Šta je novo?

EON Smart Box (2024-2026) [nije tema za EON aplikacije]

Zato sam mu i rekao da mora da podeli koji model ima da bi mu neko rekao da li može da mu pomogne. Ili da mu kaže da tim može samo da pritisne papire kad napravi promaju.

Box nije u zvanicnoj pretplati, dobio sam ga ovako. Pokrene se normalno, tj podigne system i onda se vrti ona startna EoN aplikacija ka mu je default.
Barem smo nesto saznali ( znaci bug kad se dize Eon apk a ne box ne odgovori da li reaguje na home dugme , mooozda na ono all apps)) i ako ovako budes davao podatke na kasikicu ko da odajes neke super tajne 😂🤣😂 ako je Eon box ( mooozda i saznamo koji ) "slobodan" moguce da je vec neko cackao i da su developer opcije otkljucane ( sumnjam da je box vec sada trenutno zakljucan ) sto ti daje mogucnost da "ubijes" tu Eon apk ( preko ADB) i imaces funkcionalan ( gotovo sigurno otkljucan ) android box ili opet ponavljam fabricki reset ce vrv resiti trenutni problem ali onda otvara da ces gotovo sigurno trebati da otkljucas box ima ovde clan @Sladjan1 koji je to skoro radio ( ja sam mu tada malo pomogao ) i sveza mu je memorija pa ti moze pomoci ako bude voljan ( vidim da si se javio pa predpostavljam i za pomoc ) , za onaj SDOTT0202 bez coax-a smo sigurni ( ne mogu da se setim koji jos i fizicki nema coax) ako je neki drugi onda dok se ne proba necemo znati da li moze ili ne i sta te ceka posle reseta , ili brate pitaj tog od kog si "dobio" box sta je "radjeno" na njemu jer je moguce da je nesto od tih Eon apk "ubijano" al ne sve i ne dobro

Poslednja izmena:
Ma nikakav problem nemam da posaljem koji je model, nego nemam vremena, pa sam retko ovde na forumu...
Evo sta pise na S/N : 9321072000......

**** ga nadji vremena , ne serijski broj nego koji je model boxa izgleda da je to nesto novije u svakom slucaju nije SDOTT0202

@Borussia
I onda umesto modela napišeš serijski broj 🤣
Na nalepnici na dnu boxa bi trebalo da pišu i MAC adresa i model.
Modeli u opticaju su: KSTB6020, SDOTT0202, CHOTT0102, SDSTB01, SDSTB02, CHSTB02, KNSTB02 i CHMBX01. Nađi se 😁

Pošto nema coax pozadi na slici a definitivno nije SDMC SDOTT0202 OTT model onda je verovatno ili Changhong CHOTT0102 ili neki novi OTT only model za koji još nismo čuli.

U svakom slučaju može da se "otključa" na neki način, ako si zaludan pogledaj malo ovde po forumu par fora za to, iskreno ti zavidim što taj box nije sad kod mene da se malo zanimam ja. Gde god da zapne piši ovde, tu smo svi pa ćemo kad ko stigne da ti pomogne. 💪

Eto saznasmo koji je model , ako nisi bio u stanju da to podelis sa nama zivo me zanima kolko ce da traje za ostale podatke pa eto kad nadjes vremena i pojavis se ponovo ti se javi 🤣😂🤣

Definitivno nema modela, samo serijski i MAC.
Usao u recovery mode i tu sam video da JESTE taj model, kao sto je @Sladjan1 napisao.
Dakle CHOTT0102, bez COAX ulaza.
Pokusaj brisanja na factory preko recovery, kao sto rekoh... neuspesan.
Opet se vrati na start, odradis pocetna podesavanja, net, bla bla.... da se ulogujem na Google ( to svakako skip ) i onda dodje sa EON update, odradi update app-a za par sekundi i to je to, zakuca na ekranu sa onim aktivacionim kodovima.
E onda ne pomaze ni jedno dugme ( proctao sam svih 33 strana ovog dela foruma ), jedino na sta reaguje je BACK dugme, a te slike sam vam vec poslao.
E sad.... kako ga odglaviti, pitanje za nekog ko je to uspeo. 🙂

Ja sam samo jednom naisao na taj model i nije bio zakljucan.
Kako i da li se moze otkljucati, to ne bih znao.

