nadam se da nece nikad preci na 3.1 jer bi to znacilo zamenu svih modema, odnosno velika ulaganja koje bi korisnici morali da plate.
docsis 3.0 ima sasvim ok brzine, ako ti treba vise predji na optiku.
docsis 3.1 ne bi resio glavni problem a to je kvalitet mreze, shum, segmentacija itd...
Ne znam na koga od kolega misliš kada kažeŝ, "ako ti treba više, pređi na optiku"? Ako je bilo upućeno meni, vidi kako stoje stvari. - U kući imamo SBB na kablu i u konstalaciji koju sam gore naveo, kao i Yettel optiku, koju ne koristimo. Sticaj okolnosti je bio takav da smo još od 2016. bili na optici kod MTS-a, zadržali optičku infrastrukturu nakon raskida ugovora oko 2020-te i reaktivirali je posle preko Yettel-a u jednom trenutku. Sve vreme je SBB primarni izvor telekomunikacija, Yettel samo rezervni net. Bolje od onoga što SBB nudi ili je nudio nam ne treba. Samo stabilan rad. Nismo mogli da pretpostavimo da će ipak doći do kupovine SBB-a od strane Yettel-a, ušli u ugovore pre toga, sada u paraleli vučemo dva ugovora, bez mogućnosti objedinjavanja, a kod iste firme. Zato sam naveo da je u ovom trenutku nonsense potpisivati novi ugovor sa SBB-om, jer je to provajder bez tendencije daljeg osavremenjavanja i u vlasništvu Yettel-a. Da li je docsis 3.0, 3.1 ili neŝto treće, mene to ne zanima kao pretplatnika premijum usluge. Da se zzm sa novim modemima, ruterima, da moljakam za bridge-mod, tek mi se to ne radi. SBB i dalje nudi najkompletniju listu kanala, ali štuca i ne razvija se, Yettel ne nudi HBO ni u najskupljoj varijanti, a def. se osavremenjuje, A1 ne nudi dva famozna kanala, jeste na optici, ali nije varijanta zasada, MTS ne bih komentarisao. Brzine svi nude OK. Isčekićaćemo još cc 12 meseci, koliko do kraja ugovornih obaveza, pa ćemo videti posle. Vrv dalje to bude samo clean opcija net-a, bez dodatnih servisa..