šalje pm da ne pokrećemo dalji off.
Ipak je do mene exoplayer na nuvio iz nekog razloga renderuje i crnebarove kad sam skinuo fajl i oustio preko drugog playera sve ok. Isto je sve ok kada se koristi externiplayer u nuvio a i drugi interni onaj lib... nešto. A film do sada top ostalo mi još pola. Naravno rupičast kao švajcarski sir ali jako jako zabavan.

Nazad
Vrh Dno