Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Za početak probijaj led sa nekim miniserijama poput Chernobyl koju si spomenuo.

Oceni ili ocrni? 😝
Ne ide baš da pišem ocene za filmove koje nisam gledao. A da "hejtujem" napamet bez gledanja... pa eto to može da prođe za gl*pi Marvel i određene krš žanrove.

Baš sad listam na Trakt profilu istorijat filmova pogledanih u ovih skoro 7 meseci 2026 godine:
  • Good Luck, Have Fun, Don't Die
  • Hamnet
  • If I Had Legs I'd Kick You
  • I Swear
  • Winter in Sokcho
A da me ne neko pitao šta mislim ( šta se "sećam") da sam poslednje gledao od filmova snimljenih ove i pošle godine ja bih rekao Bugonia ( to sam gledao početkom decembra prošle godine). Koliko me loše služi memorija...
Од наведених филмова, само сам Good luck... и I swear гледао. Ни ја немам баш добру меморију, па ми се дешава да погледам филм, и већ сутрадан заборавим 90% радње, или да сам уопште гледао филм. Кречана, брате. Или лоши филмови 😄

Ето, нешто се радујем Одисеји да погледам у биоскопу, мада, очекујем пре да ће ме одушевити ефекти него сам филм, а такве филмове брзо заборавим. Зато нисам хтео да гледам Аватар 2 и 3, јер сам укапирао да су само ефекти ту, прича иста као кец.

Што се тиче серије Chernobyl, можда је и погледам, са више страна сам чуо да је добра.

Slazem se da je Spilberg prolupao, slicno kao Ridli. Skoro pa totalno smece. Najgora uloga Blantove ikad, pa i svih ostalih. Ono dvoje klinaca sto se pojavljuju na 37 sekundi sveukupno su bolji od svih zajedno. 3/10
LOL... Neverovatno, odmah mi je jos prilikom gledanja D. Day-a pao na pamet Ridli Skot i Marsovac. Kad se setim samo kolika je propaganda bila za taj film, koliko novca je ulozeno u reklamu... nominovali su ga za sve zive nagrade, i nekako su mu dali jedan Zlatni Globus, ali za komediju. a Ridli Skot... Pa zasto za komediju, pa film nije komedija, to je ozbiljan film... 😀

LOL... Neverovatno, odmah mi je jos prilikom gledanja D. Day-a pao na pamet Ridli Skot i Marsovac. Kad se setim samo kolika je propaganda bila za taj film, koliko novca je ulozeno u reklamu... nominovali su ga za sve zive nagrade, i nekako su mu dali jedan Zlatni Globus, ali za komediju. a Ridli Skot... Pa zasto za komediju, pa film nije komedija, to je ozbiljan film... 😀
Prvo veliko razočarenje od Ridlija mi je bio "The Counselor". Nakon njega, usledio je niz promašaja tako da ga više ne računam za ozbiljnog režisera. Šteta za burazera, bio je podjednako dobar talenat za režiju ali napusti nas brzo.

Pogledah Odiseju iako nisam zeleo niti planirao, pare Nolu dao nisam svakako.
Inace u Ada Molu ima 2 "izdanja" filma regularna i 15min pauza sto i nije lose ko ne moze skoro 3h da gleda dzigljavog Dejmona i njegovu bandu.
Film zapravo totalno nije los koliko izgleda i ocekuje se. Na momente je cak i epski ali generalno jeste krs.
Kao sto su svi upoznati, kasting zaista jeste nesto najgrdje iako ima tu dobrih glumaca samo su u pogresnom filmu. Tom+ Zendaja su zlocin koji traje. Cak su i Argosa psa pogresno odradili i vidi se da je sve to s namerom. Jedini lik koji je uvideo da mu u Odiseji nije mesto je onaj korejanac koji je batalio pricu i u full metalnom armoru otplivao nazad u Japan.
Dobar deo filma je budjavo sivo/braon i uopste ne deluje kao da je radnja na mediteranu. I realno cela prica ispada kao da putuju kuci 3 nedelje a ne 3 godine. Ne racunajuci vreme sa klosarkom na plazi.
Ono sto je vrhunski je svakako muzika, zvuk i delovi koji su fantasy ali suptilno i odlicno odradjeni. Kiklop, svinje, Sirene su mini horor film. Steta sto toga nema vise.
Agamemnon u predimenzioniranom plasticnom betmen armoru deluje totalno kul (dok je u njemu), dok su spartanci kao cosplayeri, i pun je film takvih gluposti...
Sve u svemu pustite OST da svira dok hranite svinje a film sacekajte (Sep/Oct) da izadje VOD.

