Šta je novo?

Android Auto - kablovi, wireless, Gemini i drugi asistenti...

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tek sad videh ovu zanimljivu temu
rade ti adapteri ali mene nervira sto se toliko agresivno povezuju sa telefonom da me to strasno nervira, jedino resenje je da ih izvuces iz usb prikljucka, posto cim otvorim vrata usb dobije napajanje i on pokusava da se konektuje, i ako ja to ne zelim.

kako resavate taj problem?
realno me smara da stalno vadim usb pa na kraju uglavnom koristim kabl i ako imam dva razlicita AA adaptera

YT ne radi u voznji, to je google oduvek drzao zabranjeno.
Youtube ne radi, doduše ima carstream koji radi, i onaj aa browser ili kako se zove...
Ja se malo igram ovih dana u njemu pa sam napravio stranicu sa par stvari da probam, za sada fino funkcioniše ali ću kada budem imao vremena i da menjam. Za sada sam stavio vreme (trenutno, dva naredna sata, a na dodir se otvara dodatni prozor sa detaljnijom prognozom), youtube live radio (nekoliko stanica sa yt plejerom koji se vidi na slici), i par internet radio stanica. Pored toga sam testa radi ubacio i da mi prikaže par poslednjih vesti sa n1 sata, i ažurira ih na deset minuta..1000013933.webp

rade ti adapteri ali mene nervira sto se toliko agresivno povezuju sa telefonom da me to strasno nervira, jedino resenje je da ih izvuces iz usb prikljucka, posto cim otvorim vrata usb dobije napajanje i on pokusava da se konektuje, i ako ja to ne zelim.

realno me smara da stalno vadim usb pa na kraju uglavnom koristim kabl i ako imam dva razlicita AA adaptera

Meni zasmeta samo ako otvorim vrata, dok razgovaram sa nekim, pa se telefon zakači na AA. Bude nekoliko sekundi rupa u razgovoru. Uglavnom shvatim, pa isključim BT pre nego što se veza prekine, ali je sam AA toliko agresivan, da ako je već uspostavio vezu, odmah vrati nazad i BT.

U poruci koji si kvotovao je jedno rešenje. Wi-Fi adapter uključuješ samo ako ćeš dalje da putuješ.

A meni je zapravo WiFi konekcija zgodna baš za te vožnje po gradu.
Čim znam da ću da vozim više od nekoliko km, uključim navigaciju, zbog gužvi, a uz Gemini ne tražim adrese, već mu objasnim gde idem.

100% sam siguran da će u nekoj narednoj verziji omogućiti opciju hoću/neću AA, jer se previše ljudi žali.

Na kineskim multimedijama je opciono, za AA se pritisne sličica telefona da bi se konektovao, ili ko želi u podešavanjima startup behavior se podesi da se AA aplikacija startuje pri bootu.

YT u autu ne vredi cimanja.

Sve u svemu znači svi AA adapteri imaju taj problem jer pri svakom otvaranju vrata se budi multimedija i USB port i jedino rešenje je da ga izvučemo.

Onda je to potpuno ista stvar i da izvučem kabl iz telefona a ovo šatro bežično 😁

Vidjao sam da na aliexpresu ima adaptera koji na sebi imaju prekidač.

Takodje ne znam koliko ste upućeni adapteri imaju kroz browser razna podešavanja pa možda neki ima delay off ili neku sličnu opciju?

1000107313.webpImate ovu opciju u samim setovanjima za AA na telefonu, ako nekome pomaze.

Kod mene ta opcija automatski pali AA.
Mislim da sam ga naterao "if i use it on last drive" da se ne pali automatski.
Ne sećam se.
Wifi android auto je spas.
Telefon bodem u usb,samo na dužim putovanjima jer AA srče bateriju "ko na tskmičenju"

Carstream,Fermata ne radi na novijim verzijama androida.
Dal od 15 ne radi,nisam siguran.Na 14 mi je radilo i realno,ko još gleda you tube dok vozi.

Onaj AA browser radi samo u parking modu.
Možeš da gledaš you tube,dok si parkiran.