Ehhh da su samo 33 strane https://forum.benchmark.rs/threads/...o-eon-aplikacijama-videti-prvu-poruku.438692/ 😂🤣😂🤣 ali za bas taj box ni tamo nema moras biti pionir na ovom forumu mozda kod komsija Bugara budes imao srece da je neko pisao kako su uspeli da ga otkljucaju ,
" ( to svakako skip )" ti je greska jer moooze biti kljuc da bi se box otkljucao mada ako taj box vec u startu je android 10 onda gotovo sigurno i posle fabrickog reseta dolazi sa onom google remote od ver. 5 pa nadalje a ne onom starom ( gde bi onda vec imao resenje )
Ja bi probao sa par tih remote apps da vidim da li vide box i jos par stvari ili poceo da ucim o UART i nabavljao lemilicu

Ehhh da su samo 33 strane https://forum.benchmark.rs/threads/...o-eon-aplikacijama-videti-prvu-poruku.438692/ 😂🤣😂🤣 ali za bas taj box ni tamo nema moras biti pionir na ovom forumu mozda kod komsija Bugara budes imao srece da je neko pisao kako su uspeli da ga otkljucaju ,
" ( to svakako skip )" ti je greska jer moooze biti kljuc da bi se box otkljucao mada ako taj box vec u startu je android 10 onda gotovo sigurno i posle fabrickog reseta dolazi sa onom google remote od ver. 5 pa nadalje a ne onom starom ( gde bi onda vec imao resenje )
Ja bi probao sa par tih remote apps da vidim da li vide box i jos par stvari ili poceo da ucim o UART i nabavljao lemilicu
Oces da ti ga posaljem da se poigras, ako imas volje ?

Udaras na volju 😂🤣😂🤣 , mislim da se @Sladjan1 nudio i zavidio ja sam samo bio spreman ako treba neki laicki savet da dam😉😁

Potencijalno glupo pitanje:

Da li bi EON Box tj EON aplikacija radila u Cg preko njihovog internet provajdera?
Na more vodimo jednog zavisnika od televizije, a boravimo u istom apartmanu već godinama pa znam unapred da nema nikakve kablovske niti ičega već samo stoji TV.

Imas ih tri provajdera ( sad da li mobilni ili drugi provajderi , sigurno sa Mtel radi a mislim i sa ostalim ( TelekomME , One , Telemach , Orion ) ce raditi neces imati samo one kanale sa nacionalnom frekvencom ( rts1 ,rts2 , b92 .... ) ostali kanali koje imas na nalogu rade

Poslednja izmena:
Odlično, svakako ti sa nacionalnom frekvencijom nisu ni bitni. Hvala.

Evo da se javim, danas mi je stigao box CHOTT0102 od korisnika @Borussia da se zanimam i završio sam "otključavanje" potpuno isto kao i sa modelom ott0202 preko remote tv aplikacije. Eto da znate da se lako otključavaju. Pozdrav svima

Prilozi

• IMG_20260725_155744.webp
    IMG_20260725_155744.webp
    226.9 KB · Pregleda: 64
Znaci nikakav izazov samo utvrdjivanje gradiva 😉😁👍
"" ( to svakako skip )" ti je greska jer moooze biti kljuc da bi se box otkljucao" znaci nisam ga lose navodio al njemu bilo lakse pravac posta 😂🤣😂🤣

Poslednja izmena:
Aj da pitam ovde, imam specifičan problem: pošto imam Google Chromecast na jednom HDMI-u a na drugom Eon box, kad god palim Chromecast, on upali tv, ali onda krene medjusobno automatsko prebacivanje sa jednog HDMI-a na drugi, tj sa Eon-a na Chromecast i obrnuto, i tako par puta dok se ne zaustavi. Nekad se zaustavi na jednom, nekad na drugom. Philips TV je u pitanju

Pre je tema za Philips ( jer mislim da njegov Easy Link brljavi ) pa cu ti tamo odgovoriti jer mislim da Eon box i hdmi-cec nemas nesto mnogo izbora pogotovo ako je Kaon

Poslednja izmena:
Nemam Philips ali meni tako nešto slično brljavi kad box ubode u onaj HDMI eARC/ARC.

Da li se ovaj EON box moze poneti na more? Kod mene radi samo preko interneta, nemam antenski kabal. Hoce li raditi eon aplikacija?

Da li se ovaj EON box moze poneti na more? Kod mene radi samo preko interneta, nemam antenski kabal. Hoce li raditi eon aplikacija?
Ako se dobro secam, eon app preko boxa nece da radi, ali kad se doda eon app na smart tv tad radi normalno. Tako da pitanje je da li ces imati tamo smart tv ili neki drugi smart uredjaj

Slabo se secas kako vi kazete "eon app preko boxa nece da radi a dodata hoce " nije tacno ako tamo "gde ponese na more" ( velika oblast 🤣😂🤣😂 negde hoce negde nece ) ne bude radila "eon preko boxa" nece raditi i ta "dodata" i bice potreban vpn , u svakom slucaju moze da se ponese na more 😉😁 a za Eon da se proba 🤣😂 sve ostalo ce da radi

Nazad
Vrh Dno