Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Blade (prvi deo) je po meni najbolja ekranizacija stripa koje mogu da se setim.
Šteta što je režiser batalio posao, jako dobra i ozbiljna režija za ono doba kada stripovi još nisu shvatani ozbiljno što se ekranizacije tiče.

Disclosure Day... Spilberg prolupao! Ovo nije samo los film – ovo je reziserski krah coveka koji je definisao zanr. Scenario je povrsan do bola, specijalni efekti su nivo amaterskog fan-filma, a gluma oscilira od zbunjene do potpuno indiferentne. Kada vam najuzbudljivija scena bude ona jurnjava koja zavrsava sa vozom – a vi to pokusavate da prodate kao vrhunac akcije – nesto ste gadno pogresili.

Nabacana gomila nedovrsenih ideja, a na kraju kao da je sam digao ruke pa ubacio "magicni" zavrsetak da zamuti utisak. Poruka o empatiji je plemenita, ali kad vam je film toliko prazan, deluje kao parce kartona na koje je neko flomasterom napisao "budite fini". Ocena 3.

Blade (prvi deo) je po meni najbolja ekranizacija stripa koje mogu da se setim.
Šteta što je režiser batalio posao, jako dobra i ozbiljna režija za ono doba kada stripovi još nisu shvatani ozbiljno što se ekranizacije tiče.
Dobar je i Blade. Sećam se da mi je početkom 2000-ih u Industriji/Platou u counter strike-u nickname bio Deacon Frost 😃

Honor magic V2 rasklopljen ima odnos stranica 1,09:1 ali mi je nekako blasfemija gledati film na tako malom ekranu (naravno pod uslovom da nađem u nekom sličnom formatu)...

Да, има смисла, нисам о њој размишљао на тај начин.
Некако је опуштена, плени смиреношћу, не преглумљава, колико сам приметио. Зато ми се свиђа. И прелепа ми је.
Зар није поента глуме да будеш опуштен и пренесеш своје искуство/осећање улогом? Вероватно треба и више од тога, али мени довољно.

Odiseja, ala montira Nolan svaka mu čast.

Zvuk idealan i efekti i soundtrack pogotovu pri kraju filma. A što gotivi po basu da udari kad je frka.

Šta li će sledeće da nam spremi

Само дај баса 😄😍
@emaremare јеси гледао у IMAX?
Размишљао сам да гледам у Галерији, али ме смара да се вуцарам до тамо само због нешто бољег аудио/визуелног доживљаја.
Шта мислите, колико је бољи дојам у IMAX у односу на обичан 2D?

Брате, који сам ја њен обожавалац кад не знам овај филм 😅
Мислим, наслов ми је дефинитивно познат, али мислим да га нисам гледао. А још је то 2005, била је доста млађа, уфф... Добра екипа филма.

Disclosure Day... Spilberg prolupao! Ovo nije samo los film – ovo je reziserski krah coveka koji je definisao zanr. Scenario je povrsan do bola, specijalni efekti su nivo amaterskog fan-filma, a gluma oscilira od zbunjene do potpuno indiferentne. Kada vam najuzbudljivija scena bude ona jurnjava koja zavrsava sa vozom – a vi to pokusavate da prodate kao vrhunac akcije – nesto ste gadno pogresili.

Nabacana gomila nedovrsenih ideja, a na kraju kao da je sam digao ruke pa ubacio "magicni" zavrsetak da zamuti utisak. Poruka o empatiji je plemenita, ali kad vam je film toliko prazan, deluje kao parce kartona na koje je neko flomasterom napisao "budite fini". Ocena 3.
Ja sam još tokom gledanja rekao ženi, da što se tiče rediteljske izvedbe, da je ovo nivo neke prosečne Dosije X epizode na tu temu, ali to je Spilberg, sada samo još stariji.
Nije se on mnogo pretrgao ni kod ideje, rekao sam u prethodnom komentaru zašto, ali ona mora da bude nedovršena, jer je takva za sada i u stvarnosti, bez obzira što su neke stvari konačno pokrenute i izašle na svetlost dana.
Ipak, film je vredan jer ovu temu drži otvorenom, umesto da se zataškava, gura pod tepih i izvrće ruglu, što se radi decenijama.
Tu je Spilberg uradio ono što je trebalo, a kraj je dobar jer sve preko toga, bi bilo karikiranje koje bi od ove priče napravilo sapunicu.
Moja ocena je sedmica i neće ići ni makac dole, a to što u njemu igra moja omiljena glumica u poslednjih 10-15 godina je samo bonus.