U mom slučaju ne, jer se sve tri opcije svedu na isto. Always je Always, a Default (set by the vehicle) je ON, bez mogućnosti da se to promeni. Zbog toga je opcija If used on the last drive beskorisna, jer obe prethodne opcije automatski pokreću Android Auto. 😅

Kod mene ta opcija automatski pali AA.
Mislim da sam ga naterao "if i use it on last drive" da se ne pali automatski.
Ne sećam se.
Wifi android auto je spas.
Telefon bodem u usb,samo na dužim putovanjima jer AA srče bateriju "ko na tskmičenju"

Carstream,Fermata ne radi na novijim verzijama androida.
Dal od 15 ne radi,nisam siguran.Na 14 mi je radilo i realno,ko još gleda you tube dok vozi.

Onaj AA browser radi samo u parking modu.
Možeš da gledaš you tube,dok si parkiran.
Ja imam poslednji android (na pixelu) i radi mi carstream, sve vreme ne samo dok sam parkiran. To je u osnovi pretraživač (sad da li ces ga za yt ili nesto treće koristiti nebitno).
Meni je yt radio okej da koristim, lepo mi izgledaju vizuali, ne ometa vožnju, ne gledam ga, ali okej mi je da mogu da ga koristim.

Ti adapteri imaju WiFi. Ako kliknete da vam se telefon ne rekonektuje automatski na tu mrežu, da li vam se i dalje pali AA čim uđete u kola?

Ja nemam adapter, auto direktno podržava bežični Android Auto, ali isti je princip. Telefon "prepozna" auto preko Bluetootha, a ako je Wi-Fi isključen, sam ga uključi i poveže se sa automobilom. Ručno isključivanje Wi-Fi-ja ne pomaže, jer je Android Auto prilično agresivan i ponovo ga automatski uključi. Jedini način da to izbegnem jeste da isključim i Bluetooth, ali tada ne mogu da otključam auto preko telefona, a pametni sat se diskonektuje.

Ja imam poslednji android (na pixelu) i radi mi carstream, sve vreme ne samo dok sam parkiran. To je u osnovi pretraživač (sad da li ces ga za yt ili nesto treće koristiti nebitno).
Meni je yt radio okej da koristim, lepo mi izgledaju vizuali, ne ometa vožnju, ne gledam ga, ali okej mi je da mogu da ga koristim.
Ok,jel si instalirao car stream diretkno ili si išao preko AAAD.
Direktnom instalacijom se u android autu ne dešava ništa.
Preko AAAD mi traži pro licencu,4 evra.
Prekoračio sam limit downloada.Nisam ništa down preko AAAD,znači neki je ***** sa aaad.
Valjda je 1 mesečno download free limit.Tako je bilo ranije.
Ne dam.Već sam jednom platio licencu,sad mi ne prepoznaje mejl.

Android 16,s24 fe.Nije radilo nikad sa ovim telefonom ni carstream ni fermata auto,sve preko AAAD.
Sa starim,čini mi se da je bio android 13 ili 14 je radilo.

Noćas sam imao apdejt na S25+ i od jutros na AA vidim brzinu u realnom vremenu. Jel to bilo i ranije?

Screenshot_20260722_170318_Gallery.webp

Bilo nekad, pa nestalo.

Pokazivalo samo na tel.

Pa tako je zamišljen da radi. Da se poveže čim uđeš u auto, a ne da ti moraš da klikćeš nešto da bi se on povezao.
Meni je to baš super jer ne želim da moram išta da radim, u tome je poenta. Ne znam kako drugačije bi to rešili.
Ako vam smeta jednostavno isključite bt/wifi ili rasparite telefon

Poslednja izmena:
I meni u većini slučajeva odgovara što tako radi, ali je malo pain in the ass što čim otvorim vrata, prebaci telefonski razgovor na zvučnike i mikrofon koji se još nisu aktivirali.
To potraje i 5+ sekundi. Ne zvuči dugo, ali u telefonsko razgovoru neprihvatljivo.

