Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

2:1 je apsolutno najbesmisleniji AR za serije. Uz eventualno ono 1.8x na šta se ređe naleti za serije.

Briga me 😂 Svakako si više puta demonstrirao ovde koliko nemaš pojma i ne rade ti oči.

Poseban krug pakla za serije gde se u epizodi gomilu puta menja AR a streaming platforma to još gl*pavko enkoduje kao 16:9 AR sa promenljivom količinom crnih traka, pa onda još kad uzmu u 2:1-letterboxed-kao-16:9 da stavljaju 4:3 AR scene pa tad završiš sa crnim trakama sa sve 4 strane ekrana 😂😂😂

Ma da bre Flanagan tebe treba da pita za AR.

Zbog toga sto pominjes nisam krenuo da gledam Meso od Pejakovića jer je svako snimak na koji sam naišao encodovan sa sve crnim štanglama. Čak i na RTS planeti.

odgledao Disclosure Day. Žali bože izgubljenog vremena

Backrooms
Uvrnut i unikatan. Definitivno vredi pogledati
7.5

Nije ovaj nas IMAX kao preko, neka neko ko je bio i preko da neki info ali koliko sam čuo ovo nije ni blizu ounokrvnog IMAXa. A realno takav je i osećaj noke ništa više wow od najvećih sala po ostalim bioskopima.
Tacno. Ja nikad necu zaboraviti Prometheus u imax bioskopu u Nju Jorku pre 14 godina, vrhunsko iskustvo. Pored toga sto je platno ogromno i uvijeno ka gledaocima, sva sedista idu u visinu i poredjana su u polukrug. Nije to to kod nas u Galeriji

Poslednja izmena:
Hereditary je takva hororčina da je svaki put kad se gleda sve grozniji.

Disclosure Day.

Od mene 7/10,extra mi je legao. Tacno mi je falio ovakav film,gledajuci ga,vratio me u vreme kada sam kao srednjoskolac upijao svaku epizodu X-File-a 🙂 Hvala ti Spilberže 🙂

Pisao sam za Imax ovi novi format 70mm ima samo 42 bioskopa u celom svetu, ali ovaj nas u galeriji trebalo bi da bude kao ostali “obicni “ imax bioskopi. Inace ima IMAX 4K laserski projektor poslednje generacije tezine od skoro 1 tone( doduse otvoren je 2020 godine)

Poslednja izmena:
И ја погледах Disclosure day, шта знам, мало је набацано, али као што рече @sinda , легао ми је, прилично брзо ми је прошло 2 и по сата. Може препорука.

Hičkokove "Ptice"

Film koji karakteriše neko drugo vreme, neke druge norme ponašanja i koji svakako ima svoj šmek bez obzira što kada se sada gleda sa ove tačke gledišta deluje malo smešno i naivno upravo zbog onog što ga je tada verovatno izdvajalo od drugih u pozitivnom smislu - zbog specijalnih efekata. Opet, kada bi ga sada snimili sigurno bi izgledao daleko raskošnije, uverljivije I lepše ali bi izgubio dušu, kao što je izgubi svaki novi rimejk.
Ali jedan od glavnih utisaka je - Bože koliko je prirodno lepa žena bila Tipi Hedren!!!

"Hereditary" je remek delo i nema tu neke posebne diskusije.

"At the devils Door" (2014)
Ništa specijalno ali nije bačeno sat i po vremena. Kraj ga izvadio koliko toliko.
5/10

Ako se dobro sećam svega dve i po minute staje filma u kameru, koja onda kao takva teži 135 kg.
Hajde ovo drugo još nekako ali ispod 3 minuta filma je ograničenje ozbiljan horor za glumce i snimanje.
Tako nešto, do 3 minute, oko 1.5 metara trake za jednu sekundu. Valjda 17-18 kilometara trake za film (finalna montaža, inače puno više u snimanju). Negdje sam pročitao da je Tom Holland mislio da Nolan nije zadovoljan njegovom glumom jer je prekidao scene nakon samo 3 minute, tek kasnije je saznao da IMAX kamera radi tako.

Odgledah The Odyssey (2026) dok sam bio banovan sa foruma.
Jeste bilo malo dosadno na momente, ali ni blizu koliko je Oppenheimer bio dosadan. Sve ostalo je bilo iznenađujuće dobro! Zvuk je brutalan, bilo je i onih wow momenata i pridružujem se preporukama da odgledate u bioskopu, iako i ja više volim svoj lepi šareni TV kod kuće. I da dodam da je Robert Pattinson fantastičan!

Disclosure Day 5/10

The Odyssey 9/10

Mandalorian i Grogu 6.5/10 na misice.
Koliko god volim ovu fransizu, vidi se da cede suvu drenovinu.

The Drama (2026)
Зендаја ми се није свидела у Дини, баш, некако је хладна и дрвена. Овде је одлична, потпуно сам променио мишљење. А мислим да нисам једини, чини ми се да је неко овде још написао нешто слично.
Патинсон одличан, заготивио сам га у Mickey 17, и овде је солидно изнео улогу.
Филм има доста кринџ момената, али и доста фора и форица које су ме насмејале. Може препорука.

Disclosure Day, nisam imao nikakvih očekivanja ali svideo mi se.
U današnja (woke i svakakva druga) vremena Spilberg je imao snage da izgura svoje i snimi starinsku bajku o empatiji i ljubavi.
A ono što će sigurno da trigeruje mnoge je nedostatak pravog nasilja u filmu,.

Arrival ostaje ubedljivo najbolji "ozbiljan" scifi o mudrim i dobronamernim vanzemaljcima (i nama uveliko manjkavima).
Ali i ova Spilbergova bajka nije loša.

Tu si došao do poente - iskonski strah, čega se mi u stvari plašimo, čak i kad nismo svesni.

Nazad
Vrh Dno