Pogledah Odiseju iako nisam zeleo niti planirao, pare Nolu dao nisam svakako.
Inace u Ada Molu ima 2 "izdanja" filma regularna i 15min pauza sto i nije lose ko ne moze skoro 3h da gleda dzigljavog Dejmona i njegovu bandu.
Film zapravo totalno nije los koliko izgleda i ocekuje se. Na momente je cak i epski ali generalno jeste krs.
Kao sto su svi upoznati, kasting zaista jeste nesto najgrdje iako ima tu dobrih glumaca samo su u pogresnom filmu. Tom+ Zendaja su zlocin koji traje. Cak su i Argosa psa pogresno odradili i vidi se da je sve to s namerom. Jedini lik koji je uvideo da mu u Odiseji nije mesto je onaj korejanac koji je batalio pricu i u full metalnom armoru otplivao nazad u Japan.
Dobar deo filma je budjavo sivo/braon i uopste ne deluje kao da je radnja na mediteranu. I realno cela prica ispada kao da putuju kuci 3 nedelje a ne 3 godine. Ne racunajuci vreme sa klosarkom na plazi.
Ono sto je vrhunski je svakako muzika, zvuk i delovi koji su fantasy ali suptilno i odlicno odradjeni. Kiklop, svinje, Sirene su mini horor film. Steta sto toga nema vise.
Agamemnon u predimenzioniranom plasticnom betmen armoru deluje totalno kul (dok je u njemu), dok su spartanci kao cosplayeri, i pun je film takvih gluposti...
Sve u svemu pustite OST da svira dok hranite svinje a film sacekajte (Sep/Oct) da izadje VOD.
Zendaja, Holand i Eliota su sto posto castovani zbog mladjih generacija. Hiljade glumaca su mogli bolje da iznesu te uloge ali ne bi se podigao toliki hipi. Meni je u Adi Extreme 5 sala slika delovala lošije nego što sam očekivao dok je zvuk bio bomba. Doduse Zendaje i Eliota ima baš na kašičicu pa i ne remeti duševni mir toliko.

Patison odličan, a Agamemnon mi je delovao kao Darth Vader kod Troje. I Bertran mi je delovao kao da je pao s Marsa.

Kao celina film odličan, ne bi trebalo preskočiti ga u bioskopu.

Eliot i
Prvo cemo da ga ubijemo pa cemo da pricamo
su presmesni odma na pocetku.

Mene samo interesuje dokle će Holandu od 30 leta više davati uloge sinčića, srednjoškolaca i sličnih...

Meni samo nije jasno šta je imao u glavi Nolan, kad je dodeljivao ulogu Helene Trojanske.
Možda je shvatio da neće moći nikad da nadmaši perfektno odabranu glumicu, kao što je Dijana Kruger u filmu Troja.
Stavio sam u spojler, nije za osobe sa slabijim srcem. 😉
images

739917785_2142909969604424_6074477849361602929_n.png

Pa nije Nolan izvadio 250milki iz svog dzepa pa da kastuje po svojoj zelji. Lupita i Eliot su tu zbog cistog marketinga. Kao sto vidis vec mesecima ceo svet drvi o njih dvoje.
A los marketing ne postoji. A pritom duze su ih oblacili i sminkali nego sto su u filmu 🤣

Meni samo nije jasno šta je imao u glavi Nolan, kad je dodeljivao ulogu Helene Trojanske.
Možda je shvatio da neće moći nikad da nadmaši perfektno odabranu glumicu, kao što je Dijana Kruger u filmu Troja.
Stavio sam u spojler, nije za osobe sa slabijim srcem. 😉
images

739917785_2142909969604424_6074477849361602929_n.png
Ju ju ju kud mi nestadoše lajkovi 🥰

@tozovac sad tek vidim tvoj post. Mislim da vredi IMAX, razocarao me malo video dozivljaj u Adi. Nije to loše ali kada vidim platno odmah mi proradi živac. Mislim kad vidim teksturu platna kroz film. Do čega je ne znam ali ne volim to. Prvi put sam zabo tu salu 5, sala ima tri platna normalno i dva bočna. Odiseja je bila samo na srednjem regularnom.

The Oddysey - у реду је све, Damon - неее... Прцо харизме без, понад'о сам се да ће остати експлодиран у космосу после, о среће, кратке крајпуси улоге у Interstellar. Кад оно... Враћа се и као Matt-хобит, а умислио да је Џејмс Хетфилд. Не... Можда епизодна улога неког локалног сарача, било би примерено. Овако, не.

Vidim da se ovde Zendaja dosta hejtuje, al sa aspekta mladje publike, ona im je bas cool.

Disclosure Day... Spilberg prolupao! Ovo nije samo los film – ovo je reziserski krah coveka koji je definisao zanr. Scenario je povrsan do bola, specijalni efekti su nivo amaterskog fan-filma, a gluma oscilira od zbunjene do potpuno indiferentne. Kada vam najuzbudljivija scena bude ona jurnjava koja zavrsava sa vozom – a vi to pokusavate da prodate kao vrhunac akcije – nesto ste gadno pogresili.

Nabacana gomila nedovrsenih ideja, a na kraju kao da je sam digao ruke pa ubacio "magicni" zavrsetak da zamuti utisak. Poruka o empatiji je plemenita, ali kad vam je film toliko prazan, deluje kao parce kartona na koje je neko flomasterom napisao "budite fini". Ocena 3.
Ja ga malo pre prekinuo sa gledanjem. Au kakav fail Spilberga.

@emaremare хвала ти на одговору. Можда се и откотрљам у Галерију да погледам Одисеју у IMAX. Тамо сам гледао Дину 2, доживљај је фантастика, али нисам сигуран да ли је због IMAX-а, или што је једноставно филм продукцијски одлично урађен.

Setimo se prvog posta teme makar ponekad u cast davno nestalih moderatora. Sa svakim novim filmom koji je popularan, a pogotovu od poznatih rezisera ima postoji serija istih smarackih postova... "during the war" ekipa, posebne cvecke jer nece da gledaju i likovi koji daju 5 ocena manje da budu super kul. Ako moze sta ste gledali i ocena,ili otvorite temu "Filmske kritike" ne vidim problem

Nazad
Vrh Dno