Isto bi bilo i da je uparen samo na BT, opet bi se automatski povezao. Ne može to da se izbegne, sem da najaviš u razgovoru da sačeka par sekundi.

Pa tako je zamišljen da radi. Da se poveže čim uđeš u auto, a ne da ti moraš da klikćeš nešto da bi se on povezao.
Meni je to baš super jer ne želim da moram išta da radim, u tome je poenta. Ne znam kako drugačije bi to rešili.
Ako vam smeta jednostavno isključite bt/wifi ili rasparite telefon
Problem je što ja ne ulazim u auto već otvaram vrata, gepek, meni je auto u dvorištu i stalno nešto ostavljam ili uzimam iz njega.

Logično bi bilo da kad upalis radio da te onda pita da li da startuje android auto (telefon je i onako već povezan) jer ti to ne treba svaki put.

Lm vidim da je generalni zaključak i kod drugih d aje AA previše agresivan za konekcijom, da ga moramo držati isključenog, niko nije predložio jednostanije rešenje.

Noćas sam imao apdejt na S25+ i od jutros na AA vidim brzinu u realnom vremenu. Jel to bilo i ranije?
Nije,mnogo ljudi se i žalilo na taj problem. Mislim da nema veze sa azuriranjem telefona nego Maps. Od verzije
26.29.02.946673643 (#1068682103) su ukljucili ovu opciju ali opet pojedincima ne radi.
Danas vozim auto pa cu da proverim

• Like
Reagovanja: PJ
Multimedija se ugasi sasvim kad auto duže stoji i trik je da krene da butuje kad se otvore vrata ili otključa auto. Šta je tu je. U svakom scenariju je bolje da se uvek poveže, sem u jednom jedinom - kad si u razgovoru.

Podesili su ispravno. Sem ako je neko od vas više u razgovoru kada prilazi autu nego ne. Ako je to slučaj ne bih voleo da sam vi.

Meni se povezuje tek kad dam kontakt, odnosno upalim auto, a ne kad otvorim vrata.
Ovo je verovatno jedino ispravno rešenje.

Podesili su ispravno. Sem ako je neko od vas više u razgovoru kada prilazi autu nego ne.
Da li su?
Što bi se palila multimedija ako ne palim auto a ni ručno je nisam ukljucio?
I nije problem što se ona pali već što to ne može da se iskljuci koliko vidim ni na jednom autu.

Gore od toga bi bilo jedino da se upali i motor kad otvorim vrata

Dosta toga se desava kad otvoris vrata, a da ne znas. Recimo, grejaci za dizel se pale kako bi bio spreman motor za tih par sekundi koliko ti treba da sednes. Isto tako se verovatno i "multimedija" boot-uje sa ugasenim ekranom u pozadini. E sad, do auta je da li ce multimedija inicirati bluetooth (a time i AA) konekciju cim se boot-uje ili tek kad "das kontakt".

Ovo je verovatno jedino ispravno rešenje.

Nisam siguran. Imam mnogo manje slučajeva gde pričam telefonom dok otvaram vrata, nego kad sedam u kola, kapija se već otvara, pokrećem motor i već sam izabrao gde idem. Kuća mi je treća u ulici i u zavisnosti od gužve idem ili levo ili desno. Moram da znam gde idem, pre nego što krenem.

Zapravo je najveća muka kad nešto utovaram/istovaram iz kola. To je najčešća opcija od ove tri.

Poslednja izmena:
Da li su?
Što bi se palila multimedija ako ne palim auto a ni ručno je nisam ukljucio?
I nije problem što se ona pali već što to ne može da se iskljuci koliko vidim ni na jednom autu.

Gore od toga bi bilo jedino da se upali i motor kad otvorim vrata
U multimediji postoji sad deo funkcionalnosti potrebnih za normalno funkcionisanje automobila. Prosto mora da se izbutuje pre nego što upališ motor, da bi recimo imao uopšte klimu.

Ne mogu da zamislim scenario u kom je bolje da ti klima proradi tek minut nakon vožnje automobila, i ko zna koja još funkcionalnost.

