Šta je novo?

Ova 4 uređaja uvek povežete na 5 GHz Wi-Fi mrežu

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Samsung-Wi-FI-ilus34.webp

Ova 4 uređaja uvek povežete na 5 GHz Wi-Fi mrežu​

Saznajte koja 4 uređaja u kući bi obavezno trebalo da povežete na brzu 5 GHz Wi-Fi mrežu, a koje pametne uređaje je mnogo bolje ostaviti na 2.4 GHz

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/ova-4-uredaja-uvek-povezete-na-5-ghz-wi-fi-mrezu/

Sve držim na 2.4 GHz iz više razloga. Sve mi je na kabl, osim dve kamere i jedne pametne utičnice koji su na 2.4 GHz, jer nema potrebe za većom brzinom.

Jedino treba koristiti 5ghz ako je oko tebe mnogo mreža pa je sav opseg zagušen.

Za sve ostalo, stabilnije radi 2.4ghbz jer ima veći domet tj bolji signal.

Naravno koga ne zadovoljavaju brzine na 2.4ghz onda mora ići na 5ghz ali onda i nema izbor da bira.

Ma 5Gh je mama. Reći da je opterećena mreža je u najmanju ruku nepoznavanje materije. Na 2.4 imaš samo 8 kanala na koje realno možeš da računaš i da ti i komšija ne smetate jedan drugom. A na 5Gh? Koliko hoćeš!

@banacanin zar nema da se podešava broj kanala ako to želiš ili ja negde grešim?

To je do rutera, jer kod mene ima više kanala... Možda je do Mode i Bandwith, pa ga on ograničava u zavisnosti šta izabereš...

Ko želi da ima stabilnu i dobru mrežu mora da investira u dobar ruter,moj je tp link wifi7 i sve fercera ko podmazano,tri tv-a , dva honora i jedan iphone su na 5ghz,klima na 2,4 ( ni nemože na na 5ghz) ,laptop na 5ghz,a kamere su na kablu,prezadovoljan sam.

@pejch baš kao što kažeš, lova na sunce i nema zime. Uvek sam za to, jer to se kupuje jednom, eventualno dva puta u životu ako tehnika baš napreduje.

Nazad
Vrh Dno