Odiseja, ala montira Nolan svaka mu čast.

Zvuk idealan i efekti i soundtrack pogotovu pri kraju filma. A što gotivi po basu da udari kad je frka.

Šta li će sledeće da nam spremi
Nolanu još od Prestiža montažu zvuka radi Ričard King, dobitnik 4 oskara.

@phoboskv da se nadovežem obzirom da sam sinoć imao preko 2%.. niko nije rekao da je LAC bolji od Prisoners.. samo je čoveku data preporuka za sličan film Frakturi (ti mi nađi sličniji?) Da je gledao npr Klintovu Zamenu, ja bih mu kao iz topa preporučio Prisoners. A i sam Law abiding Citizen uopšte nije loš, uprskali su kraj i to je to.

@KfNS iskreno, meni je "V" oduvek bio sinonim za anonimuse 😃 možda sam nekad čuo da je zapravo strip junak, ali na levo ušlo, na desno izašlo.. samo sam izneo paralelu/sličnost V i Equlibriuma koji nije strip, ali moraš priznati, deluje kao da jeste 😉

Disclosure day sad pogledao, šteta što nije savršen. Akcione scene su baš neuverljive, ali film kao celina mi je bio baš uživanje.

Dobro de, videćmo nas sa 80 godina, čisto sumnjam da ćemo biti tako kritični prema sebi.
Meni je ideja bitnija od tehnikalija, ali svakom svoje, neko u video igrama igra grafiku, nekom je u filmovima najvažnije da su zvuk i efekti na max, meni nije.
Emili Blant će uvek da bude klasa, a to što je uloga koju je dobila skromnih dometa, nije ona kriva.
Svakako nije luda da odbije Spilberga, ne bih ni ja to uradio.

Slazem se da je Spilberg prolupao, slicno kao Ridli. Skoro pa totalno smece. Najgora uloga Blantove ikad, pa i svih ostalih. Ono dvoje klinaca sto se pojavljuju na 37 sekundi sveukupno su bolji od svih zajedno. 3/10
LOL... Neverovatno, odmah mi je jos prilikom gledanja D. Day-a pao na pamet Ridli Skot i Marsovac. Kad se setim samo kolika je propaganda bila za taj film, koliko novca je ulozeno u reklamu... nominovali su ga za sve zive nagrade, i nekako su mu dali jedan Zlatni Globus, ali za komediju. a Ridli Skot... Pa zasto za komediju, pa film nije komedija, to je ozbiljan film... 😀

LOL... Neverovatno, odmah mi je jos prilikom gledanja D. Day-a pao na pamet Ridli Skot i Marsovac. Kad se setim samo kolika je propaganda bila za taj film, koliko novca je ulozeno u reklamu... nominovali su ga za sve zive nagrade, i nekako su mu dali jedan Zlatni Globus, ali za komediju. a Ridli Skot... Pa zasto za komediju, pa film nije komedija, to je ozbiljan film... 😀
Prvo veliko razočarenje od Ridlija mi je bio "The Counselor". Nakon njega, usledio je niz promašaja tako da ga više ne računam za ozbiljnog režisera. Šteta za burazera, bio je podjednako dobar talenat za režiju ali napusti nas brzo.

