Šta je novo?

Da li meni uopste treba DAC? (DAC FAQ tema)

Ali ja uopste nisam poredio Qobuz, Tidal, Deezer sa SACD. Poredio sam CD i SACD, ne kazem da SACD nije bolji ali kao i kod ostalih i kod SACD sve zavisi od produkcije. Eto poredio sam direktno ona dva albuma od the Doors, CD vs SACD i na oba zvuci lose. Ne mozes nesto popravit sto je snimljeno lose. Pored toga kod nas skoro da i nema SACD da se kupi, a i u inostranstvu bas nema neki izbor, a i ne znam da li neko ista vise snima novo na tom formatu.

Probao sam nekoliko externih DAC-eva u rangu da 200evra max.

Isto vazi i ovde, probao sam DAC do 200evra, eno topping stoji u ormaru, nisam dobio nista sa njim a kupio sam ga da unapredim svoj prvi yamaha resiver. Uglavnom pustao sam muziku preko tog topping dac-a i iPhone 12 mini spojen preko RCA na resiver, i iPhone je davao bolji zvuk nego kad ide preko topping-a. Tako da sto se teme tice, i da li meni treba DAC, moj odgovor je ne treba. Ne kazem da nije opcija za nadogradnju, ali to je na kraju jako skup sport. 😀
Ajde ne lupetaj vise , ne mogu da te čitam.

Uzeh ovaj HDMI ARC audio extractor i solidno radi, pojačavanje mi je trebalo preko tv daljinca na klasičnom pojačalu preko RCA, jedino što mi smeta je zvučni beep - kada dođe volume limiter do maximuma, a to sam skapirao da radi TV (LG55) preko CEC, a ne sam exctractor.
Može li se to nekako rešiti, ili da uzmem neki kvalitetniji adapter ali ne mnogo skuplji? 🙂

1786820149718.webp

Ako to radi TV onda pogledaj njegova podešavanja, da li može da se isključi.

Poslednja izmena:
Imaju DIN ulaz?

b4130991-2ddd-4f50-98de-fae09c39690a.jpeg

Mala komplikacija ...

Mislila sam da DIN ide iz centralnog zvucnika u subvufer, a da RCA iz centralnog treba da povezem sa HDMI iz televizora.😳Znaci ide drugacije?

I just found this on AliExpress: https://a.aliexpress.com/_Ewhr5Lc

Ali pitaj boga da li bi to radilo. Da li je taj din ulaz uopšte 5.1 provereno?

Da li tv ima optički izlaz?
Не зезај шта препоручујеш, треба да спали и то што има. Ако користи хдми из тв треба јој е-арц уређај а то се уопште не исплати за тај комплет звучника.

Треба јој нешто овако, колико се исплати питање је:

Мој предлог је да боље сакупи новац за Hisense AX5140Q.

Našao sam joj gore za trećinu cene, ovo je samo kabl jer ulaz u to pojačalo je din. Nema ovaj tvoj din izlaz.

Не може директно у снагаш да убоде тј у појачала унутар суба. Контролна јединица се налазаи у централном звучнику (колико год то апсурдно било).
Из тв хдми е-арц у тај "декодер" па аналогно у центар затим "дин" у суб те на звучнике.
Кабл који си препоручио је намењен нечему скроз другачијем. Питање је како су распоређени пинови унутар суба и колико их има. Сам дин као стандард је веома шаролик.

Не зезај шта препоручујеш, треба да спали и то што има. Ако користи хдми из тв треба јој е-арц уређај а то се уопште не исплати за тај комплет звучника.

Треба јој нешто овако, колико се исплати питање је:

Мој предлог је да боље сакупи новац за Hisense AX5140Q.
Znaci, ovako nesto bi radilo? Ovo su ulazi/izlazi na TVIMG_4847 Small.webpIMG_4848 Small.webp

Ако је то цео интерфејс не, требају аналогни излази. Погледај уређај са али линка који сам поставио. Са твојих слика опет треба неки дак да извуче аналогни вишеканални звук. Који тв имаш?

Mislila sam sa tim uredjajem sa linka da li bi radilo? Tv je samsung frame, stariji model. Buni me malo kako da povezem hdmi kablove. Da li bi radio i taj opticki ako je isti na uredjaju i na TV?
Treba znaci rca kablovi izmedju uredjaja i centralnog zvucnika, a hdmi arc izmedju tv i uredjaja? A hdmi kabl koji je izmedju tv i mts box ostaje gde jeste?

Nazad
Vrh Dno