Šta je novo?

Elektro automobili (EV)

• Začetnik teme Začetnik teme milika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gledao neki dan Juru I Tomca na yt i pomenuli subvencije u hr. Oni tamo imaju poseban budzet za pravna a poseban budžet za fizička lica.
Ovo da pošta ili bilo koje drugo javno ili preduzeće u vlasništvu države pokupi subvencije je budalastina I sramota.

Pazite se hakovanih punjača
An EV charger's charging port is a network port. We found SSH and Telnet services exposed on XCharge C6 chargers with default root:root credentials. A threat actor with a malicious EV can gain immediate full control access on the charger and perform energy theft or potentially cause physical damage.

Zar nije za sve bolje da Pošta, tj neko ko koristi po ceo dan vozilo dobije subvenciju i smanji troškove isporuke svima ili neki ljubitelj kojem će verovatno 95% vremena vozilo da stoji. Šta je cilj ovde sa subvencijom?
Nije bolje, neko ne koristi poštu, neko u njegovom gradu zna da pošta i nema uslove za EV, nekog pošta ne zanima u životu. Šta meni ili bilo kome ovde znači što će oni smanjiti troškove? Hoće mi platiti račun za gorivo? Jesu li spustili cenu usluge, nisu već su ih podigli.
Fer je kako su odradili u EU, lep primer kod Hrvata, odvojene su subvencije za fiička i pravna lica.

@Space Beer

Zanimljivo, ali taj članak nije namenjen nama kao krajnjim korisnicima punjača, jer mi tu ništa ne možemo da se pazimo jer nemamo nikakvu kontrolu nad njima, ako su kompromitovani i mi se uključimo da se punimo - već je kasno 🙂

@giovanni

Ja sam mislio da me neko zeza kad sam pročitao da će državna firma da se ubraja kao korisnik subvencija koja sama država daje - totalno nebulozna stvar, kad daješ sebi subvencije, nek budu interne i nepovezane sa istim koje daješ fizičkim ili pravnim licima. Otkud uopšte ta logika da na fiksni niski broj subvencija sebi rezervišeš veći broj...

Posta je sada doo, nije vise na drzavnoj si$i

to je stvarno sramota za nasu drzavu, naravno da je nebuloza kako je pola budzeta otislo posti, sta me briga dal je doo, subvencija je trebala da ide ljudima a ne bilo kakvim preduzecima. nek otvaraju nove subvencije za preduzetnike, ovako se obican narod oseca ko da ga je izdala sopstvena drzava, sto i jeste, kamo srece da je prvi put

Običan narod ne kupuje BEV.

Ima Pošta dostavne BEV, ima i Bex.

Nazad
Vrh Dno