Pogledah Odiseju iako nisam zeleo niti planirao, pare Nolu dao nisam svakako.
Inace u Ada Molu ima 2 "izdanja" filma regularna i 15min pauza sto i nije lose ko ne moze skoro 3h da gleda dzigljavog Dejmona i njegovu bandu.
Film zapravo totalno nije los koliko izgleda i ocekuje se. Na momente je cak i epski ali generalno jeste krs.
Kao sto su svi upoznati, kasting zaista jeste nesto najgrdje iako ima tu dobrih glumaca samo su u pogresnom filmu. Tom+ Zendaja su zlocin koji traje. Cak su i Argosa psa pogresno odradili i vidi se da je sve to s namerom. Jedini lik koji je uvideo da mu u Odiseji nije mesto je onaj korejanac koji je batalio pricu i u full metalnom armoru otplivao nazad u Japan.
Dobar deo filma je budjavo sivo/braon i uopste ne deluje kao da je radnja na mediteranu. I realno cela prica ispada kao da putuju kuci 3 nedelje a ne 3 godine. Ne racunajuci vreme sa klosarkom na plazi.
Ono sto je vrhunski je svakako muzika, zvuk i delovi koji su fantasy ali suptilno i odlicno odradjeni. Kiklop, svinje, Sirene su mini horor film. Steta sto toga nema vise.
Agamemnon u predimenzioniranom plasticnom betmen armoru deluje totalno kul (dok je u njemu), dok su spartanci kao cosplayeri, i pun je film takvih gluposti...
Sve u svemu pustite OST da svira dok hranite svinje a film sacekajte (Sep/Oct) da izadje VOD.

Pogledah Odiseju iako nisam zeleo niti planirao, pare Nolu dao nisam svakako.
Inace u Ada Molu ima 2 "izdanja" filma regularna i 15min pauza sto i nije lose ko ne moze skoro 3h da gleda dzigljavog Dejmona i njegovu bandu.
Film zapravo totalno nije los koliko izgleda i ocekuje se. Na momente je cak i epski ali generalno jeste krs.
Kao sto su svi upoznati, kasting zaista jeste nesto najgrdje iako ima tu dobrih glumaca samo su u pogresnom filmu. Tom+ Zendaja su zlocin koji traje. Cak su i Argosa psa pogresno odradili i vidi se da je sve to s namerom. Jedini lik koji je uvideo da mu u Odiseji nije mesto je onaj korejanac koji je batalio pricu i u full metalnom armoru otplivao nazad u Japan.
Dobar deo filma je budjavo sivo/braon i uopste ne deluje kao da je radnja na mediteranu. I realno cela prica ispada kao da putuju kuci 3 nedelje a ne 3 godine. Ne racunajuci vreme sa klosarkom na plazi.
Ono sto je vrhunski je svakako muzika, zvuk i delovi koji su fantasy ali suptilno i odlicno odradjeni. Kiklop, svinje, Sirene su mini horor film. Steta sto toga nema vise.
Agamemnon u predimenzioniranom plasticnom betmen armoru deluje totalno kul (dok je u njemu), dok su spartanci kao cosplayeri, i pun je film takvih gluposti...
Sve u svemu pustite OST da svira dok hranite svinje a film sacekajte (Sep/Oct) da izadje VOD.
Zendaja, Holand i Eliota su sto posto castovani zbog mladjih generacija. Hiljade glumaca su mogli bolje da iznesu te uloge ali ne bi se podigao toliki hipi. Meni je u Adi Extreme 5 sala slika delovala lošije nego što sam očekivao dok je zvuk bio bomba. Doduse Zendaje i Eliota ima baš na kašičicu pa i ne remeti duševni mir toliko.

Patison odličan, a Agamemnon mi je delovao kao Darth Vader kod Troje. I Bertran mi je delovao kao da je pao s Marsa.

Kao celina film odličan, ne bi trebalo preskočiti ga u bioskopu.

Eliot i
Prvo cemo da ga ubijemo pa cemo da pricamo
su presmesni odma na pocetku.

Nazad
Vrh Dno