Šta je novo?

Koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A komšija isto tako: čeka da mu ti javiš da je došla struja ili da vidi tvoj WiFi. I ceo komšiluk u mraku, a struja stigla pre 2 sata 😀

Ja sam prestao da isključujem iz stvari iz utikača. Previše toga ima. A neki i nisu baš dostupni (npr u kuhinjski aparati). Poslenjih nekoliko nepogoda, nisam ni bio kući. Na svu sreću, za sada nismo imali udare groma i crkavanje opreme.

Inače, na aplikaciji ED Srbije postoji i plairana isključenja i stigne mi obaveštenje za moj grad i šta planiraju da isključuju. Bilo mi je korisno kada sam video da će raditi nešto u mom kraju i da neću imati struje, pa sam znao da ne treba da radim od kuće, nego da idem u kancelariju.
Ali mnogo više ima neplaniranih isključenja koja me najviše nerviraju zato što mi resetuju sat na rerni i mikrotalasnoj. A na njima ne mogu da stavim UPS.
Niko to ne radi osim mene jer oni nemaju servis računara kao ja pa znam kada će da naleti posao 😀
Dao sam primer brata šta i koliko je crklo. Ja mogu tako jer sam kući skoro stalno, u letnjem periodu kada nisam kući pogasim sve što može.
A zamisli samo veliki zamrzivač koji je stalno pun, da ga icepa šta da radim sa tim? Ja imam neko rešenje (rođaci) ali opet je to frka koja mi nikako ne treba.
Plus tu je solarna elektrana, samo inverter koliko košta itd...

Kako onda znaš kad je došla struja?
Pozdrav
Зависи од доба дана, ноћу, погледам кроз прозор да ли има светла по комшилуку, најчешће отворим улазна врата да видим да ли се пали светло у ходнику, а најлакше, ако се сетим, да ли светли тињалица 🙃

@shamanNS bivši kolega je poginuo prilikom tuširanja od neispravnih instalacija/bojlera.
Statistički dosta veća je šansa za nastradati u saobraćaju, ali eto desilo se.
Hoću reći ja ne isključujem bojler ali nije mi ni smešno kad neko isključuje, drugačije je kad lično znaš nekog.
Nama koji se bojler automatski pali samo noću je statistički još manja verovatnoća. Jedino da pored neispravne instalacije potrefim da se tuširam u tih par sati posle ponoći kad radi bojler.

Mali off
Za onoga koji pogine od toga je verovatoća 100%.
Za preko 20 godina rada kao forenzičar znam za 2 slučaja (na mom području) da je neko poginuo za vreme tuširanja zbog neispravnih instalacija. A u saobraćaju maltene 2 za mesec dana. Pošto se spomenuo saobraćaj.

Mene je jednom drmala struja preko slavine na lavabou ali ne mnogo a onda se istopilo fleksibino crevo koje je povezivalo bojler. Ustanovio sam da je progoreo grejač i istopila se žica uzemljenja. Samo je otpor vode smanjio napon ali je zato skočila amperaža. Najvažnije je dobro uzemljenje.

Jedno ću vam reći, možete vi komplet isključiti struju, kad vas komšija može preko uzemljenja ubiti dok se kupate...

Da li ima uopšte da odabereš ulicu i broj pa da te app obavesti kada je na toj adresi predviđeno isključenje? Meni šalje obaveštenje za područje ED Sremska Mitrovica, sa pobrojanim ulicama, kućnim brojevima i vremenom isključenja. To sam i odabrao u aplikaciji, nema pojedinačno ulica i broj.
Čekamo da nam @gvlada javi kako.

Do tada, za ED Beograd, sasvim pristojno radi www.iskljucenje.rs

Ja sam svojevremeno stavio dve adrese, ali sada imam potrebu za dodatnim adresama i nemam način da ih dodam. Verovatno je limit dve adrese po nalogu.

Рекао сам да има обавештења тј најава у апликацији када су искључења за одређену улицу са бројем.

Prilozi

• s.webp
    s.webp
    49.6 KB · Pregleda: 38
Tako je i kod mene, razjasnili smo.

Рекао сам да има обавештења тј најава у апликацији када су искључења за одређену улицу са бројем.
Jasno. Pogrešno sam shvatio da imaš za konkretnu ulicu i broj koje ti uneseš.

Zadaj Firecrawl-u da ti prati kad se pojavi naziv ulice i da te obavesti mail-om
Za BG iskljucenja.rs rade ok.

Nažalost, uđosmo u ovu priču i baš mi jutros, posle ko zna koliko vremena, najaviše isključenje 🙄

Ali složićeš se da je dobro da znaš dan ili dva ranije. Nekada pripremim agregat za server, nekad skuvam ručak koji sat ranije 🥸

Verovatno je limit dve adrese po nalogu.
Pa da, to im čak piše u FAQ.

за одређену улицу са бројем
Ovo, inače, baš zavisi od mesta, tj. kako lokalna ED to prijavljuje. U mnogim mestima je ipak samo opisno, tipa "donji deo ulice" ili "ispod neke druge ulice" ili čak samo stoji neformalni naziv naselja. Drugim rečima, za mnoga mesta ne bi bilo moguće automatizovati dohvatanje ni po nazivu ulice, a kamoli po broju.

Ovaj free plan sa 1000 kredita, jel to hiljadu poziva mesecno? Pitam posto sam hteo da selfhostujem nesto slicno, pa ako vec ima ovoliko poziva, da se ne zezam sa odrzavanjem.
Za crawl 1 kredit po pronađenoj stranici, za search 2 kredita za do 100 rezultata, JSON-LLM mislim 5 kredita, proxy 5 kredita, JSON + Enchanced 9 kredita, browser 2 kredita po min.

Isprobaj. Koristi marddown scrape kad ti ne treba JSON i stavi limit kad koristiš scrawl

Nazad
Vrh Dno