Uh. Ostavicu ovo ovde da neko drugi ne gubi vreme kao ja.
AA nece da mi prikaze ogranicenja brzine( ni na telefonu) a ni trenutnu brzinu. Google je malo specifican po tom pitanju ima dosta stvari koje mora da funkcionisu da bi to radilo.
Kod mene je problem sto sam menjao CSC zbog snimanja razgovara na SEK-Ukrajina a kod njih je iskljucena ova opcija. Najbeznolnije je promeniti CSC na INS

Takođe smatram da je bežični AA totalno neupotrblijiv jer ne postoji jednostavan izbor poveži ili nemoj. Dakle ako je telefon uparen sa AA, nema mogućnosti da jednim klikom (najbolje odmah na multimediji), biram da se AA aktivira ili ne.

Ovo je najveća budalaština AA zbog koje ga i ne koristim.

Imamo AA na 4 službena vozila koja koristi nas 5 vozača, nekada je i po tri nas vozača u istom vozilu, i ne mogu da verujem da nisu smislili nešto jednostavnije hoće li se AA sada evo baš na ovoj vožnji koristiti ili ne.

I u privatnom vozilu koje vozim samo ja, AA mi u 90% slučajeva ne treba jer nepotrebno ždere bateriju i pregreva telefon. A nema mogućnosti da jednim klikom kažem nemoj sada, ili radi sada...

...ili ja nešto grešim?!?
Mislim da ne grešiš, nema šanse da mu zabranim da se sam poveže. Na sportage-u imam wifi adapter pa ga isključim fizički, međutim na cliu se uvek sam poveže. Čak imam rutinu koja isključi wifi i BT na telefonu al AA ih opet sam uključi. Baš nervira.

Uh. Ostavicu ovo ovde da neko drugi ne gubi vreme kao ja.
AA nece da mi prikaze ogranicenja brzine( ni na telefonu) a ni trenutnu brzinu. Google je malo specifican po tom pitanju ima dosta stvari koje mora da funkcionisu da bi to radilo.
Kod mene je problem sto sam menjao CSC zbog snimanja razgovara na SEK-Ukrajina a kod njih je iskljucena ova opcija. Najbeznolnije je promeniti CSC na INS
Meni je na S25+ promenjen CSC, iz istog razloga, i vidiš, sad razmišljam, ne vidim ograničenja brzine, ali Google ograničenja mi nisu mnogo bitna, jer imam kameru koja ih snima u realnom vremenu. Google ne zna da je negde privremeno promenjeno.

BTW od pre neki dan vidim GPS brzinu i baš sam se iznenadio da je u odnosu na digitalni brzinomer bukvalno uvek +5km/h. Bez obzira na brzinu kretanja vozila.

Na prethodnom vozilu je imao neke zone, pa je sa apsolutnom brzinom povećavao i razliku.

Generalno smo zaključili da nam svima smeta agresivno povezivanje, i tu izgleda ništa ne može da se uradi osim da kupimo adapter sa prekidačem, a baš sa se pitao što bi neko to kupio dok nisam kupio bez prekidaca😏
Dakle ako tek kupujete, uzmite adapter sa prekidačem

Pričamo o aplikacijama za AA sta koristite?

Osim Google maps, TuneIn, i spotify naravno... Njih nema smisla pominjati.

Koja app sa offline maps recimo?
Sygic?
Postoji li neka app za vremensku prognozu ili vesti?

Мени је Пиксел 8 про одлепио од комуникације са усб-ом са тему-а.
У последње време кад изађем из кола и кад хоћу да угасим блутут,недозвољава ми.
Угаси га на пар секунди и одмах га сам пали 😀

Само рестарт помаже!

Bice uskoro AA mi ne dozvoljava da izadjem iz auta-gde si ti posao vozi jos😀
@bakra meni je Sygic odlican i ima lepe teme ali ako vozis po EU ipak je Waze bolje resenje. Mnogo vise korisnika sa azuriranim informacijama

Nazad
Vrh Dno