Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Možeš kroz kodi i plugin za eon da koristiš te ne "smart" slotove, ja sam tako instalirao i radi...
Možeš li mi molim te reći kako se to konkretno radi, korak po korak? Nisam nikada koristio Kodi već Stremio (ne znam koliko se mogu uporediti). Koliko je tako nešto teško da se napravi?

I da li misliš da bih mogao da u tom slučaju uvedem samo internet odnosno zadržim samo internet a da se rešim televizije i da kupim sopstvena dva boksa koja bi se kačila na A1 ruter? Ili neizostavno moram da plaćam i televiziju bez obzira da li se kačim na A1 xplore ili na njihovom ruteru koristim samo skinuti eon TV app, što sam detaljno opisao u prethodnom postu? Bio sam ubeđen da mogu a onda su mi u drugoj temi odgovorili da tako nešto nije moguće. Zaista se ne razumem pa molim za savet i pomoć.

Inspirisan ovim što je pisao @owim rekoh i ja da vidim rade li EON aplikacije posle zaključenog raskida, i rade još uvek. Doduše ovo su sve uređaji koji su prethodno i bili registrovani (telefon, brauzer, tv), dakle nisu novi.

Na SBB aplikaciji više uopšte ne mogu da vidim ni ugovor niti išta drugo, tako da od dodavanja novih uređaja i upravljanja njima nema ništa. Isto važi i za Smart TV slot, jer nema gde da se upiše kod.

Pitam se da li će ovo trajati samo dok se ne izmiri i poslednji račun? Jer to je sve što je preostalo da se reguliše u sistemu nakon raskida.

Da poslednja stvar koja treba da se reguliše u sistemu je plaćanje junskog računa ako si raskinuo u junu a sada je jul i stigao je poslednji račun. Kada budem platio račun javiću kako je prošlo. Dakle registrovani uređaji mi rade a da sam imao dovoljno pameti onda bih registrovao sve što mi je potrebno i obrisao mrtve registracije ali nisam verovao da će bilo šta raditi nakon raskidanja ugovora pa se time nisam ni bavio. Drago mi je da si potvrdio i da nisam usamljeni slučaj. Hvala ti i srećno i ne zaboravi da uvek možeš da pozajmiš od nekoga nalog i da registruješ svoj telefon ili brauzer ili TV ili tablet

Podneo zahtev za raskid 13. 6. i vratio opremu 20. 6. i platio taj račun za jun proporcionalno danima korišćenja. Upravo probao da se ulogujem na eon.tv preko Google Chrome-a na uređaju koji prethodno nije bio na listi aktivnih uređaja i dalje mogu da se ulogujem i svi kanali rade.

u nazivu teme jasno piše da nije za EON aplikacije. i ovde se završava off-topic

Zanima me koje rutere sbb sad postavlja ljudima, ja imam EVW32C Ubee i imam ogromne probleme sa packet lossovima skoro svakog dana gde se čak i potpuno izgubi konekcija pa moram da ga isključujem iz struje? Ako će mi isti taj doneti za zamenu da se ne cimam uopšte da ih zovem nego da promenim operatera
Jednostavno se ne ulaže više ni u šta od opreme. Prolazimo kroz pakao sa provajderom i lošom uslugom, odnosno radom servisa, u prethodnih cc dva meseca. U kućnoj infrastrukturi su Ubee + 2 x EON box + 1 x D3 + Mesh. Internet ne može da sastavi 12 sati da radi kako treba. To nikada ranije nije bilo tako. Naprotiv. Vraćanje sadržaja na EON-u, ali i gro kanala neaktivni, odnosno, moraju da se "pobude" vraćanjem par sekundi unazad, loš ping, itd. Zamenjen ruter i oba EON box-a. Serviseri nezainteresovani i sami propagiraju bežaniju od provajdera. Vrlo neprijatni na call-centar liniji, a, na dodatno iznanađenje, neprijatni i u poslovnici. Objedinjavanje ugovora se Yettel-om i dalje ne rade, predstavljaju se kao ista kompanija, a sami govore da nisu. Obnavljanje ugovora u ovom trenutku bi bio najgori potez..

Na zastareloj docsis 3.0 tehnologiji, bolje se ni ne može očekivati. Tim pre što je podržana od strane zastarele i već odavno amortizovane docsis 3.0 opreme.

једино да поћну да користе доцсис 3.1 рутере није неки велики избор еуродоцсис 3.0 рутера са 24 или 32 канала.

nadam se da nece nikad preci na 3.1 jer bi to znacilo zamenu svih modema, odnosno velika ulaganja koje bi korisnici morali da plate.
docsis 3.0 ima sasvim ok brzine, ako ti treba vise predji na optiku.
docsis 3.1 ne bi resio glavni problem a to je kvalitet mreze, shum, segmentacija itd...

To da eon radi nakon raskida je uobicajeno, ugasice to sve u nekom narednom krugu. A inace, zar nije raskid +30 dana jos, mozda zato radi sasvim normalno?

nadam se da nece nikad preci na 3.1 jer bi to znacilo zamenu svih modema, odnosno velika ulaganja koje bi korisnici morali da plate.
docsis 3.0 ima sasvim ok brzine, ako ti treba vise predji na optiku.
docsis 3.1 ne bi resio glavni problem a to je kvalitet mreze, shum, segmentacija itd...
Ne znam na koga od kolega misliš kada kažeŝ, "ako ti treba više, pređi na optiku"? Ako je bilo upućeno meni, vidi kako stoje stvari. - U kući imamo SBB na kablu i u konstalaciji koju sam gore naveo, kao i Yettel optiku, koju ne koristimo. Sticaj okolnosti je bio takav da smo još od 2016. bili na optici kod MTS-a, zadržali optičku infrastrukturu nakon raskida ugovora oko 2020-te i reaktivirali je posle preko Yettel-a u jednom trenutku. Sve vreme je SBB primarni izvor telekomunikacija, Yettel samo rezervni net. Bolje od onoga što SBB nudi ili je nudio nam ne treba. Samo stabilan rad. Nismo mogli da pretpostavimo da će ipak doći do kupovine SBB-a od strane Yettel-a, ušli u ugovore pre toga, sada u paraleli vučemo dva ugovora, bez mogućnosti objedinjavanja, a kod iste firme. Zato sam naveo da je u ovom trenutku nonsense potpisivati novi ugovor sa SBB-om, jer je to provajder bez tendencije daljeg osavremenjavanja i u vlasništvu Yettel-a. Da li je docsis 3.0, 3.1 ili neŝto treće, mene to ne zanima kao pretplatnika premijum usluge. Da se zzm sa novim modemima, ruterima, da moljakam za bridge-mod, tek mi se to ne radi. SBB i dalje nudi najkompletniju listu kanala, ali štuca i ne razvija se, Yettel ne nudi HBO ni u najskupljoj varijanti, a def. se osavremenjuje, A1 ne nudi dva famozna kanala, jeste na optici, ali nije varijanta zasada, MTS ne bih komentarisao. Brzine svi nude OK. Isčekićaćemo još cc 12 meseci, koliko do kraja ugovornih obaveza, pa ćemo videti posle. Vrv dalje to bude samo clean opcija net-a, bez dodatnih servisa..

Da li SBB na prekid usluga posle isteka UO nude 9m po 1 dinar ili 9m umanjeno 50%?

Obratio se sbb-u sa zahtevom da mi proslede ponudu za produzenje, pozvali me i nude 4m umanjeno za 50% a ostalo puna cena.
Mozda je to tako jer sam OSI (invalid) pa ne placam (jos uvek) "odrzavanje" sto je za oko 1650din manje od pune cene paketa.

Moze li jos jednom potvrda da na raskid saradnje hoce da ponude 9m po 1din?

Da li SBB na prekid usluga posle isteka UO nude 9m po 1 dinar ili 9m umanjeno 50%?

Obratio se sbb-u sa zahtevom da mi proslede ponudu za produzenje, pozvali me i nude 4m umanjeno za 50% a ostalo puna cena.
Mozda je to tako jer sam OSI (invalid) pa ne placam (jos uvek) "odrzavanje" sto je za oko 1650din manje od pune cene paketa.

Moze li jos jednom potvrda da na raskid saradnje hoce da ponude 9m po 1din?
Konkretno u nasem slučaju (iako smo definitivno prešli na A1, najviše zbog ioše infrastrukture, pošto je Sbb coax i sve je gore radio) - Ponuda pre raskida ugovora je bila kao aktuelna za nove korisnike (6 meseci po 50% potom puna cena). Podnet zahtev za raskid. Posle 2 dana su zvali sa ponudom od, čini mi se 8 meseci po dinar, pitom puna cena paketa.

Radi li vam moj sbb aplikacija? Danas uopšte ne mogu da pristupim, samo vrti ovako
1000014324.webp

Nešto prčkaju oko aplikacije/sajta mojSBB.

Radi normalno kod mene.

Sad proradilo i kod mene.

Nazad
Vrh Dno